Purjehdusretki Phuketista Maiton-paratiisisaarelle

Katamaraanipurjehdus Thaimaassa yksityiselle paratiisisaarelle? Kuulostaa kieltämättä aika täydelliseltä! Ja kun näimme Kata Beachin retkikojulla esitteen tästä Maiton nimisestä saaresta ja sen valkoisista hiekkarannoista, olimme siltä seisomalta myytyjä. Phuketin perinteiset Kata ja Karon beach eivät olleet täysin tarjonneet meille sitä, mitä lomaltamme halusimme ja sydän kaipasikin jo merille, emmekä turhaan halunneet kantaa Suomesta saakka snorklikamojammekaan ja nyt Maitonin saarella niillekin tulisi kuulemma käyttöä. Rannalta on suoraan mahdollisuus mennä joko laitesukeltamaan tai snorklailemaan ja sekös jos mikä kuulostaa toimivalle. Oli aika suunnata paratiisiin!














Maiton Private Islandilta on huolet, stressi ja lakon uhat kaukana.



Maiton on yksityissaari, minne turistien määrä on rajattu 250:een per päivä. Saarta kutsumaan myös Honeymoon Islandiksi ja saarella sijaitseekin vain yksi hotelli. Viimeisen veneen poistuttua ennen auringonlaskua, voin vain kuvitella kuinka rauhallinen saari onkaan. Päivisin saarelle joko pikaveneellä tai katamaraanilla saapuvat turistit voivat snorklata, sukeltaa, kajakoida, uida, nauttia hieronnoista, vaeltaa saarella, joka on yhtä suurta luonnonpuistoa tai vaikka vaan nauttia rantabaarin antimista. Saarella on yksi ravintola, jonka buffet-tyylinen tarjoilu kuuluu matkan hintaan. Lounashetki olikin ainoa, joka teki tästä retkestä turistisen.

Me valitsimme Maitonin saarelle 15-minuuttia kestävän pikavenematkan sijaan kulkupeliksi katamaraanin. Noin tunnin mittainen purjehdus 47" katamaraanilla oli mahtava kokemus. Vaikka etupurjetta ei Kiinalaisten turistien vuoksi voitu nostaa, koska se tila oli varattu heille aurinkosuojaksi, niin iso purje nostettiin heti satamasta lähdettyä. Toki aika power sailingiksi  matkanteko meni, eli mentiin moottorilla, mutta vitsit että oltiin onnellisia tuolla veneen kannalla!
Mieheni jutteli paljon veneen kapteenin kanssa ja heistä oli täysin ihmeellistä että meillä täällä Suomessa ei ole lainkaan voimakkaita vuorovesiä ja virtauksia. Me taas puolestaan hämmästeltiin sitä, että ainakin joskus Thaimaassa on ollut ns. Luxury tax, joka tarkoittaa että veneen ostohinnan päälle on tullut 200% veroa. Ajatelkaapas sitä!
Ennen rantautumista paratiisiin, miehistö pisti meidät kaikki katamaraanin reunalle istumaan ja nakkasi siimarullat koukkuineen käteemme. Tämä oli aikamoinen yllätys, mutta ei auttanut kuin heittää siimat mereen ja alkaa onkimaan. Siimaa piti valuttaa jopa 20 metrin syvyyteen, mutta seurueestamme kapteeni oli ainut kenellä oli kalaonnea ja sekin fisu päätyi takaisin mereen.






Helteisen päivän pelastus oli paratiisisaaren puunkatveisiin rakennettu allasbaari-alue, josta sai mm. tuoretta vesimelonismoothieta ja myös vaikkapa hierontoja halutessaan. Jos olisi ollut enemmän aikaa, olisin ehdottomasti halunnut nauttia thaihieronnasta näissä maisemissa. Rantatuolit olivat muuten maksullisia, joka ehkä hieman yllätti. Mutta puiden katveessa istuskeli ihan mieluusti ilman tuoliakin viilentymässä.







Parasta tällä saarella oli kuitenkin silmiä häikäisevän turkoosin meren lisäksi snorklaaminen. Oli suunnaton ilo huomata, kuinka eläväinen keinotekoinen riutta olikaan, vain muutamien kymmenien metrien päästä rannasta. En muista nimittäin ihan hetkeen nähneeni yhdellä sukelluksella niin monipuolista kirjoa erilaisia kaloja ja koralleja. Värikkäitä kaloja oli siis satoja ja välillä huomasin olevani keskellä kalojen iltapäiväruuhkaa, parvia uiskenteli vastaan siis aivan joka suunnasta. Oli suorastaan lohduttava tieto, että kyllä näitä paikkoja onneksi vielä on olemassa. Hämmentävää oli tosin kuinka lämmintä merivesi oli. Yleensä kun snorklireissulla jossain vaiheessa tulee jo vähän vilu, niin täällä snorklatessa sellaista ei kyllä päässyt tapahtumaan. Enemmänkin snorklaajalta loppui tehot.




Myös tänne merenalaiseen paratiisiin oli kulkeutunut muovipussi, jonka sisältä mieheni pelasti vapaaksi pienen ravun.





Maiton Private Island (Mai Thon -saari) sijaitsee Phuketin ja Krabin välissä. Matka Phuketin satamasta saarelle kestää pikaveneellä n. 15 minuuttia ja purjehtien n. tunnin. Retkiä myydään lähes kaikilla matkakojuilla. Hinta n. 3000 Baht (n. 75 €).

Miltä teidän silmään Maiton näyttää? Vastaako mielikuvianne paratiisisaaresta? Oli suorastaan harmillista lähteä saarelta jo ennen auringonlaskua. Olisin mieluusti kokenut sen tuolla tai matkalla veneessä, mutta tosiaan laskuvedet ovat niin voimakkaat, että saarelta on pakko poistua jo kolmen aikoihin. Toisaalta, mieluusti tuonne olisi päiväksi pariksi voinut "haaksirikkoutuakin". Olihan kyseessä kuitenkin paratiisi. Ehkäpä ensi kerralla sitten...



Seuraa Seven Seas -blogia myös:

13 kommenttia

  1. Oi ihanat maisemat! Varmasti vähän helpotti sitä Katan ja Karonin turistisuuden tuomaa pettymystä. Kävin tsiigailemassa tuota saaren hotellia. Taidan pistää bucket listille, upean näköinen paikka sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jesh, tää oli todellakin loman paras päivä, eikä vähiten maisemien ja purjehduksen ansiosta <3 Kyllä mullakin pääsee bucket listille toi hotelli ;)

      Poista
  2. Me oltiin Katalla erehdyksessä yksi päivä ja olisi kyllä kelvannut viettää se aika mielummin tuolla saarella.

    Noi thaihieronnat rannalla on ihan kivoja, mutta väkisinkin sitä hiekkaa on kaikkialla, eli tulee ihokuorinta samalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me harmiteltiin, että Kata beach oli muuttunut sitten edellisen käynnin 2015. Ja siitä syystä tämä Maiton-saari kelpasi meille enemmän kuin hyvin!
      Mä tykkään juurikin thaihieronnasta rannalla, vaikkakin siinä muutama hiekanmurunen aina kulkeutuukin mukana. Mutta sopiva ihokuorinta samalla, kuten sanoit ;D

      Poista
  3. Joskus, joskin liian harvoin, on ei-purjehdusreissuillakin tullut lähdettyä usein juuri tällaisella katamariinilla lyhyemmälle tai pidemmälle retkelle.
    Usein yhteisenä nimittäjänä on päivän päätteeksi tropiikissa ollut, että tuli taas kerran aliarvioitua auringon voimakkuus merellä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa! Aurinko pääsi meilläkin yllättämään ja paluumatkalla tuli istuttua visusti purjeen varjon puolella.
      Itse olin ollut vain kerran vaiko kaksi katamariinin kyydissä ja on ne kyllä hulppeen isoja kapistuksia ja en näkisi yhtään hulluna ideana vuokrata joskus sellaista, purjeveneen sijaan.

      Poista
  4. Upeita kuvia! Tämä oli vähän erilainen vikki Thaimaahan. En ole ennen kuulut, että kukaan purjehtisi (vaikka tekin menitte moottorilla) Thaimaan lomalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh :) Me ollaan kauempaa ihailtua esim Koh Lipen -saarella olevia purjeveneitä ja toivottu, että olispa kiva kokeilla joskus itsekin. Nyt päästiin edes vähän kokemaan sitä fiilistä. Ja siitä kyllä jäi fiilis, että olispa kiva kierrellä niitä saaria enemmänkin omalla purjeveneellä :)

      Poista
  5. Upean näköistä, aika paratiisimaista on! Parikymmentä vuotta sitten lähdettiin Patong beachillä kolme varttia pitkähäntäveneellä keskelle merta. Sieltä löytyi mielettömän upea koralli ja oli upea snorklata - sen lähemmäksi en ole Phuketissa paratiisia päästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parikymmentä vuotta sitten pinnan alla on varmaan kaikkialla ollut vielä aika paratiisia. Olispa ollut hienoa olla näkemässä korallit silloin! Mutta ihan hyvin sanottu, että sen lähemmäs paratiisia et ole Phuketista päässyt ;) Meillä tää purjehduspäivä oli kyllä pelastus, siihen Phuketin härdelliin.

      Poista
  6. Ihanalta näyttää. Tuolla olisi kiva olla yötäkin. Kiva että vedenalainen maailma on ainakin toistaiseksi säilynyt!

    Ei ollut Kata ja Karon meidänkään mieleen, sen sijaan meidän hotlan Andaman White Beachin pienestä yksityisrannasta tykättiin. Ja vielä enemmän Koh Yao Yaista! Siellä suosittelisin kyllä viipymään kauemmin kuin vain päivän, sen verran ihana saari, ja vaan 20 minuuttia Phuketista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vedenalainen maailma oli kerrassaan lumoavaa!
      Mä katsoin lumoutuneena teidän Koh Yao Yain hotellia ja se meni ehdottomasti listalle! Näytti niin lokoisalle ja kauniille. Onneksi tuolta Phuketistakin pääsee näemmä ihan eri maisemiin, kun vaan viitsii selvittää ja ottaa veneen alle :)

      Poista
  7. Voishan tuolla viettää ehkä n. koko Suomen talven mieluusti. :D

    Aivan ihanan näköistä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!