Thaimaan saarihyppely: Koh Jum

Terkkuja täältä Uudesta-Seelannista! Oon ihan päästä pyörällä, sillä täällä on ihan huikeen kauniin näköistä. Ja jotenkin tuntuu että ei malttais enää yhtään palata näihin aikaisempiin seikkailuihin, kun tekisi mieli purkaa heti kameran muistikortti ja pamauttaa ensimmäiset kuvat Queenstownista tulille.
Mutta oikeastaan sen verran viluista täällä kuulkaa tuppaa olemaan, että jouduin ostamaan piponkin. Esittelin sen täällä facebook-sivuillanikin. Lisäksi useampi teekannullinen lämmintä on tullut kumottua viime päivinä, joten ainakin näin iltaisin lämmittelisi mieluusti luitaan tuolla Thaimaan lämmössä. Eipä sillä, kai se on yhdyttyvä kaikkien muiden kuoroon siitä, että ei näitä Uuden-Seelannin maisemia voita kaiketi mikään! Joten enemmän kuin tyytyväinen olen täälläkin. Tässä ja nyt.

Mutta hypätään nyt kuitenkin lämmittelemään Thaimaan saarihyppelymme kolmannelle saarelle, Koh Jumille! Phuketista kerroinkin jo aikaisemmin mielipiteeni ja sitten huviteltiin ja snorklailtiin onnellisesti Phi Phillä, josta sujuvasti veneiltiinkin itsemme tänne meille aivan tuntemattomalle saarelle. Miksikö sitten Jumille? Haluttiin kokea jokin uusi saari, entuudestaan tuttujen saarten lisäksi ja tämä löytyi ihan lennosta surffailemalla ja tutkien Instagramista Thaimaa hashtageja. 
Phi Philtä pääsee sesongin aikaan tänne Koh Jumin saarelle kerran päivässä. Matka aika on parisen tuntia, ja kaikista myyntipuheista huolimatta merimatka taittuikin kuin sillit purkissa isommalla pitkähäntäveneellä, eikä suinkaan lautalla vessoineen kuten oli luvattu. Jälleen kerran tuli siis pieni ylläri hihasta, mutta niihin on Aasiassa matkailijan syytä varautua muutoinkin. 

Olimme varanneet kivan hotellin aivan rannasta ja satamaan päästyämme tinkasimme itsellemme tuk tukin viemään meidät hotelliin perille. Jo tämä tuk tuk matka paljasti meille, kuinka pienelle ja autenttiselle saarelle olimmekaan tulleet. Hiljaisuus, se huokui paikasta, joka taas toisaalta teki terää Phi Phin jälkeen.



Vuokrasimme yksi päivä Koh Jumilla skootterin allemme, jotta päästiin tutustumaan saareen päästä päähän. Ja totta puhuakseni, koko saaren haltuunottaminen ei hirveän kauaa vienyt, koska kyseessä oli todellakin pieni saari. Ja oikeastaan saaren pohjoispuoli kantaa nimeä Koh Pu. Tiet olivat osittain hyväkuntoisia, mutta myös aikamoisia hiekkakenttäosuuksia jouduttiin taas ajelemaan. Minä istuin pelkääjän paikalla huivi tiukasti naaman ja silmien edessä, jotta en saisi pahasti hiekkapölyä silmiini. Helle oli huikea tuohon aikaan Thaimaassa ja huivin kanssa olikin paikoitellen vähän tukalaakin matkustaa. Mutta siitä selvittiin. Saaren karttakin itsessään oli aika söpö. Kattokaa nyt, tällä mentiin!




   
Ja sitten Suomalaisiin. Meitä on sitten kaikkialla! Täälläkin pohjoisen pienellä Pu:n rannalla oli kylttiin kirjoitettu "Korvatunturi" suomen lipun sävyissä. Ja törmättiinpä siellä yhteen suomalaiseen tyttöönkin, joka kertoi olleensa saarella jo monta kertaa ja palaavansa aina uudelleen. Toisaalta ymmärrän, sillä ranta huusi tyhjyyttään ja siellä oli vain muutamia hotelleja. Täydellinen omaa rauhaa rakastaville.




Meidän suloinen rantamökki oli kyllä aivan pelipaikoilla ja siitä kelpasi kyllä maisemia merelle katsella. Meidän mökin ja rannan välissä oli ainoastaan pieni hierontapaikka, jossa kävinkin kerran thaihieronnassa. 
Saari vaipui jo hyvin aikaisin illasta yöunille. Kerran menimme vartin yli yhdeksän illalliselle, tajutaksemme että ravintola oli jo kiinni ja kokki lähtenyt kotiin. Sinä iltana syötiinkiin sitten pelkkää jätskiä nälkään, sillä sitä sai ravintolan pakkasesta. Tästä oppineena riennettiinkin muina iltoina aikaisemmin illalliselle.


Onko Koh Jum kenelleekään muille tuttu paikka? 
Rannoista muuten vielä sen verran, että paikoitellen saaren rannat olivat niin täynnä isoja kiviä, että uimaan meneminen oli todella haasteellista. Eli varsinainen vesipedon paikka tämä ei kyllä ole. Mutta totaaliseen rentoutumiseen ja rauhaan oikein passeli valinta.

Ps. Kaikki postauksen kuvat on otettu iPhonella, järkkärikamerani hajotessa mystisesti matkalla Kambodzasta Thaimaahan.


Eng // Our Thailand island hopping next destination after Phuket and Phi Phi, was little island called Koh Jum.

-----------
Majoitus:
Andaman Beach Resort, 4 yötä 173 eur 

16 kommenttia

  1. Hei IHANAN näköinen paikka! Kun seuraavan kerran Thaimaahan päädyn niin suuntaan tonne! Just tällaisista paikoista oon toivonut kuulevani jotain kautta, kun tuo Thaimaa tuntuu olevan niin kansoitettu ääriään myöten. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Meri! Tämä oli kyllä mukavan rauhallinen paikka ja tosiaan suhteellisen helpon matkan päässä Krabilta ja Phuketista tai Lantalta, jonne me itse matkattiin. Oletko käynyt jo Koh Mookilla? Saattaisit tykätä siitä myös. Siellä oli meri turkoosimpaa kuin Jumilla :) (kirjoittelin siitä reilu vuosi sitten tänne http://siveltimella.blogspot.co.nz/2014/01/melkein-autiosaari-nimelta-koh-mook.html )

      Poista
  2. Näyttää tosi kivalta paikalta! Ja tuo Korvatunturi on kyllä hauska. :) Sellaista paikkaa ei vissiin maan päällä olekaan, jossa joku suomalainen ei olisi käynyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihh...niin totta! Ei varmasti ole sellaista paikkaa jossa joku suomalainen ei olisi käynyt ;D Ollaan varsinaista reissukansaa :) Hyvä niin! :)

      Poista
  3. Oi että! Tää näyttää niin kivalta paikalta. Tuonne suuntaan seuraavan kerran, kun lähen Thaikkulaan! Kiitos esittelystä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saaret on kyllä Thaimaan parhautta ja itselle se Lipe on edelleenkin toimivin ;) Jum oli mukava, kuten myös tykkäsin kyllä Mookista. Ootko siellä vielä käynyt? Ja onhan noita piilossakin olevia saaria vielä varmaan vaikka kuinka. Ne pitää vaan jonkun paljastaa ;D

      Poista
    2. Juu oon käyny Lipellä 2008, niinku Sarikin näemmä! Siellä ei sillon ollu edes katuvaloja. Lipellä oonkin aikoinaan nukkunut yhden yön sellasen hylätyn rantabaarin tiskillä! :DD

      Poista
    3. Hihh... oot ollut siis oikea edelläkävijä Lipellä! :) Ja mikäs siellä, lämpimät yöt niin hyvin nukkuu sitten vaikkapa rantabaarin tiskille, hihih..ihana! ;D Tarkoitin muuten kysyä, että ootko käynyt Mookin saarella? Jos kerran tykkäsit Lipen autenttisuudesta?

      Poista
  4. Tulee ihan mieleen Lipe silloin joskus 2007/2008, kun siellä kävin. Blogeista päätellen sekin on rakennettu turistikyläksi :( Toivottavasti sama ei käy Jumille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lipe <3 Se on mun kestosuosikki Thaimaassa, edelleenkin! Kirjoittelen siitä aivan pian juttua, joten olehan kuulolla niin näet nykytilanteen sieltä :) Sinä oletkin ollut ajoissa liikenteessä Lipellä. Itse olen käynyt vasta viimeisenä kolmena vuotena (2012, 2013 ja nyt 2015).

      Poista
  5. Nuo kiikkukuvat, en kestä!! Ihanalta näyttää!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään... Kiikut joissa voi varpaita dippailla merenpinnalla -täydellistä! Nämähän eivät olleet aivan rannalla, mutta toimivia ;D

      Poista
  6. Anonyymi3/22/2017

    Saisiko tuosta korvatunturi kyltistä tarkempaa tietoa kun se olisi niin hauska nähdä mutta ei löydetty sitä tänään. Muita kylttejä löytyi kyllä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heeeei, ootko nyt siis Jumilla? Mahtavaa! Mun piti tehdä oikein kunnon selvitystyötä että tuon tarkempi sijainti muistuisi mieliin. Google on kyllä loistava apu tälläiseen. Mä sanoisin että se oli tän niminen paikka kuin Krasna plaz ja sen rannalla oli nämä kyltit.
      Tässä vielä linkki kyltteihin, väittäisin että nämä olivat. Eli hyvin luoteessa. https://www.google.fi/maps/place/Krasna+plaz/@7.8394453,98.9399565,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1s-XFvrgCK1zeA%2FWEaK9H56W7I%2FAAAAAAAACw4%2FJm3tHi3DMswV7S1HmNxLqCxMrjdw0nnxwCLIB!2e4!3e12!6s%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2F-XFvrgCK1zeA%2FWEaK9H56W7I%2FAAAAAAAACw4%2FJm3tHi3DMswV7S1HmNxLqCxMrjdw0nnxwCLIB%2Fs203-k-no%2F!7i4032!8i3024!4m12!1m6!3m5!1s0x0:0xa70eae90fd7b6de4!2sRock+Bar!8m2!3d7.8109574!4d98.968277!3m4!1s0x0:0xed21f49172e12ffc!8m2!3d7.8394443!4d98.9399555!6m1!1e1

      Poista
  7. Anonyymi3/23/2017

    Täällä ollaan juuu! Käytiin toissapvänä tuolla päin rannalla minkä linkin laitoit. Siinä oli peace paradise ravintola/baari ja sit joku sadabee ? Tai vastaava..kaksi korkeaatolppaa täynnä kylttejä mutta ei brommaa eikä korvatunturia x( voisinpa laittaa sulle kuvat niistä ni voisit katsoa onko samat xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisko joku olla nyysinyt Korvatunturi-kyltin...? Kuulostais oudolle, mutta ootte varmaan olleet ihan oikeille mestoilla. Tuollaisilla punaisilla rantatuoleilla me istuttiin sellaisen hökkelibaarin rannalla. Mulle voi laittaa meiliä os sanna (a) studiosmag.fi :) Ihanaa loman jatkoa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!