Vanha tuttu ja toimiva Koh Lanta

Saarihyppelymme jatkui Koh Jumilta lähellä sijaitsevalle Koh Lantan saarelle. Tämä Thaimaan kestosuosikkisaari ei lienet hirmuisesti esittelyjä kaipaa. Tänne tehdään pakettimatkoja, mutta yhtä lailla saari kuuluu edelleenkin monen reppureissaajan listalle. Ja miksipäs ei. Toki samanlaista autenttista rauhaa ja hiljaista rantaa täältä on vaikea löytää, mutta sitäkin enemmän palveluita ja aktiviteetteja, sukellusmahdollisuuksia unohtamatta. Meillä ei ehkä alunperin ollut tarkoitus mennä edes Lantalle, sillä olemme siellä jo pari kertaa aikaisemmin lomailleet. Mutta ne palvelut, ne ajoivat meidät tällä kertaa Lantalle. Minun silmätulehdukseni ei nimittäin ottanut parantuakseen ja Kambodzasta vuoden alussa saadut silmätipat olivat loppumassa. Lisäksi tiesin että seuraavaan viikkoon en ainakaan pääsisi näin ison paikan sairaalaan, joten otettiin parin yön pysähdys Lantalla ihan tästä syystä. Lekurilta sain lisää tippoja, kolmea erilaista sekä allergialääkkeet. Kummasti muuten loppui pieni tukkoisuus ja nuha joka oli vaivannut jo pidempään. On vähän hurjaa ajatella, että suurella todennäköisyydellä Aasian viemärivesi ja maasta nouseva pöly on tulehduttanut silmäni, sekä aiheutti allergiaa.

Koh Lanta oli kuitenkin, jälleen, mukava paikka pyörähtää. Toimi täydellisesti juuri tähän saumaan. Sillä toisinaan pidempään reissatessa esimerkiksi länkkäriruuan ja sanotaanko nyt vaikka että hyvin vaikeasti saatavan juuston, himot nousevat potenssiin sata, niin silloin tekee gutaa olla vähän isommassa mestassa, jossa etsivä löytää kaiken maailman herkkuja herkkunälkäänsä. Fat Monkey tyydytti meidän hampurilaishimot ja German Bakery tarjosi ciabattaleivät juustolla, siis JUUSTOLLA! Voi hallelujah!
Saaren vilkkain kylä, Saladan, sijaitsee Lantan pohjoispäässä, jonne myös suurin osa lautoista saapuu. Satamasta muuten löytyy kasa innokkaita tuk tuk-kuljettajia, jotka ovat ihan pokkana valmiita kiskomaan tupla- ellei triplahintoja kyydistä hotellille. Normaalihinta matkasta Lantalla paikasta A paikkaan B vaihtelee 50-100 BHT per henkilö. Kuulin vain kuinka satamassa pyydettiin jopa kolmeasataa kyydistä joitain. Itse osasimme suoraan tinkasta sopivan hinnan meille.
Meidän hotelli sijaitsi Klong Dao -rannalla, joka on Long Beachin (Phra Ae) rannan lisäksi Koh Lantan suurimpia ja siten myös suosituimpia. Koh Lantalla on paljon turisteja. Siitä ei pääse mihinkään.

Me reippailtiin kävellä useampana päivänä paahtavassa kuumuudessa Klong Dao beachin eteläpäästä Saladanin satamaan. Ja piti kyllä pari kertaa hieraista silmiäni, kun saavuttiin Saladanin hotellin valkoiselle rannalle. Tänne alla olevissa kuvissa näkyviin. Aika huiman näköistä oli nimittäin sielläkin.


Itselle Lantalla kuitenkin lempparirantoja ovat etelämmässä oleva Relax Bay, sekä Klong Dao, jolla hotellimmekin oli. Lanta oli vähän kuin kotiin tulisi, sillä tiesimme minne mennä syömään hyvin ja nappasimme aina vain tuk tukin allemme ja suuntasimme esimerkiksi Long Beachin Castaway Resortiin, jossa ruoka oli säilynyt viimevuotiseen tapaan erinomaisena.Lantalla päivät olivat polttavan kuumia. Joten meressä viilennys teki terää. Mutta kuten monessa muussakin paikkaa Thaimaassa, laskuveden aikaan jo iltapäivästä, meri alkaa vetäytymään niin kauas, että uimisesta tulee aika haasteellista. Tällöin merenpohjasta paljastuu kaikki pienet rapuset, jotka kipittelevät kiireen vilkkaa kolosta toiseen.
Koh Lantalla tunsin muuten parina iltana ensimmäistä kertaa kuukausiin, miltä se pieni vilu tuntuikaan taas. Tuk tukin ajaessa meitä illalla rantabaarista pois, olin suorastaan jäässä (no en oikeesti), mutta siltä se tuntui. Onneksi tämä oli hyvin ohimenevä ilmiö ja kaikki muut hetket Thaimaassa olivat takuuvarmaa lämpöä.


Ps. Kaikki postauksen kuvat on otettu iPhonella (Lumialla tai goprolla), järkkärikamerani hajotessa mystisesti matkalla Kambodzasta Thaimaahan.


Eng // One of the most popular island in Thailand must be Koh Lanta. It´s very turistic but I still like it.

-----------
Majoitus:
Ocean View Resort, 4 yötä 135 eur 


6 kommenttia

 1. Messissä ollaan tietenkin siskon menoissa! =)) Mutta voi ei kun se silmätulehdus ei jätä sua rauhaan :( Onneksi ootte käyny lääkärissä ja toivottavasti uudet dropit alkaa tepsimään. Ihanalta näyttää edelleen tuo rantaelämä, oih ja voih. En osa kuvitella et miltä se tuntuu kun voi koko vuoden vaan olla rannalla! Kyllästyykö siihen yhtään? Ei varmaan. Ihania kuvia taas ja tuo orkidea, niin väriterapiakuva taas kyllä! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sisko <3 Ja kuules oikeessahan sää olit. Ei siihen nimittäin voi kyllästyä - rantaelämään ;D Ainut asia mikä on kivaa, kun "ei tarvitse/voi" olla rannalla, kun ei tartte levitellä aurinkorasvaa. Hahaha..tässä on nää tän hetkiset pulmat meillä maailmalla :DDD Ja niin, toki toi silmä. Käynti Thaimaassa auttoi taas, hetkellisesti. Nythän noi silmät taas vähän oireilee...enkestä!

   Poista
 2. Täällä myös kärsitään jostain kummallisista allergiaoireista. Maanviljelijät ovat kulottaneet peltojaan ja tänään on tosi savuinen ilma. Yskittää ja silmiä kirvelee. Hetken jo mietin, että pitääkö tässä lähteä vaihtamaan maisemaa. Ko Lanta kävi mielessä mutta en tiedä kestänkö kauheita turistimääriä tai liian kuumia päiviä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijai Sari, toivottavasti ei pahene nuo allergiaoireet. Ne ei oo kivoja. Ymmärrän Lantan fiilikset hyvin :) Mutta ainahan sieltä jonkin kivan rauhaisemman paikan löytää, kait...? ;DDD Jään kuulolle mihin päädytte :)

   Poista
 3. Oi mitä paratiisirantoja! Mutta että sieltä ei saa juustoa yleisesti, höh... t. toinen juustohiiri :)

  P.S. Tosi ikävää että järkkärikamera hajosi, olihan teillä matkavakuutus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Aasiasta on tosi vaikea löytää kunnon juustoja. Ja pidemmällä reissulla niihin vaan iskee kova himo. Onneks löytyi helpotusta :) Parin viikon-kuukauden reissulla juustohimot ei vielä ennätä kasvaa niin isoksi, etteikö niistä selviäisi, hihhh :) Joo, meillä on matkavakuutus ja katsotaan miten sen suhteen käy. Peukut pystyyn! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!