Rummun avolouhos: turkoosi laguuni on ainutlaatuinen päiväretkikohde Tallinnan kävijälle

"Voiko näin turkoosia vettä olla Virossa!", oli ainakin minun ensimmäinen ajatukseni ja nyt paikan päällä Rummun louhoksella käyneenä voin todeta, että voi olla. Rummun avolouhos onkin oiva päiväretkikohde Tallinnasta. Rummun avolouhoksen vesi on todellakin kuvien mukaisesti vaaleanturkoosia ja sen vieressä oleva tekovuori antaa oman erikoisen kontrastinsa laguunille. Täällä viettää helposti kauniin kesäpäivän uiden, aurinkoa ottaen, sup-lautaillen ja kesäkahvilan antimista nauttien.


Rummun avolouhos: Miten sinne pääsee?

Rummun avolouhos sijaitsee noin tunnin automatkan päässä Tallinnasta. Perille pääsee kätevimmin omalla autolla, mutta myös julkisilla busseilla pääsee Rummun avolouhokselle. Bussilla matka-aika on toki pidempi, kuin omalla autolla. Rummun avolouhokselle on myös mahdollista matkata taksilla tai vaikkapa Uberilla. Meitä oli neljä aikuista ja matkasimme Rummuun Uberilla. Matka-aika oli noin tunnin verran ja se kustansi hieman vajaa 50 € / suunta.

Paluumatkalle oli hieman haasteista saada Uber-kuljetusta, sillä autot tulevat Tallinnasta saakka, mutta muutaman peruutuksen jälkeen saimme kuskin, joka soittamalla varmisti meille, että olemme oikeasti tulossa kyytiin.

Rummun avolouhoksella on myös kesäkahvila terasseineen.Mitä tehdä Rummun avolouhoksella?

Rummun avolouhos on oiva päiväretkikohde ja siellä vierähtää helposti useampi tunti matkoineen. Rummussa voi esimerkiksi uida, snorkalta tai sukeltaa ja katsella rakennuksia, joista osa on kokonaan veden alla. Rummussa sijaitsee myös vesipuisto ja sieltä voi vuokrata esim. sup-lautoja ja polkuveneitä.

Rummussa voi myös vaan olla ja nauttia maisemista auronkoa ottaen tai kiivetä louhoksen tekovuorelle. Kiipeämistä varten suosittelen muitakin kuin rantasandaleita.

Rummussa sijaitsee myös kesäkahvila terasseineen, josta saa muutamia lämpimiä ruoka-annoksia ja virvokkeita sekä alkoholijuomia. Rummusta löytyy myös wc:t.


Pääsymaksu Rummun avolouhokselle on 5€. Lisätietoa ja aukiolot löydät Visit Estonian sivuilta.

Rummu Quarry osoite: haapsalu maantee 13 rummu alevik lääne-harju vald harju maakond.


Oletko käynyt Rummussa ja mitä tykkäsit? Itse tykkäsin Rummusta ja ajattelin ensi kerralla suunnata sinne omalla autolla, jolloin aikataulujen ja kuljetusten kanssa saa toimia hieman huolettomammin.

Tykkäsitkö postauksesta? Jätä kommentti alle ja seuraa Seven Seas -blogia myös muissa kanavissa:

8 kommenttia

 1. Mahtavaa, että tämä on vihdoin yleisölle auki! Me käytiin lapsina ja teineinä tuolla silloin, kun sinne ei olisi saanut mennä... Ja oltiin aina ihan paniikissa, kun kuultiin auton ääntä hiekkatieltä :D

  VastaaPoista
 2. Onpa todella erikoinen ja kirkas turkoosin värinen vesi! Melkein voisi kuvitella paikan Karibialle, jos vain olisi hieman erilainen kasvisto ympärillä. Kyllä kelpaisi suppailla tuolla! :)

  VastaaPoista
 3. Wau, näyttääpä hienolta paikalta! Nyt kun luin tämän, niin muistelisin joskus paikasta lukeneeni, mutta olin kyllä täysin unohtanut sen. Näyttää todella hienolta paikalta, jossa olisi mukavaa käydä. Täytyypä pistää paikka muistiin, jos seuraavalla Tallinnaan kohdistuvalla matkalla tulisi käytyä.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi7/31/2023

  Kiitos vinkistä Sanna. Kun menette sinne uudelleen, käykäähän myös Arvo Pärt -keskuksessa. https://appamatkustaa.fi/viro-sai-museokortin-yli-100-syyta-matkata-maahan-mm-arvo-part-keskus/

  VastaaPoista
 5. Ihan kivan kesäisen näköinen paikka, mutta ehkei tosiaan julkisilla/taksilla kannata ainakaan yhtään tiukemmalla aikataululla lähteä tuonne - jää vielä paluulaivasta, jos paluu on samana päivänä :-)

  VastaaPoista
 6. Kävin muutama vuosi takaperin tuolla poitsun kanssa uimassa / terassilla. Kaiken kaikkiaan kuumana kesäpäivänä oli upea paikka, varsin suosittukin sellainen. Sopivan erilainen kohde, niin varmasti muistaa sen omanlaisena kokemuksena. Jatketiin siitä sitten Tallinnaan, missä käytiin vielä Paterein vankilassa ennen kotiin lähtöä.

  VastaaPoista
 7. Olipas kiva kuulla tällaisesta paikasta. Ehdottomasti pitää poiketa joskus.

  VastaaPoista
 8. Ihan mahtavan näköinen paikka! Pitää joskus käydä nauttimassa rantafiiliksistä 🤩

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!