Högsåra ja suosittu Farmors Café – miten sinne pääsee?

Löysimme Högsåran ja siellä sijaitsevan suloisen Farmors Cafen kolmisen vuotta sitten, kesällä 2020, kun purjehdimme Kemiönsaaristossa. En voinut uskoa miten tunnelmallinen kahvila-ravintolakeidas löytyikään tältä pieneltä, itsessään myös hyvin viehättävältä Högsåran saarelta. Tuon vierailun jälkeen tuntui, että Högsåran saarelle ja tietysti suosittuun Farmors Cafe -kahvilaan haluaa palata joka kesä – eikä se ole lainkaan mahdotonta, vaikka et omistaisikaan omaa venettä tai autoa, nimittäin tänne pääsee maita pitkin julkisilla. Miten? Lue alta vinkit miten suosittuun Farmors Cafeeseen ja Högsåraan pääsee.
Högsåran vierasvenesatama on yksi suosikeistani ihan jo tämän kauniin laiturin vuoksi sekä tietysti Farmors Cafen ansiosta.

Högsåra ja suosittu Farmors Café – miten sinne pääsee?

Högsåran ihanan karkkiseen vierasvenesatamaan, ja sitä kautta tutustumaan saareen, pääsee itse asiassa useammalla tapaa. Katso alta miten Högsåraan pääsee:
 • Veneellä (vierasvenesatamia on Högsårassa jopa kolme, tämä kuvissa näkyvä on Cafebryggan. Toisella puolella poukamaa on Rumban Bar (Lillbacka Brygga) ja tämän lisäksi saarella on myös Kejsarhamnen satama)
 • Autolla mantereelta ajamalla Kasnäsiin (Svartnäsiin) ja ajamalla sieltä lossiin (Högsårassa on joitakin parkkipaikkoja, mutta auton voi jättää myös mantereelle)
 • Kävelemällä lossiin Svarnäsistä, mikä on noin kolmen kilometrin päässä Kasnäsia. Kasnäsin pääsee bussilla esimerkiksi Helsingistä. (Svarnäsin lossi tuo Högsårassa suoraan tähän kuvien satamaan)

Muista tarkistaa lossin aikataulut finferries.fi. Kasnäsiin menevien bussien aikataulut esim. Helsingistä tai Turusta voi katsoa täältä vainionliikenne.fiFarmors Cafessa on useita asiakaspaikkoja, joista suurin osa ulkosalla katettuna.


 
Vinkki! Suosittuun Farmors Cafe -kahvilaan kannattaa ehdottomasti tehdä pöytävaraus etukäteen. Toki, jos haluat odotella ja jonotella, niin myös walk-in -asiakkaita otetaan sisään. Suosittelen lämpimästi kuitenkin pöytävarauksen tekemistä ennakkoon.

Högsåran saarella kannattaa sään suosiessa viettää leppoisa saaripäivä ja kierrellä ympäri saarta. Saarella on hiekkateitä, joita pitkin voit kävellä satamista toisiin. Rumban Bar on myös suosittu terassibaari ja sen sataman vieressä sijaitsee myös kiva uimaranta.


Högsårassa heinäkuussa 2023. Edellisen käynnin jälkeen satamalaiturille oli rakennettu vielä muutama mökki lisää.

 
Oletko kuullut Högsårasta tai Farmors Cafesta ja voisiko tämä olla myös sinun kesäjuttusi?

8 kommenttia

 1. Anonyymi8/01/2023

  Tämä oli itselleni aivan uusi saari ja näyttä niin kauniilta ja viihtyisältä, että mielelläni vierailisin kesällä. Onkohan saarella majoitusta?
  Riikka

  VastaaPoista
 2. Farmors Cafesta olen kuullut paljon kehuja, ja mukavalta paikka tosiaan kuulostaa. Olisi kiva joskus itsekin tuolla käydä. Satamalaiturin mökitkin ovat sellaisia, joita mielellään katselisi ja kuvailisi kauniina kesäpäivänä. Saapa nähdä, jos ensi vuonna ehtisimme käymään.

  VastaaPoista
 3. Tämä oli suunnitelmissa kevään reissulle, kun olimme Hiittisissä/Rosalassa. Ensimmäinen lossi mantereelle Kasnäsiin tuli niin myöhään, että ei ehditty. Ensi kerralla sitten..

  VastaaPoista
 4. Pari kertaa on tuolla tullut käytyä, veneellä ja "autolla", eli auto parkkiin lossirantaan mantereen puolella, lossilla yli ja saarella sitten kävellen liikkuen. Juuri sopivan kokoinen saari kiertää vaikka monetkin kohteet siellä kävellen - ja kävelyähän sitä Farmor's Cafen herkkujen vastapainoksi tarvitseekin!

  VastaaPoista
 5. Enpä tiennyt, että Kasnäsiin menee bussit Helsingistä. Nykyään tuntuu, ettei busseja mene yhtään minnekään.

  VastaaPoista
 6. Molemmat ovat kyllä tuttuja, Farmors cafe on minun suosikkini, mutta Rumpan bar:kin on ihan mukava.

  VastaaPoista
 7. Farmors Cafesta olen kuullut. Kun katsoo nyt kuvia, ymmärtää miksi siitä puhutaan niin paljon. Ihanan näköistä.

  VastaaPoista
 8. Kahvila on nimenä tuttu, mutta saaren nimeä en muistanut. Oliko tuo lossimatka miten pitkä / lyhyt? Voiko vaan pistäytyä kaffella, eli meneekö vuoroja non-stoppina?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!