Punkaharjun maisemareitti ja upea Hotelli Punkaharju

 Moni on varmasti nähnyt upeita ilmakuvia Punkaharjusta, missä järvien lomassa luikertelee kapea kaistaleinen tienpätkä. Tuo tienpätkä on Vuosisadan tie, tienumero 4792. Kuuden kilometrin mittainen Punkaharjun Harjutie on Suomi roadtrippien aatelia. Tähän heti perään mainittakoon myös Päijänteen maisemareitti, minkä me myös koimme tänä kesänä.

Lappeenrannan suunnasta ajettaessa Harjutie johdattaa upeasti Hotelli Punkaharjulle, missä vierailu on ollut bucket listilläni siitä lähtien, kun Saimi Hoyer otti ohjat käsiinsä ja päätti palauttaa valtionhotellina tunnetuksi tulleen hotellin tähän päivään.Punkaharjun Harjutien maisemareitti

Lähdimme matkaan Imatralta, Holiday Club Saimaalta, ja noin tunnissa olimme jo Punkaharjun Harjutien, Vuosisadan tien alussa. Matkalla Imatralta pysähdyimme myös Parikkalan patsasmuseossa, mutta se on ihan oma juttunsa se. Patsasmuseon kohdalla ollaan muuten aivan hurjan lähellä Venäjän rajaa.

Meitä onnisti sään puolesta, tai oikeastaan meillä oli Saimaalla etätyöskennellessä mahdollisuus odottaa aurinkoista päivää tälle roadtripille ja se kyllä kannatti! Sateella maisemat ei varmasti olisi olleet yhtä häkellyttävän kauniit. Punkaharjun Harjutiellä on useampi levike, mihin voi autolla pysäköidä ja jäädä vaikkapa picnicille järvimaisemia ihailemaan.

Hotelli Punkaharju

Elokuisena arki-iltana aurinko alkoi laskea mailleen noin iltakahdeksan aikoihin. Saavuimme harjun päällä ylväästi sijaitsevalle Hotelli Punkaharjulle ilta-auringon aikoihin. Rakennus näytti ylväälle jo parkkipaikalta katsottuna, mutta oikeasti taloa tulee lähestyä rannan puolelta. Sieltä nimittäin ennen vanhaan on tultu taloon sisään, järveltä, höyrylaivalla. 

Menimme tietoisesti Hotelli Punkaharjulle iltateelle. Samalla saimme ihailla hotellivieraiden ajatonta elämää elokuisessa ilta-auringossa. Meitä myös lykästi, sillä uteliaisuudesta hotellia kohtaan meillä vierähti tovi jos toinenkin ystävällisen työntekijän kanssa, joka mieluusti esitteli meille hotellia. Oma suosikkini oli kyllä ehdottomasti hotellin torni, jonne voi varata vaikkapa erikoistilaisuuksia silmällä pitäen privaatti-illallisen. Maisemat tulevat kaupan päälle ja niihin ei tarvitse pettyä!

Hotelli Punkaharju hurmasi pinkkisellä ulkokuorellaan ja viimeistellyllä ja leikkisällä sisustuksellaan. Näin jo heti itseni siellä takkatulen ääressä talvi-iltoina tai viettämässä rentouttavaa retriittiä ystävien kera. Myös aktiivilomailu onnistuu Hotelli Punkaharjun maisemissa, nimittäin paikan päältä voi vuokrata kanootteja tai sup-lautoja, joilla voi tutustua lähialueen vesistöihin ja pieniin saariin.Illallinen kahdelle?


Ilta-auringon maalaama Punkaharjun maisemareitti

Saimme hyvän vinkin Hotelli Punkaharjun työntekijältä, että kaunein hetki Harjutiellä on se, kun auringonlaskun aikaan aurinko maalaa mäntypuiden latvat kultaisiksi. Tämän me halusimme kokea ja lähdimmekin jatkamaan matkaa. Onneksi lähdimme, sillä Punkaharjun Harjutie muuttui entistä kauniimmaksi auringon laskiessa jonnekin Saimaan rannan taa ja tuntui, että sillä hetkellä taivaalla oli käytössään kaikki vesiväripaletin hempeimmät sävyt.
Kyllä veti sanattomaksi nämä huikeat Saimaan maisemat. Punkaharjun seutu oli todellista silmäkarkkia ja ei voi taas kun vain ihmetellä ääneen, että miksi ihmeessä nyt vasta matkustin tänne.

Oletko sinä ajanut Punkaharjun maisemareitin tai vieraillut hotelli Punkaharjulla?

Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita myös seuraavissa kanavissa:

14 kommenttia

 1. Upeita kuvia kauniista maisemista. Silmä lepää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Oli kyllä kerrassaan upea paikka! Luulenpa, että tulee mentyä ensi kesänä viimeistään uudestaan :)

   Poista
 2. Aivan upea postaus! Tuo Punkaharjun reitti on kyllä hieno, olen sen itsekin ajanut. Viimeksi tuli hieman mutkia matkaan, kun kesäkuumalla piti yhtäkkiä pysähtyä suorittamaan auton ilmastointihuolto, mutta onneksi hienoja maisemia kelpasi ihmetellä hitaamallakin aikataululla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, ainakin ikimuistoinen tuo sinun muistosi! ;)
   Kiitos kommentista, tämä oli kyllä elokuun kruunaus nähdä ja kokea!

   Poista
 3. Punkaharjun Harjutie tuli ajettua tänä kesänä ja maisemat ovat todella upeat. Hotelli Punkaharju oli tuolloin vielä suljettuna koronan vuoksi, mutta kävimme kiertämässä lähialueen patikkapolut. Hotelli Punkaharjuun haluaisin vielä palata ja valokuvasi vahvistavat tätä tunnett

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, täällä myös toinen joka haluaa palata Hotelli Punkaharjuun! Olipa harmi, että teillä se oli suljettuna, mutta lämmin suositus vierailulle näin lyhyenkin visiitin perusteella.

   Poista
 4. Itsellä jäi tuo Vuosisadan tie -kyltti huomaamatta kokonaan, keskityin ilmeisesti liikaa ympärillä olevilla oleviin maisemiin :-D Punkaharju on upea ja itselle kävi sellainen kiva juttu, että minut kutsuttiin taannoin muotinäytösbrunssille Hotelli Punkaharjulle. Saimi Hoyer oli itsekin lavalla ja onhan hän valloittava esitellessä muotia!

  VastaaPoista
 5. Hotelli Punkaharju on ilmeisesti ollut yksi tämän koronakesän suosikkeja ja ilmeisesti kesä vihdoinkin oli myös hotellinpitäjälle kannattava. Ehdottoman hyvä asia, sillä onhan tuon valtionhotellin historian vaaliminen teko, jota todella kannattaa arvostaa!

  VastaaPoista
 6. Onpa upeat kuvat. Olen myös haaveillut tuosta paikasta. Nyt sait vakuuttuneeksi, että toteutus kannattaa laitta To Do listan kärkeen.

  VastaaPoista
 7. Punkaharju on kyllä paikka johon haluan ehdottomasti päästä! Postauksesi sai kyllä tämän reissun nousemaan listallani.

  VastaaPoista
 8. Onnistuitte saamaan hienon, kuvauksellisen illan. Upeita kuvia. Minäkin kävin viime kesänä Punkaharjulla ja ihailin noita maisemia, tosin yövyimme Hotelli Kruunupuistossa joka sekin oli hyvä valinta.

  VastaaPoista
 9. Punkaharju on kyllä upea paikka. Kuljettiin paljon noiden maisemien halki kun olin lapsi. Nyt elokuussa kävin sitten pitkästä aikaa ensimmäistä kertaa aikuisena tuolla. Kävin myös tutustumassa hotelli Punkaharjuun ja oltiin Saimin sieniretkellä :)

  VastaaPoista
 10. Kävin illallisella hotelli Punkaharjulla elokuisena arki-iltana ja se oli kyllä mieletön kokemus. Ruoka oli mielettömän hyvää ja rakennukset niin kauniita. Olin etukäteen vähän ajatellut, että tämä on vain joku trendijuttu, mutta ravintola ja miljöö oli kyllä kaikkien niiden kehujen arvoinen.

  VastaaPoista
 11. Eikä miten ihania kuvia ja kauniit maisemat!! Hotelli Punkaharjulle on kyllä päästävä yöpymään, näen itseni kanssa siellä jollain ihanalla retriitillä ystävieni kanssa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!