Turvallisesti internetin valtateillä - kotona ja maailmalla! + Arvonta

Kun on viettänyt toistaiseksi pisimmän työuransa it-alalla, eivät nämä asiat ihan vieraita ole. Ne vaan joskus tuppaa unohtamaan. Ja toisekseen, jos on käyttänyt koko tietoteknisen ikänsä laitteina pääsääntöisesti vain mac-koneita, niin on aika onnellisesti onnistunut olemaan erossa viruksilta - ainakin ennen. Toista se on kuulkaa nyt. Sain tästä muistutuksen korkealta taholta, kun F-Secure kutsui meitä maailmalla reissaavia matkabloggaajia tietoturvaluennolle toimistolleensa. Siellä itse F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen aika hyvin romutti minun kiiltokuvamaisen ajatuksen macin virusviattomuudesta ja laitteittensa ainaisesta puhtaudesta. Ajat ovat muuttuneet totta totisesti ja enää ei kannatakaan tuudittautua siihen ajatukseen, että ilman lisäturvaa IOS-laitteetkaan olisivat täysin suojassa.
 

Tarkoitus ei ole pelotella, mutta usein se suurin riski tapahtuu juuri käyttäjän ja laitteen välissä. Hakkerit ovat aina askeleen edellä, kalastellakseen esimerkiksi luottokortin tietojasi tai mahdollisuutta iskeä sähköpostiisi. Maailma on täynnä ilmaisia wifejä, langattomia verkkoja, joihin reissuilla loggautua ja helpottaa some ikävää. Mutta ovatko ne kaikki turvallisia verkkoja? Ne sellaiset johon loggautumalla ruksit ja hyväksyt sopimusehdot, ilman niitä edes lukematta. Tai entäpä jos se kaikki onkin sinulle täysin vieraalla kielellä? Raksi ruutuun tai internetin valtatie ei aukea. Rohkeaa? Kyllä. Turvallista? Ei niinkään... Tai entäpäs jos olet maailman äärissä ja oman pankkisi nettisivut ovat alhaalla juuri kriittisellä hetkellä, kun sinulla olisi käyttöä niille. Miten tietoyhteiskunnassa toimitaan, jos homma ei pelitä. No sehän pysähtyy, tai ainakin se siltä hetkellisesti tuntuu.

Mitä siis avuksi turvalliseen nettailuun ja epämiellyttävien nettikatkosten välttämiseen? Minäpä kerron muutaman tarinan elävästä elämästä.

Puhelimessani on tässä Freedome päällä ja lokaatioksi on valittu Espoo, Suomi.    

Kun olimme vuosi takaperin maailmanympärimatkallamme ja silloisessa kohteessamme Phu Quocin saarella Vietnamissa, emme päässeet Osuuspankin nettisivuille. Ihmettelimme asiaa hetken ja totesimme, että sivut ovat varmaan vain hetkellisesti alhaalla. Tunnit menivät ja oli suorastaan hämmentävää että sivut olivat näinkin pitkään alhaalla, ilman tiedotusta, nykypäivänä. Kysyin asiasta facebookissa, johon ytäväni kuittasi että kyseinen pankkiasia on jo uutisissa saakka ja laittoi linkin op-pankin sivuilla olevaan uutiseen. Linkki ei meitä auttanut, koska sekään ei suostunut avautumaan meille Vietnamissa. Syynä oli se, että Osuuspankin sivut olivat joutuneet palvelunestohyökkäyksen uhriksi ja syyllisiä etsiessään ja toimintoja ja riskejä rajatakseen pankki oli päättänyt sulkea ulkoapäin tulevan nettiliikenteen lähes kaikkialta maailmasta. Vain tyyliin Suomesta pääsi kirjautumaan pankin sivuille. Ja vain Suomesta tarkoitan sitä, että liikennettä rajoitettiin niin, että vain suomalaisista ip-osoitteista pääsi pankin sivuille. Ei Vietnamista, ei todellakaan. Meillä odotti reissullamme vielä monta monituista muuta maata ja seikkailua ennen Suomea ja sehän ei onnistui ellemme saisi visa-korttiamme maksettua välillä tyhjäksi tuolla pankin sivuilla.
Tähän avuksi astui F-Securen Freedome sovellus, jonka mieheni nokkelasti tiesi ladata ipadilleen. Freedome on VPN-sovellus, joka ohjaa internet liikenteen haluamasi maan (lokaation) kautta. Me tietysti valitsimme lokaatioksi Suomen ja näin pääsimme pankin sivuille Vietnamista käsin, koska Freedome antoi meidän internet istunnolle suomalaisen ip-osoitteen. Tällöin siis Osuuspankin sivusto tunnisti meidän tulevan Suomesta ja pääsimme normaalisti asioimaan sivustolla. Saatiin visalasku tyhjäksi ja varattua uusia lentoja ja hotelleja. Siispä thank god VPN:lle sanon minä!

Freedomen avulla voit vaihtaa virtuaalisen sijaintisi helposti maavalikon avulla.


  
    
Jos Freedomen käytettävyydestä haluaisin kertoa ehkä hieman arkipäiväisemmän ja kevyemmän esimerkin (koska pankin sivut tai muutkaan palvelusivustot eivät kovin usein onneksi altistu palvelunestohyökkäyksille), niin se on ehdottomasti ulkomailla ollessa se, että voi katsella suosikkisarjoja mistä päin tahansa!
Esimerkiksi vuosi takaperin Thaimaan Phi Phi -saarella ollessani muistan, kun yritin katsoa mtv:n Katsomo-sovelluksesta Ensitreffit alttarilla -ohjelmaa (sillä pakkohan se oli nähdä saako Miia ja Olli toisensa. Puhun siis vuoden takaisesta ja sarjan ensimmäisestä tuotantokaudesta), mutta usein Katsomo, Yle Areena ja Ruutu.fi ovat määritelleet asetuksensa niin, että sarjoja on mahdollista katsoa vain Suomesta käsin. Mutta kun käänsin ipadilla olevasta Freedome -ohjelman karttasovelluksesta maaksi "Suomi", niin johan alkoi sarja näkymään (ja tunteelliset kyyneleet valumaan kasvoillani). Ihana sarja! Ja sitä oli kiva katsoa kaukana kotona ja tietää välillä edes mistä kaikki muut oikein puhuu.

Freedomesta on siis moneksi! Asentamalla sovelluksen kännykkääsi, padiisi tai koneellesi voit siis surffata huoletta, turvatulla yhteydellä, salattuna ja ilman seurantaa. Se estää myös virukset ja muut seurantaevästeet epäilyttävistä wifi-verkoista. Ja tosiaan, kuten yllä kerroin esimerkein, voit asettaa virtuaalisen sijaintisi vapaasti ja näin surffata suosikkisivustoilla kuten Suomessa ollessasi. Kannattaa lukea lisää Freedomen eduista ja hyödyistä lisää tästä. 
Seuraavan kerran loggautuessasi ilmaisiin wifi-verkkoihin kahviloissa tai hotellien auloissa, kannattaa siis aina muistaa, että periaatteessa kuka tahansa pystyy perustamaan langattoman verkon, joka näyttää esimerkiksi hotellin "viralliselta" verkolta. Ja liityttyäsi siihen, verkon perustaja voi salakuunnella liikennettäsi. VPN ratkaisut suojelevat juuri tälläisiltä uhilta. Valitse siis täysin avoimen ja randomin wifin sijaan mielummin se salasanasuojattu verkko, johon tunnukset saat yleensä palveluntarjoalta. Näin välikäsien ja verkossa epärehellisesti toimivien riskin määrä pienenee ja turvasi kasvaa. VPN:n avulla surffatessa, voit ottaakin jo rennommin.Kannettavalla Freedome toimii samalla tapaa. Tässä sijainniksi on valittu Espoo, Suomi.
  
      
En tiedä kehtaisiko sitä edes kertoa, kuinka monesti sitä on itsekin puhelimellaan loggautunut ties mihin wifi-verkkoihin maailmalla siinä toivossa, että täytyyhän sen nyt olla ihan turvallinen. Niin, niinhän sitä aina toivoisi. Mutta nykyiset älypuhelimet sisältävät niin paljon dataa käyttäjästä, että myös se on syytä turvata kuten perinteinen tietokonekin. Asensin omaan puhelimeeni vasta alkuvuodesta
Freedomen ja olipa heti turvallisempi olo loggautua verkkoon viime kuussa Prahan kentälle saapuessani. Pidän itse VPN:ää päällä koko ajan puhelimessani, enkä ole sen huomannut hidastavan luuria, pienen alku kohmeuden jälkeen lainkaan.   Lisää turvaa koko perheen käyttämille laitteille tuo monipuolisempi SAFE.

    

Laajempaa tietoturvaa koko perheelle

Sitä tarjoaa F-Securen SAFE tuote, joka suojaa laitteesi viruksilta, troijalaisilta ja vakoiluohjelmilta. Se muun muassa blokkaa kaiken muun nettiliikenteen, kun kirjaudut pankin sivuille, taaten näin turvallisen yhteyden pankkisivustolle. Tuote tarjoaa myös lapsiperheille turvallisen tavan käyttää internettiä. Kannattaa tutustua tuotteeseen lisää tästä ja saat tuotteen tuosta linkistä 4 kk ilmaiseksi!
 
  

   
Osallistu arvontaan ja voita itsellesi ja laitteillesi tietoturvaa vuodeksi!

Minulla on ilo arpoa teidän lukijoiden kesken nyt yhdelle onnelliselle voittajalle tietoturvaa vuodeksi. Näin helppoa osallistuminen on: 
Jätä kommenttiin oma mietteesi/ajatuksesi tietoturvasta tai vaan puhtaasti kommentoi, että haluat osallistua arvontaan. Aikaa osallistumiseen on 13.4.2016 kello 24:00 saakka. Voittaja saa käyttöönsä F-Secure Freedomen (3-laitteelle 1 vuodeksi, arvo 49,90 €) sekä F-Secure SAFEn (3-laitteelle 1 vuodeksi, arvo 59,90 €). Onnea arvontaan!
 


Kurkkaapa vielä oheinen video, jossa esiintyy Mikko Hyppönen, joka mielestäni herättelee aika hyvin millaisessa maailmassa me elämme. 


*Postaus yhteistyössä F-Securen kanssa.

Eng // Be safe and protect your devices while surfing on internet.

80 kommenttia

 1. Täytyy myöntää että on tullut ulkomailla itekin kirjauduttua kaikennäköisiin ilmaisiin verkkoihin... Uups! Tää oli hyvä kirjoitus, mukana arvonnassa oon ehdottomasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, tuurilla on monesti menty, mutta ei onneksi enää.
   Onnea arvontaan!

   Poista
 2. Mä tutustuin f-secureen kaverin suosituksesta kun lähdin tänne Keniaan vaihtoon ja on kyllä toiminut loistavasti, tv-sarjat pelittää ja on huolettomampi olo nettipankissakin käydä! Valitettavasti ilmainen kokeilupätkä loppuu pian, joten messissä arvonnassa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla, että kokemukset on ollut positiivisia, ja miksipäs ei olisi :)
   Onnea arvontaan!

   Poista
 3. Me välillä metsästetään ruokapaikka ja hotelli sen mukaan missä on WIFI! Ehdottomasti haluan osallistua.

  Mietin tässä edellisellä aussi reissulla ja on pitänyt joltakin bloggaajalta asiaa kysyä ja nyt kun netti tuli muutenkin puheeksi joten voisimpa sen nyt kysästä.

  Miten onnistutte prepaidilla puhelimesta ja sitten koneelta päivittämään blogia ja mediaa niin hyvin? Austraaliassa meidän puhelimen verkko oli aika surkea eikä hotellien/motellien verkot juurikaan sen parempia joten bloggaaminen jäi sitten reissun loppu puolelle kun saavuttiin isäni kämpille malesiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja reissussa Netflix tuli juuri malesiaan mutta enhän mä siellä suomi netflixii nähnyt. prkl!

   Poista
  2. Australia ja netti (sama homma Uudessa-Seelannissa) = hitaita...! :DDD Jenkkien ja Aasian jälkeen oli suorastaan hämmentävää, että noissa maissa netin nopeudet koki totaalisen takapakin. Blogin päivittäminen olikin aikamoista datasyöppöilyä ja yritin ladata kuvat aina jossain julkisessa wifissä ja sitten oma datasimmi toimi kevyempään surffailuun. Joustaa piti siis aikalailla ja monta businessideaa tehokkaammista yhteyksistä noihin maihin syntyi :D
   Onnea arvontaan!

   Poista
 4. Haluan osallistua arvontaan.

  VastaaPoista
 5. Tää F-securen kampanja on kyllä mainio! Freedom onkin jo käytössä ja ihan täydellisen hyväksi havaittu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Oletan että osallistut silti myös arvontaan, joten onnea siihen!

   Poista
 6. Tuo olisikin hyödyllinen tulevan vuoden matkojen turvana - eli mukaan arvontaan kiitos!

  Aasian majoituksia varatessa huomasin, että monessa paikassa on Airbnbssä mukaan sisältyvä kannettava routeri, jolla saa oman netin koko oleskelun ajaksi. HK:ssa se kuuluu hotelliinkin ja on samalla kännykkä, jolla voi paikallispuhelut soittaa ilmaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aasiassa noi nettihommat kyllä osataan ja välillä tuntuu, että siellä on pienellä asumattomallakin saarella mahdollisuus päästä wifiin, joka on toisinaan hurjaa. Meille tietysti kätevää :)
   Onnea arvontaan!

   Poista
 7. Anonyymi4/01/2016

  Reissuilla tuo olis huikee :) Mukaan arvontaan.
  nelliina at yahoo.com

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi4/01/2016

  Ehdottomasti mukana arvonnassa, koska olen lähdössä vuodeksi Hongkongiin vaihtoon, joten tulisi varmasti tarpeeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, vuosi Hong Kongissa kuulostaa huikealle!
   Onnea arvontaan!

   Poista
 10. Anonyymi4/01/2016

  Mitä enemmän tuota Katsomon/Ruudun/Areenan huijausta aletaan näin julkisesti kehua niin sitä nopeampaa me ulkosuomalaiset jäämme taas ilman tiettyjä sarjoja, kun päättäjät tämän hoksaavat ja koodaavat sovelluksensa estämään freedomwn kautta maailmalta ohjelmien katsomisen. Että kiitosta vaan.. :/ Suomen lait ovat jossain suhteessa aivan sieltä itsestään, mutta kai niiden kanssa on elettävä. Onhan freedomen asiakkaana ollutkin kiva päästä käsiksi ohjelmiin mitä täältä kaukaa ei muuten näkisi, mutta esim Netflix on tämän jo estänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi4/01/2016

   Jeps, minäkin täällä kiittelen... Lisäksi ulkosuomalaisten keskuudessa kun kysyt, niin ei se freedome edes toimi, tai toimii joskus toisinaan taasen ei...

   Poista
  2. Heippa Anonyymit! Tarkoitukseni ei tietenkään ollut pahoittaa kenenkään mieltä. Itse näkisin että kyseessä on aika marginaaliryhmä, joten olisin aika no worries asian suhteen. Jos haluatte osallistua tuotepaketin arvontaan, niin tarvitsisin mahdollisen voiton osuessa kohdallenne nimimerkin tai sähköpostiosoitteen. Jos haluatte voitte toimittaa sen minulle meilitse sanna(at)studiosmag.fi.

   Poista
 11. Anonyymi4/01/2016

  Tietoturva on tärkeä asia, varsinkin nykyisin kaiken maailman tietojenkalastelu- ja haittaohjelmien takia.

  johanna_pietila(at)outlook.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietoturvaa tarvitaan, se on niin totta! Ja mikä omaan korvaan ainakin kuulostaa hyvältä, niin aika moni on tietoinen näistä asioista nykyään :)
   Onnea arvontaan!

   Poista
 12. Mielenkiintoinen postaus, kiitos Sanna! Tämä täytyy pitää mielessä seuraavaksi reissuun lähdettäessä. Terkut Brasseista :)

  VastaaPoista
 13. On kyllä tullut itsekin kirjauduttua reissussa wifin kautta vaikka missä.
  moonangel_(att)hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, mutta nyt onneksi turva välissä :)
   Onnea arvontaan!

   Poista
 14. Anonyymi4/01/2016

  Mukana arvonnassa!
  -Mia

  VastaaPoista
 15. Tietoturvasta on ehdottoman tärkeää huolehtia. Minusta se tuntuu työläälle, mutta tuo F-securen ohjelma olisi varmasti oikein toimiva! miianblogi(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras tietoturva on mielestäni sellainen, joka ei edes näy. Ja sellainen on mulla ainakin tässä Macissa ja luurissa tuo Freedome ja Safe.
   Onnea arvontaan!

   Poista
 16. Mukana arvonnassa!
  osinje at hotmail piste com

  VastaaPoista
 17. Freedome on kyllä aika paljon näppärämmän tuntuinen kuin eräs toinen ilmaisohjelma, joka mulla on muuten käytössä. Harmi vain että Freedomen ilmaiskokeilu loppui jo - ehdottomasti siis mukana arvonnassa! :)
  laura.k.pylvanainen(at)student.jyu.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin tykännyt ohjelman helppoudesta! :)
   Onnea arvontaan!

   Poista
 18. Tuo olisi kyllä kätevä, parin viikon päästä Kiinaan ja siellähän ei esim. facebokkiin normaalisti pääse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää saattais olla ratkaisu siihen. En ole itse testannut kys. maassa :)

   Poista
 19. Voi tää on niin paras juttu ikinä! Kokeilujakso takana ja pakko jatkaa! Järkytys oli suuri kuinka paljon seurantayrityksiä ohjelma blokkasi kokeilujakson aikana :o Mukana ollaan siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin ja sama! "koukussa" ollaan täälläkin ;DDD

   Poista
 20. Knirgit4/02/2016

  Osallistun arvontaan, Freedome tulisi sopivasti kuun loppupuoella alkavalle RTW -matkalle! :) kirikor(at)live(piste)com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. RTW! Ihanaa <3 Onnea arvontaan, jonka suoritan ihan just!

   Poista
 21. Oma korttini on muutamaan kertaan joutunut rosmojen käsiin. Koskaan en ole saanut tietä mitä kautta. On vain tullut ilmoitus, että kortti on suljettu, ja uusi tulossa. Tod. nä. joku iso sivu ( hotellinvaraus ym.) on hakkeroitu, ja sitä kautta korttini tiedot menneet eteenpäin.

  Olen kieltänyt tietojen siirtymisen kännykkään, koska se on se laite, jolla avoimissa verkoissa surffaan. Se tekee elämisen vaan vähän hankalaksi, koska käytännössä kännykässäni ei ole salasanoja tai korttitietoja yhtään mihinkään. Huomaa kuinka monta kertaa päivässä niitä tarvitsisi kirjaantumisiin ym. En hoida edes blogiani kännykältä. Maili, Facebook ja Apple Store ovat ainoita mihin kännykällä pääsee. Toki näppärä hakkeri saisi jo noistakin paljon irti.
  Koneen tietoturvaan en ole panostanut mitenkään. Skannaan koneen kyllä liki viikoittain, mutta eihän se välttämättä hakkereita estä.

  Ehdottomasti mukana arvonnassa : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on käynyt usein, melkein kerran vuodessa niin että korttitiedot viedään. Onneksi on aina vara luottokortti reissussa mukana. Auttaa kummasti :)
   Kuulostaa ihan järkiratkaisulta tuokin asettelu, että käytät kännykkääsi erilailla. Onnea arvontaan, jonka suoritan ihan just! :)

   Poista
 22. Tiia/ReiseReise4/03/2016

  Freedome on tullut tutuksi, koska en voinut jättää sarjoja, joita Suomessa seuraan, kesken. (Olen siis tällä hetkellä Saksassa opiskelijavaihdossa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihh.. ymmärrettävää :)
   Onnea arvontaan, jonka suoritan ihan just! :)

   Poista
 23. Kiitti vinkistä. Tämä oli hyvä muistutus viesti. Arvonnassa haluan olla mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo on minun puolellani! Onnea arvontaan, jonka suoritan ihan just! :)

   Poista
 24. Tärkeää asiaa, joka jokaisen olisi syytä muistaa välttyäkseen turhilta ongelmilta mm. luottokorttitietojen kanssa!
  Itse olen ollut tekemisissä korkeasti suojattujen tietokantojen kanssa ja tietoturva-asiat ovat tulleet sitä kautta hyvin tutuiksi ja kodin kaikki laitteet meillä on suojattuna juuri F-Securen Safe paketilla, joka on taannut huolettoman laitteiden käytön.
  Erittäin hyödyllinen arvonta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla! Oletkin sitten ihan pro tällä saralla :)

   Poista
 25. Tässä on yks asia, missä varmaan lähes jokaisella ois petraamisen varaa. Mä vältän nettipankin käyttöä muusta, kuin kotiverkosta käsin, mutta muuten käytänkin melkein mitä vaan nettiä. Mulle ei tulis helpolla mieleen maksaa tietoturvallisuudesta, sillä koen että ilmaseks saa tarpeeks hyvää. :) Ainakaan tähän asti mulla ei oo ollu mitään ongelmaa tietoturva-asioissa, vaikka semihöveli oonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurimpaa osaa ei joko kiinnosta, tai sitten ei ymmärrä olla kiinnostunut ;) // Sir Bizler

   Poista
  2. Ymmärrän Venla myös tuon sinun pointin. Oishan se mahtavaa jos tälläisiä uhkakuvia ei edes olisi ja että veloituksetta saisi parasta. Varmasti ainakin ihan kelpoa, mutta jotenkin muhun vetoaa ajatus tästä suomalaisena tuotteena, joka tuo mulle ainakin lisäarvoa.

   Poista
 26. Heippa Sanna! ♡ Heitin sulle blogissani pienen haasteen, käypä siis Love Da Helsingistä kurkkaamassa, mistä on kyse ;--)

  Samalla ostallistun mielelläni tähän arvontaan! Tietoturva on kaiken A ja O!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Huomasinkin haasteen ja yritän tarttua siihen lähitulevaisuudessa :)

   Onnea arvontaan, jonka suoritan ihan just! :)

   Poista
 27. Tietoturva jäänyt vähän unohduksiin, olisi aika laittaa se kuntoon!
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Tässäpä oli hyvä muistutus noista ilmaisista WiFi-verkoista, sillä niiden mukaan mekin matkalla valitsemme useimmiten ravintolan ja hotellin. Hankittiin muutama hetki sitten tuo kyseinen F-Securen ohjelma ja hyvin on toiminut, ulkosuomalaisena olen kiitollinen että näen Suomi-kanavia, mutta samalla taas pelko siitä, että milloinkohan taas tämä lysti loppuu... (tv-kaista, telkkarista...) Mukana arvonnassa, niin saadaan nauttia lisää Suomi-kanavista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinulla on jo vuosien kokemus näistä tuotteista. Toivotaan että tilanne pysyisi samana ohjelmien näkyvyyden suhteen. Uskoisin, että kyse on aika pienestä marginaaliryhmästä kuitenkin.
   Onnea arvontaan, jonka suoritan ihan just! :)

   Poista
 29. Näin Maccin käyttäjänä ja ulkomailla oleilevana tämä teksti pisti kyllä miettimään. Kiitos! Ja tietysti haluan osallistua arvontaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mua ahisti myös ajatus, että mac on myös haavoittuvainen... Toki kun suhteessa pc:tä on maailmassa enemmän, niin viruksia löytyy sinne puolelle enemmän. Mutta ilmeisesti ja näemmä tilanne alkaa muuttumaan... Onnea arvontaan, jonka suoritan ihan just! :)

   Poista
 30. Minä olen jokseenkin paranoidinen tietoturvan kanssa ja kokeilin Freedomea. Se teki sen, että kerran kun tulin himppeen reissusta ja pistin makkinan päälle, niin tuli pelkkä musta ruutu. Muutaman uudelleen käynnistämisen jälkeen huomasin, että oikeasti kovalevy ei ole romahtanut, vaan laite vain käynnistyy hitaasti. Sen jälkeen Freedome ei toiminut kertaakaan eikä pystynyt yhdistämään verkkoihin.
  Toinen tietoturvaan liittyvä asia on se, että olen huomannut, ettei blogspot toimi Privacy Badgerin kanssa.
  Minulla on ilmeisesti liiaksikin päällekkäistä tietoturvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas! Kuulostaa veikeällä. Mulla oli kone ehkä hieman hidas ihan vaan hetken aikaa, mutta yleensä boottaus auttaa asiaan kuin asiaan. Bloggerin kanssa en ole huomannut mitään ongelmaa.

   Poista
 31. Hyvä postaus tärkeästa asiasta! En ollut aikaisemmin edes osannut ajatella, että ilmaisten wifien käytössä voisi olla jotain riskiä. Vaikka nyt jälkeen päin ajateltuna se tuntuukin itsestään selvältä. Mutta ei sitä siinä tilanteessa vaan ole ajatellut kun on vain iloinen nettiyhteydestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Tämä on se yleisin ajattelumalli varmasti monella. Itsellänikin :)
   Totuus on kuitenkin jotain muuta.

   Poista
 32. Anonyymi4/07/2016

  Olipa selventävää tekstiä, kiitos siitä. Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 33. Mulla oli Freedome käytössä vuosi sitten Kiinassa, kun halusin siellä somettaa. Kokeilujakson jälkeen se kuitenkin jäi enkä ole sitä hankkinut. Välillä toisaalta vähän kaivannut juuri sen takia, että pääsisi maailmalla katsomaan vaikkapa Yle Areenaa. :-p Mutta todellisuudessa kyllä tuota kannattaisi käyttää... Kyllä mua avoimet verkot jännittää, mutta silti niihin kirjaudun, että saan sen instakuvan ladattua veppiin. Toivottavasti arpaonni potkaisee niin otan ehdottomasti käyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli Freedome pelitti Kiinassa ihan ok? Tuossa edellä vain joku sitä kyseli, tai itse asiaa pohdin.
   Onnea arvontaan, jonka suoritan ihan just! :)

   Poista
 34. Joskus on tullut joku virus napattua tietokoneeseen avoimesta wifistä Balkanilla, Avastin käytöstä huolimatta. Puhelimella sitä nykyisin tulee enemmän kirjauduttua avoimiin verkkoihin, mutta en hoida sillä esim. pankki- tai muitakaan maksuasioita, niin on vähän turvallisempi olo.

  Mäkin satuin muuten olemaan sen Osuuspankin hyökkäyksen aikaan Sansibarilla, mutta onneksi ei muuta vahinkoa siitä koitunut kuin että vuokra Suomeen vähän myöhästyi, automaatista kun sai käteistä kuitenkin nostettua. Jonkin VPN-yhteyden kanssa yritin siellä säheltää, mutta eihän se oikein onnistunut. Tuo Freedome vaikuttaisi kyllä helpolta ja luotettavalta. Osallistun siis arvontaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Tästä huomaa, että tuollaisilla palvelunestohyökkäyksillä on laajoja vaikutuksia tavallisen ihmisen elämään. Onneksi onnistui vuokra maksaa sitten myöhemmin :)
   Onnea arvontaan, jonka suoritan ihan just! :)

   Poista
 35. Tärkeästä aiheesta tarinaa! Meillä oli ihan sama ihmettely tuolloin OP:n kanssa, mutta pienen kyselykierroksen jälkeen ja Freedomen avulla saatiin Visan balanssi taas kuosiin. Ja ne Mikon puheet, ne on kyllä silmiä avaavia.

  En osallistu arvontaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! :) Freedome on näemmä pelastunut useampia meitä maailmanmatkaajia :)

   Poista
 36. Pisti miettimään, pitäis olla kyllä varovaisempi. Oishan tuo Freedome kätevä, varsinkin täällä Ausseissa asuessa. Vois vaikka katsoa sitä Yle Areenaa. Eli osallistun arvontaan :)

  VastaaPoista
 37. Hyvä muistutus tärkeästä asiasta! Onhan sitä itsekin varmaan tullut joskus käyttäydyttyä holtittomasti reissussa ilmaisten wifien kanssa ym. vaikka ihan oikeasti onkin monta kertaa jyskyttänyt mielessä että ei tämä voi täysin turvallista olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuttu tunne... mutta sitten pääsy nettiin on yleensä voittanut tämän ajatuksen... *kamalaa* :))) Onnea arvontaan, jonka suoritan ihan just! :)

   Poista
 38. Freedome on kyllä erinomainen väline reissussa mm. siihen, että saa muksulle suomenkielisen Netflixin tien päällä. Samaten sillä sijaintia vaihtamalla saattaa säästää majoituskuluissa melkoisesti, kun eri maasta tuleville hotellitiedusteluille tarjotaan usein eri hintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole vielä käytännössä kokeillut tuota hotellien bookkausta. Täytynee kokeila jossain vaiheessa. Ja haa, varmasti loistopeli myös tuohon muksujen viihdyttämiseen :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!