Rakkauslukkoja ja auringonlaskua Runyon Canyonilla

Hollywoodissa sijaitseva Runyon Canyon on yksi suosikkipaikoistani koko kaupungissa. Viime syksynä asuessamme parisen kuukautta Los Angelesissa kävimme kukkuloilla usein. Ja varsinkin silloin, kun majoituimme parin viikon ajan Hollywoodiin, niin paikasta muotoutui meille joka aamuinen lenkkeilykohde.

Tänä syksynä koimme Runyonin ensimmäistä kertaa auringonlaskun aikaan. Vähän kuin vahingossa, sillä pääsimme Sunset Boulevardilla sijaitsevasta hotellistamme lähtemään liikkeelle vasta viiden jälkeen, joka syyskuussa LA:ssa tarkoittaa, että tunnin sisällä tuosta laskee aurinko. 

Kävelimme Sunsetilta Fuller Avenueta pitkin yhdelle Runyon Canyonin oviaukoista, kaunis vaaleanpunaiseksi taittuva auringonlasku kintereillämme. Kipusimme mahdollisimman nopeasti huippua kohden, samalla ihaillen tätä upeaa väriloistoa joka muodostuu miljoonakaupungin valomeren syttymisestä ja eri auringonlaskun sävyistä. Kaupungin ylle muodostuu aivan ihania erivärisiä pinkin ja liilan kerrostumia. Ilkeämielinen sanoisi, että se on saastetta (ja olisi siinä vielä oikeassakin), mutta niin huikean kaunista, että ei mitään rajaa (paitsi ne saasteet!). Tämä on se maisema ja tunnelma, mitä LA:ssa rakastan eniten.


 
LA:n taika on niin sanoin kuvaamatonta, se täytyy kokea. Siltikään se ei aukea kaikille ensikertalaisille, sillä kaupunkia on vaikea ottaa kerralla haltuun. Se on niin valtava. Se muodostuu itseasiassa useista eri kaupungeista. 
Yleensä hikisen taivalluksen jälkeen, perillä Runon Canyonin päällä, näkee huikean kauas. Sieltä näkee lukuisia Mulholland Driven luksus-taloja (eli niitä Hollywood tähtien taloja), sieltä näkee kauas Donwtowniin ja kirkkaana päivänä jopa merelle saakka. Ylhäältä näkee myös Hollywood-kyltin, mutta vain päivänvalolla. Iltaisin kylttiä ei nimittäin valaista enää. Jos haluat katsoa aikaisempia juttujani (ja hyppykuvia) Runyon Canyonilta päivän valolla, ne löytyvät täältä ja täältä (vanhempi, v2013).


Ei varmaan tarvitse erikseen kertoa, kuinka onnellinen olen tuolla kaupungissa. Onnea on myös löytää aina uusia asioita jo muka tutusta paikasta. Ne olivat tällä kertaa nämä rakkauslukot kiinnitettyinä canyonin verkkoaitaan. Löysimme ne tuona ihanan raikkaana iltana, auringon jo laskettua, paluumatkallamme alas Hollywoodin. Otimme nimittäin vaihteeksi alas mentäessä canyonilta eri reitin kuin normaalisti. Ja kylläpä kannatti! Rakkauslukot näyttivät upeilta taustallaan sädehtivä enkelten kaupunki, Los Angeles.


LA
 
Jos matkasi suuntaa Kaliforniaan ja enkelten kaupunkiin, niin jälleen kerran kehotan pakkaamaan lenkkarit messiin ja suuntaamaan Runyon Canyonille. Parhaita haikkaus hetkiä on ihan aamuiseen aikaan, kun ei ole vielä liian kuuma, sekä nyt uudeksi suosikiksi noussut haikkaus auringonlaskun aikaan, jolloin ilmasta tulee ihanan raikas ja voi nähdä kaupungin upeat sävyt. Äläkä unohda vesipulloa, tosin niitä myydään alaporteilla taalan edulliseen hintaan.  

Ps. Tätä kirjoittaessa tuli sydäntä raastava ikävä takaisin LA:hin...


Eng // Sunset in Runyon Canyon, Hollywood, Los Angeles.

33 kommenttia

 1. Kaunista! :) Auringonlasku tuntuu olevan aina maaginen hetki tuolla länsirannikolla...

  LA ei minulle auennut ensikertalaisena, joten olet varmaan oikeassa, että se vaatii enemmän tutustumista, mutta en epäile hetkeäkään, etteikö se olisi hieno paikka sitten kun tulee tutuiksi. :) Se on vain niin ISO! Ja hajaantunut, ettei parissa päivässä sitä ehti ottaa haltuunsa millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta se vaan on, että parissa päivässä on aika mahdotonta ottaa LA haltuun. Siitä saa silloin hyvän pintaraapaisun, mutta vain pienen. LA täytyy mielestäni kokea ajan kanssa :)
   Auringonlaskut on aina <3

   Poista
 2. Ooh - ensimmäistä kertaa taisin törmätä rakkauslukkoihin Euroopan romanttiseten suurkaupunkien ulkopuolella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo, totta! Euroopassahan näihin törmää useammin. En minäkään varmaan muualla Jenkeissä muista näitä nähneeni. Paitsi Nycissä :)

   Poista
 3. Toi eka rakkauslukkokuva oli kyllä niin hieno! Kävin muutama vuosi sitten LA:ssa muutaman päivän verran matkalla Hawaijille, mutta se oli kyllä ihan liian vähän. Ei ehtinyt minullekaan täysin aueta, mutta kyllä sieltä omat suosikkini ehdin löytää. Yksi oli pyörällä ajelu rantateitä pitkin. Asuimme Venice Beachillä ja siitä lähti hienot reitit. Niin, ja aamu rannalla (jenkkimäisesti kahvimuki kädessä) delfiinejä katsellen oli aika huikea kokemus - varsinkin kun en etukäteen tiennyt, että siellä voisi nähdä delfiinejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti - mun yksi suosikkikuvista myös :) Venice Beach on ihana paikka aloittaa tutustuminen LA:hin. Ja totta tosiaan, rannalla on mahdollista nähdä delfiinejä, joka yllätti minutkin aikoinaan! :)

   Poista
 4. Upeita maisemia kieltämättä!

  Jenkit on alkaneet kiinnostaa enemmän ja Losissakin pitäis käydä ihan vaan siitä syystä, että siellä on kuvattu niin paljon elokuvia ja olis mahtavaa päästä fiilistelemään maisemia! Voi, milloin sitä kerkeäiskin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Los Angeles on kyllä mahtava paikka leffa- ja sarja bongauksille! Niin moni paikka on "tuttu elokuvista" :) Muutenkin koko Kalifornia on niin monipuolinen, että uskoisin että kaikille löytyy jotain!

   Poista
 5. Samaa mieltä Heidin kanssa, että tuo eka rakkauslukkokuva on upea! Jos joskus LA:n pääsen, on hyvä tietää jo ennalta, että kaupunki ei välttämättä ensimmäisellä kerralla oikein avaudukaan, vaan saattaa vaatia toisenkin käynnin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi! :) Joo, LA:hin kannattaa antaa aikaa. Toki jo viikossa siitä saa kohtalaisesti irti. Olenkin aikeissa tehdä sellaisen postauksen, jossa avaan omia ajatuksia ja ehdotuksia ensikertalaisille. Toivottavasti siitä on apua kaupungin haltuun ottamiseen :)

   Poista
 6. Tuo Runyon Canyon on tosi kiva lenkkeilypaikka. Tulee mitä luultavimmin mentyä sinne taas kiertelemään, jos tulee matkustettua joskus Losiin uudemman kerran - ja mielellään kyllä matkustaisin! Tykästyin Losiin kerrasta, ja ymmärrän oikein hyvin nämä sun Kalifornia & LA -fiilistelyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla Jepa! LA on mahtava! Ja tosiaan, mielellään minäkin matkustaisin sinne jälleen uudestaan ;)

   Poista
 7. Jonain päivänä täytyy tuollakin käydä. Minä olen kuullut paljon hyvää kavereilta jotka ovat LA:ssa käyneet. Saa nähdä koska minäkin pääsen ihailemaan näitä upeita maisemia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset ihastelemaan LA:n taikaa lähitulevaisuudessa. On se vaan niin huikea paikka! :)

   Poista
 8. Se on kyllä hienoa, kun tutusta paikasta löytää jotain uutta mitä ei ole ennen huomannut. :) Keitäs kaikkia tuolla Mulholland Drive kadulla asustelee? Mitä muuten tuossa viimeissä kuvassa tapahtuu? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhh... Me tehdään käsillä LA-merkki tuossa vikassa kuvassa ;DDD Selkeetä, eikö?
   Mulholland Drivella, joka luikertelee siellä Hollywood-kukkuloiden takana asustelee kaikkia Hollywood tyyppejä (elokuvatähtiä, käsikirjoittajia ja muita työntekijöitä studioilta jne). Niillä "tähtien-kierroksella" pääsee tarkemmin katselemaan, kuka julkkis missäkin talossa asuu :)

   Poista
 9. LA ei ole mun suosikki, mutta sieltäkin kyllä kieltämättä löytyy upeita mestoja. Se kontrasti köyhien ja rikkaiden välillä on jotenkin niin ahdistava. Mutta upeaa näköalaa tosiaan. Kaupunki näyttää tuolla varmasti parhaimmat puolensa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tuon kommenttisi ja mielipiteesi LA:sta. Kontrasti on todella suuri ja hurja... Tiedän, valitettavasti... :/
   Kukkuloilta näkee parasta LA:ta kyllä! :)

   Poista
 10. Näyttää upealta paikalta katsella auringonlaskua, kiitos vinkistä! Amerikka ei ole mulla tällä hetkellä reissulistan kärjessä mutta toivottavasti saan sielläkin joskus käydä :)

  VastaaPoista
 11. Varmaan niin kuten itsekin totesit, että vain lyhyitä (max viikko) aikoja LA:ssa oleskeleville kaupunki ei oikein avaudu. Siitä syystä parinkin vierailun jälkeen meille Kalifornia on edelleen San Francisco, ei LA :-) Mutta jos sinne asettuisi, kuukausiksi, niin ehkä se aukeaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri näin. Frisco onkin kaupunkina helpompi ottaa haltuun ja hahmottaa. Ja on toki aika eurooppalainenkin kaupunki, verrattuna LA:hin.

   Poista
 12. On ihana lukea postauksia, joissa bloggaaja kertoo omista lempikohteistaan. Niissä on innostuksen vuoksi niin omanlaisensa fiilis. Varmaan itse hehkun samalla tavalla kirjoittaessani vaikka Venetsiasta. LA ei ole minua erityisesti koskaan puhutellut, ja jollei se oikein edes avaudu... Pitää vielä harkita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika, kiva kuulla että fiilis välittyy sinne toisellekin puolelle :) Kuvat tekee myös niin paljon juttuun ja minustakin on kiva jos bloggaaja kertoo niitä oikeita aitoja suosikkikohteitaan paikoista, jotka ei aina välttämättä ole niitä turistikirjoista löydettyjä. Tämä tosin on aika suosittu kohde :)

   Poista
 13. Ymmärtäväinen nyökkäys tuolle, että LA on hankala ottaa haltuun. Muutaman päivän siellä viettäessä kävi selväksi että jos tahtoo liikkua siellä mihinkään niin auto on must. Santa Monica tuntui meille jotenkin sopivammalta, vaikka LA:ssakin toki omat legendaariset paikkansa ja piilotetut helmensä on :)

  VastaaPoista
 14. Mukavat näköalat lenkkeillä! Ja totta, monessa paikassa aikaiset aamut tai sitten illat auringon laskiessa ovat parasta lenkkeilyaikaa. Ilma on raikas ja maisemat värittyvät hienosti auringon noustessa tai laskiessa.

  VastaaPoista
 15. LA on tosiaan paikka, joka ei kerrasta avaudu suuren kokonsa vuoksi. Täytyisi itsekin tehdä sinne uusi reissu, ja tutustua kaupungin eri osiin vielä paremmin. Kuvista näkee hyvin sen, että muutamaa korkeiden rakennusten keskittymää lukuun ottamatta on LA rakennettu melko matalista taloista. Viimeksi ohi lentäessä tuli katseltua pitkät tovit sitä, kun matalia taloja oli toisensa perään todella laajalla alueella.

  VastaaPoista
 16. Auringonlasku kaupungin valoja kukkulalta katsellen, elämän pieniä tähtihetkiä!

  Hauska nähdä, että näitä rakkauslukkoja alkaa ilmestymään yhä useampiin paikkoihin. Tämä aita ei ollut vielä samanlaisessa kaatumisvaarassa kuin Pont des Arts, mutta maisemat ovat sen verran kauniit, että aita täyttynee melko pian.

  VastaaPoista
 17. Olis kyllä kiva päästä käymään Losissa. Vaikka se ei välttis ole se ihan must-kohde mulle, niin silti sieltäkin löytyy varmasti hienoja paikkoja vierailtavaksi. :)

  VastaaPoista
 18. Mä en ole kuullutkaan tästä kanjonista! Olen käynyt nyt LA:ssa kahdesti enkä vieläkään suhtaudu siihen varauksettoman positiivisesti, mutta yhä tuntuu, että kaupungilla olisi uusia juttuja näytettävänä ja takaisin pitänee vielä suunnata.

  VastaaPoista
 19. Aivan huikean kaunista - helppo uskoa, että paikka on sun (ja varmasti monen muunkin) sydämen vienyt <3 Itsekin tykkään reissussa lähteä jalkojen päälle ja kiertelemään, tosin yleensä mulle sopivampi aika on aamuvarhaisella, ennen kuin muut heräävät :)

  VastaaPoista
 20. Mulle tuli tästä mieleen yksi Modern Familyn kohtaus, jossa oli melkein koko perhe (riitaisalla:D) lenkillä. Toki LA:n seuduilla on varmasti lukuisia lenkkipolkuja, mutta mun mielestä siinä kohtauksessa oli vähän tuontyyppistä maisemaakin taustalla. Tiedä sitten meninkö ihan harhaan, en ole tuolla koskaan käynyt. Mieli tekisi, ja sukulaisiakin asuu sopivasti suunnilla. Laitan sulle sitten viestiä, jos tuonne suuntaan, haha. Sulla taitaa olla aika hyvä käsitys mitä nähdä tuolla ;)

  VastaaPoista
 21. Näyttääpä kauniilta tuo kaupunkimiljöö tuon rakkauslukkoaidan läpi, ja vielä auringonlaskun aikaan.. :) Ihan kuin jossain leffassa. Täällä vielä haaveillaan matkasta Jenkkeihin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!