Road Trip mahtavalle Grand Canyonille

Yhdellä sanalla sanoen, Grand Canyon on mahtava! Ja valtava! No okei, tässähän tuli jo useampi sana, mutta on mahdotonta yrittää kuvailla millään sanoilla tätä huikeaa luonnon muodostelmaa. Grand Canyon on paikka, joka täytyy kokea itse!

Tämä oli jo kolmas retkeni Grand Canyonille ja aina se vaan jaksaa yllättää. Aikaisempina vuosina 2004 ja 2009, olemme kokeneet tämän vaatimattoman (n. 400 km pitkän) "kuopan" South Rim:n puolelta, Grand Canyon Villagesta. Mikä on toki looginen valinta, jos suuntaat Grand Canyonille Flagstaffin suunnalta etelästä. Sen sijaan Kaliforniasta ajettaessa suosittelen kohteeksi Grand Canyon Westia, mikäli aikaa on vain päivän vierailulle. Esimerkiksi Los Angelesista lähdettäessä joutuu ajamaan kuitenkin ensiksi Nevadan osavaltion ja lähes Las Vegasin lävitse, ennen saapumista Arizonan osavaltiossa sijaitsevalla Grand Cayonille. Jos siis haluat säästää istumalihaksia, minun vinkkini on että teet päiväretken tänne suoraan Vegasista. 
 

Me ajoimme Grand Canyonille paikallisten ystäviemme luota Los Angelesista. Mutta karkeasti sanottuna ajomatka esimerkiksi Los Angelesin sydämestä, Hollywoodista perille Grand Canyon West-pointille kestää reilut 6 tuntia. Siihen vielä lounas ja muut vessatauot päälle sekä paluumatka, niin matkaan saa lähteä kyllä hyvin hyvin aikaisin aamusta. Kuten me teimmekin. Matka Canyonille on pelkkää ajamista, ajamista ja ajamista. Matkalle mahtuu muutamia huoltoasemia, kahviloita ja pikkukyliä, mutta liputan omien eväiden puolesta.


 
Grand Canyon West on kohtalaisen uusi puoli. Hualapai intiaanien hallinnoimmille maille avattiin ovat turisteille vasta 80-luvun lopulla. Sinne vuonna 2007 avattu Skywalk on nyt selkeä turistimagneetti, joka houkuttelee kävijöitä vuositasolla miljoonittain. Meitä ei lisähintainen hevosenkengänmuotoinen Skywalk kiinnostanut lainkaan, (siellä ei muuten saa käyttää edes omaa kameraa tippumisvaaran vuoksi), mutta muutoin Grand Canyonin kokeminen uudelta puolelta oli oikein tervetullut ajatus!  
Ainut outous, joka piti vain hyväksyä, että täällä Westin puolella ei voi itse mennä paikasta toiseen esimerkiksi omalla autolla vaan sinut kuljetetaan shuttle bussilla kaikkien neljän kohteen läpi. Ensimmäinen fiilis kun saavut ohjatusti perille jättiläismäiselle parkkipaikalle, on aika jäätävä. Ei juurikaan merkkejä ns. luonnonpuistosta, sillä pääsi yläpuolella hyrrää lukuisia helikoptereita ja pienlentokoneita jotka nonstoppina kuskaavat turisteja Canyonille. Canyonia on mahdoton nähdä ilman lipun ostamista ja pakollista ryhmäkuljetusta. (Sisäänpääsy muuten tälle peruskierrokselle maksoi n. 40 usd. Kävely Skywalkilla, lounaan kera olisi ollut n. 75 usd.)
Shuttlebussimme matka alkoi siis Welcome Centeristä ja jatkui ensimmäiseksi Hualapai Rancille. Olisimme heti alkuun tietysti halunneet nähdä jo Grand Canyonin montun pohjalle, mutta tämä kohde oli enemmänkin saluunoita, käsityökauppoja ja taikureita täynnä. Toki kylän tarkoitus oli esittää vanhaa aikaa, kuinka ennen on eletty, mutta mehän malttamattomina halusimme kurkistaa jo horisontissa näkyviin kanjoneihin. Hevoset hörähtelivät kuumassa säässä ja pystyin niin kuvittelemaan ajassa taaksepäin, jolloin intiaanit ratsastivat maillaan auringonlaskuun. Minun yksi haaveista on ollut ratsastaa Grand Canyonilla intiaanien kanssa. Ja täällä se olisi ollut mahdollista, mutta ei sopinut tällä kertaa oikein meidän aikatauluun. Ja toisaalta lämpötilat hipoivat niin korkealla, että en tiedä olisiko ratsastaminen ollut edes kovin nautinnollista.
 Ranchin jälkeen matkasimme Eagle Pointille, jossa sijaitsee lasinen Skywalk. Viimeinkin bussin ikkunasta alkoi näkyä kunnolla Grand Canyonin rotkoa ja siinä vaiheessa viimeistään teki mieli jo hihkua innostuksesta! On se vaan niin mie-le-tön ja ihanan rauhoittava paikka!Aikamme Grand Canyonin suuruutta ihastellessa alkoikin jo hieman huikomaan. Olimmehan heränneet kukonlaulun aikaan ja istuneet jo tuntikausia autossa, ennen tämän kokemista. Onneksi Eagle Pointin kahvilasta sai ostettu ihan kelpoa ruokaa (suuresta epäluulosta huolimatta) ja saatiin kaikki lisää energiaa koneistoon, sillä edessä oli vielä paras - ja sitähän emme vielä tässä vaiheessa tienneet!

Shuttlebussin viimeinen osuus oli nimeltään Guano Point. Ja nyt ymmärrämme miksi se on viimeinen. Sieltä on ehdottomasti kauneimmat näkymät Canyonista. Harmittelimme hieman, kun vietimme edellisessä Skywalk-kohteessa niinkin kauan, sillä tämä on se paikka, johon aika kannattaa käyttää. Henkeäsalpaavat maisemat, upeita eri polttavan punaisia kalliokerrostumia ja hiljaisuus. Guano Pointilla oli myös mahdollista kävellä korkean kukkalan laelle ja tietysti me lähdimme kiipeämään sinne. Täytyy kyllä sanoa, että yllätyin, koska missään täällä ei ollut kieltokylttejä tai köysiä estämässä meitä tippumasta suoraan rotkoon, vaikka oltiin siis Ameriikassa. Yleensähän Amerikassa ollaan enemmän kuin tarpeeksi varovaisia kaiken suhteen. Täällä oma huolimattomuutesi tai liian lähellä reunaa käveleminen voi helposti koitua kohtaloksesi. Siksi kiivetessäni kukkulan laelle, katsoin jokaista askeltani huolella, sillä joukossa oli myös irtokiviä ja lohkareita, jotka helposti olisivat vieneet minut tai kenet tahansa mennessään. Aivan huipullu en edes päässyt, sillä rohkeus ei enää riittänyt. Maisemat toimivat hyvin vähän alempaakin, totesin.

 

Grand Canyon on jokaisen ajokilometrin ja autossa istutun tunnin arvoinen! Se on vaan koettava. Itse haaveilen jo uudesta matkasta tänne ja telttailusta sekä siitä ratsastamisesta ja kuinka ihanaa olisikaan nähdä auringonlasku täällä. Varmasti huikeaa! Me lähdimme kuitenkin ajelemaan Las Vegasiin ennen pimeän tuloa, mutta saimme matkan aikana todistaa miten huikea auringonlasku onkaan autiomaassa.


Kiitos mahtavalle roadtrip-jengillemme!
  
  
Oletko sinä kokenut Grand Canyonin? Nyt pääset ainakin tämän videon avulla helpolle ja nopealle virtuaalimatkalle Grand Canyonille!


Eng // Roadtrip to fabulous and always amazing Grand Canyon. We visited 3 different locations on west site:  Sky walk (Eagle Point), Hualapai Ranch and Guano Point.

 

65 kommenttia

 1. Niiiiiiin tajuttoman siisti mesta! Ihan paras!

  En ihan varmasti tosin suosittele päiväreissua myöskään Las Vegasista, vaan tälle paikalle kannattaa kyllä antaa aikaa. Lisäksi jos haluaa nähdä huikean auringonnousun niin pitäisi lähteä toooodella aikaisin matkaan. Me oltiin tuolla sekä auringonnousu että -lasku, ja molemmat olivat sen arvoisia. Majapaikka oli Flagstaffissä ja silloinkin tartti lähteä joskus neljältä aamusta ajamaan. Patikkaretkiähän tuolla on vaikka millä mitalla, ja ne näyttää aivan huikeilta. Me tehtiin sellainen puolen päivän trekki. Jäi melkein harmittamaan.

  Mää tahon tuonne melomaan sen koko Colorado Riverin halki.

  Tuolta löytyy tuo meidän postaus noususta ja laskusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I feel you!!!
   Ja ihan totta, jos on enemmän aikaa, niin sitä kannattaa varmasti käyttää täällä. Tekemistä ja ihastelua kun riittää vaikka millä mitalla. Jos on vain päivä ja sattuu olemaan Vegasissa, niin yhden päivän reissu tänne on mahdollinen, sitä yritin tuossa sanoa :)
   Mekin oltiin silloin vuonna 2009 Flagstaffissa yötä ja herättiin aamuyöstä ajamaan kohti Grand Canyonia, jotta nähtiin auringonnousu. Ja voin sanoa, että oli sen aamuherätyksen arvoinen. Niin kaunis ja herkkä, ja vielä edessä oleva mies kosi tyttöystäväänsä... aaaaw <3

   Ps. kiitos tuosta linkistä. Kävin uudestaan fiilistelemässä teidän ihania kuvia <3

   Poista
  2. Ehtiihän sitä juu päivässäkin, mutta jos vaan on saumaa niin kannattaa antaa useampikin. Ihana mesta.

   Poista
 2. Vitsi miten onnellisen näköisiä kuvia! On sellainen kohde, etten ole uskaltanut vielä edes haaveilla tuonne pääsystä. Skywalk olisi varmasti meidän kohteemme, tuoltahan näkee hyvin. Suurin unelma olisi kyllä päästä kanootilla tuonne pohjalle melomaan ^^ Mieletöntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis. Kiva kuulla! Melominen kanjonin pohjalla olis varmasti huikeaa. Minäkin haluaisin sinne alas haikkaamaan ja ratsastamaan joskus ihan ajan kanssa. Jatka unelmointi - eiköhän ne toteudu vielä joku kaunis päivä :) Minä ainakin uskon niin!

   Poista
 3. Ite kun olin ni siellä oli lunta o.O oli pieni yllätys ja pikkusen kuumotti vatia ettei liukastu loskaan. Tippuessa alas ehtii elämän kerrata useampaankin kertaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko ollut alkuvuodesta? Nimittäin kun me oltiin siellä ensimmäisen kerran (2004) helmikuussa, niin meilläkin siellä oli paikoitellen lunta. Ja siellä oli kylmä. Olin nimittäin varautunut vaan "aavikon kuumuuteen" mutta ei se ihan niin mennyt ;) Hihhh...

   Poista
 4. me käytiin viime keväänä kanssa tuolla westillä, mentiin vegasista oppaan johdolla ja se kerto että toi intiaanien (saako tota sanaa enää käyttää o_O) pitämä alue on ainoo missä niitä suojakaiteita tms. ei oo ollenkaan mut kukaan ei oo koskaan pudonnut ja että siellä ei myydä ollenkaan alkoholia, niillä "kaupallisilla" puolilla sit on pizza hutit ja kaljanmyynti ja porukka tippuu alas. Myös se opas kerto että ne hualapait saa ite päättää kaikki pääsymaksut ja oikeestaan kaiken tuolla :) Jotain huippuhotelliakin oltiin kuulemma sinne westille nyt kyhäämässä. Semmosta. Kivoja kuvia sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toihan selittää sen. Itsekin sain sen kuvan, että lippujen hinta voi olla mikä vaan, siis siitä syystä koska saavat sen itse päättää. Ja minä en tarkoittanut muuten millään pahalla, sanoessani intiaaneiksi - sillä minähän fanitan heitä ja lumoudun jotenkin isosti aina heidän elämästään. Lohduttavaa kuulla että kukaan tuolla ei ole tippunut... huh!

   Poista
  2. mietin vaan itse kirjottaessani ton sanan et onko se paha sana nykyään kun kaiken pitäs olla niin PC, itekkin nimittäin sitä käytän ihan puheessakin ! että none taken :D

   Poista
  3. Mulle myös ookoo, toivottavasti kaikille muillekin :)

   Poista
 5. Ihan mahtava paikka! Me oltiin South Rimillä yötä ja käytiin sekä aamulla että illalla kanjonilla. Iloiset kuvat ja tykkäsin hurjasti videosta! Mulla olisi myös intoa ruveta kuvaamaan videoita, jos vain saisin jossain vaiheessa kameran jolla sekin onnistuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, ootte nähneet niin paljon siellä ollessanne! Kiitos video kommentista! Tuntuu kivalle, kun vasta näitä aloittelen tekemään ja harvemmin niistä saa mitään palautetta :) Minun vinkki on, että hyvällä puhelimella voi aloittaa jo videoiden tekemisen. Nämä on kuvattu nyt goprolla, mutta minipokkarillakin saa hyvää videota. Rohkeasti vaan kuvaamaan! :)

   Poista
 6. Ahhhhh, ihana Grand Canyon!!! Nuo teidän tunnelmakuvat on kyllä ihan ykkösiä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanainen Inka! <3 Grand Canyon saa aika helposti kyllä hymyn huulille ;)

   Poista
 7. Huikeita kuvia! Ja selkeästi näkee, että vaikka sama kanjoni, niin joka kulmasta se vaan näyttää erilaiselta. :) Pitääkin kokea ensi kerralla tuo läntinen puoli, ja pohjoinenkin olisi tosi makea...kiitos tästä nautiskeluhetkestä matkakuviesi parissa!

  Mitä tulee tuohon turvallisuusasiaan, niin kansallispuistot taitaa yleisesti olla poikkeus varoitusviidakossa, jota Usaksikin kutsutaan. Siellä kun ei vaan kaikkea saa aidattua, niin luottavat sitten ihmisten terveeseen järkeen, että porukka pysyy poissa vaarallisista paikoista, ellei koe oloaan erityisen seikkailunhaluiseksi. Tosin seikkailuhan se on parasta noissa paikoissa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta joo! Mullekin tämä läntinen puoli oli uusi kulma nähdä Grand Canyon :) Aina se vaan yllättää suuruudellaan :)

   Hyvin sanottu tuosta varoitusviidakosta.

   Poista
 8. Aaah, Grand Canyon! Aivan mieletön paikka ja sulla ihania kuvia sieltä! Ja olen kyllä samaa mieltä siitä että tuo on koettava itse, me meloimme jokunen vuosi sitten pari viikkoa kanjonin lävitse, ja kävimme päivittäin tekemässä pieniä haikkeja, oli kyllä "once in a lifetime" reissu. Vaikka mielelläni tekisin sen uudelleenkin.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, kuulostaa ihan huikealle tuo pari viikkoinen melominen kanjonissa. Onko siitä sun blogissa? En jostain syystä saa päähäni ja kiinnostaisi lukea lisää. Varmasti huikea ja once in a lifetime reissu! Wau! :)

   Poista
 9. Tuonne täytyy joskus päästä ja mieluiten useammaksi päiväksi! Hyvä kun kerroit realistisesti myös tuosta turistisirkuksesta, olen käynyt Niagaralla ja voin kuvitella meiningin. Vaikka kuvat onkin tosi hienoja, niin tuollaiset paikat täytyy vain itse kokea, nähdä se maiseman laajuus omilla silmillä ja aistia kallioiden hiljaisuus. Kiva video. Täytyykin hommata myös itselle unisieppari ikkunalle, jos tuolla suunnalla autoilee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unisieppari joo! Tämä on ostettua Venice Beachiltä Kaliforniasta ennen roadtripille lähtöä, eli sieltä ainakin saa :)
   Tänne on tosiaan hyvä varata useampi päivä, mikäli haikkaus sun muut kiinnostaa.
   Minäkin olen käynyt Niagaralla pariinkin otteeseen ja ihan niin hurjaksi turisti/kasino meiningiksi ei oltu vielä onneksi menty, ainakaan täällä Westillä. Eikä tosin vuonna 2009 tuolla South Rimmilläkään. Onneksi.

   Poista
 10. Voin niin kuvitella, miten tylsää ja kolkkoa maisemaa tuonne mennessä on. Kiitos siitä, että kerroit kaikesta muustakin, kuin pelkästä vaikuttavasta näystä. Eihän sitä näkemättä osaa kuvitella, millainen meininki näissä kuuluisimmissa turistikohteissa on ja millainen se itse matka kohteelle on. En muuten tiennykään, että intiaanit asuttavat Grand Canyonin lähiympäristöä - olis kyllä mielenkiintosta käydä intiaanien hallinnoimilla alueilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkää ja suoraa tietä on paljon, mutta jotenkin Amerikoissa roadtripin tuntu on silti aika huikea, vaikka istumalihaksia on koeteltu tuntikaupalla ;)
   Näin tosiaan informaatio kertoo, että vielä yksi alkuperäiskansa siellä asuisi tietyllä osaa valtavaa Grand Canyonia.

   Poista
 11. Grand Canyon on kyllä upean näköinen! Mulla on alustavasti suunnitelmissa lähteä Kanadaan ja Yhdysvaltoihin ensi vuonna, ja käydä siinä samalla sitten katsastamassa Grand Canyon :) Kiva kun kerroit vähän siitä kuinka kauan sinne kestää matka, mulla kun ei siitä oikein ollut mitään käsitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mahtavalle suunnitelmalle Tanja! Ja kiva jos tästä oli jotain apuja! Minne päin Kanadaa? Blogistani löytyy myös vinkkejä sinne :)

   Poista
  2. Ihan tarkkaa suunnitelmaa Kanadan osalta ei vielä ole, mutta Calgaryn alue ja Vancouver kiinnostaisivat :) Pitääkin lukea Kanada-juttuja sun blogista!

   Poista
  3. Mulla on enemmän Itärannikon puolelta juttua, mutta muutamia löytyy myös Vancouverista ja Whistleristä - aivan ihania paikkoja! Mukavia suunnitteluhetkiä :)

   Poista
 12. Onpas upeat maisemat! Kanjoni on tosi paljon samannäköinen kuin Australian King's Canyon. Kun vierailimme siellä, meille kerrottiin, että Grand Canyon ei oikeasti ole kanjoni, koska aito kanjoni muodostuu alhaalla virtaavan joen kulutuksesta. Pitääköhän paikkansa? Tiedätkö miten Grand Canyon on syntynyt? :)
  Olisi mahtavaa päästä tuonne vaeltamaan, telttailemaan, grillaamaan vaahtokarkkeja ja kertomaan kummitustarinoita! :)

  T. Ikilomailijat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, nyt täytyy sanoa etten ole varma, mutta kovasti ne kanjonista puhuu ja alhaallahan virtaa Colorado joki. Lisäksi yksi puistonvartioista näytti meille kiven pintaan miljoonia vuosia sitten fossiloituneen (miten toi sana taipuu?:) ) kalan ruodon ja sanoi että silloin vesi olisi ollut niin korkealla, kuin missä me nyt kävelimme... Mene ja tiedä. Tuosta Australian serkusta en ollut kuullutkaan, kiitos vinkistä! :)

   Poista
 13. Mä en ole käynyt tuolla Westissä, mutta jos etelän ja pohjoisen välillä pitäisi valita, niin itse valkkaisin pohjoisen. :) Olen käynyt siellä vain 90-luvulla, mutta se teki silloin paljon suuremman vaikutuksen kuin eteläreuna. Siis se, että suomalaisen kuusimetsän keskeltä aukeaa tällainen kanjoni!

  Jossain vaiheessa selvittelin tuota Skywalkin omistusta, ja ilmeisesti siellä on kunnon riita päällä sijoittajan ja intiaaniheimon välillä, eikä ole selvää, kenelle rahat lopulta päätyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh no, jos siellä on riita meneillään rahasta ja omistuksesta. Ylläri!
   Pohjoinen puoli on itseltäni vielä testaamatta, joten ehkäpä joku päivä... ;)

   Poista
 14. Voi että, hienoja kuvia kyllä! Tää on kans yks sellanen kohde joka on must to do -listalla, ehkä vielä joku päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis Monna :) Kannattaa pitää to do-listalla ehdottomasti! Ja toivottavasti joku päivä saat ruksittua kohdan sitten :)

   Poista
 15. Mulla meni vaan kylmät väreet näitä kuvia katsellessa! Grand Canyon on kyllä itsekin nähtävä joskus. Kaikki nuo eri punaisuuden vivahteet kallioissa. Vau! Sä näytät kyllä niin onnelliselta kaikissa noissa kuvissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh kiitos Jenna <3 Tuolla kyllä viihtyi ;) Toivottavasti pääset itsekin pian kokemaan Grand Canyonin ja kaikki ne punaisen eri sävyt!

   Poista
 16. Vaikka kuinka katsoisin kuvia Grand Canyonista, en oikein pääse tunnelmaan. Luulen sen olevan niitä paikkoja, jotka eivät tunnu oikein missään, jollei ole itse käynyt. Kun kaikki on niin suurta, siitä saa vangittua kuvaan vain murto-osan. Jännän väristä kaikki on, ja niin paljon olen kuulluut auringon noususta ja laskusta, että ehkä ne vielä haluaisin kokea, mutta mikään must see -paikka tämä ei minulle ole. Ajatus intiaanien krääsämyynnistä ja turisteille tehdystä "intiaanikylästä" on aika kuumottava (ei hyvällä tavalla), mutta ilmeisesti ei ollut liian häiritsevää. Kiitos kuitenkin kaikista vinkeistä. Monta kertaa käyneenä osaat vertailla jo paikkoja ja reittejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vaikeahan tätä on yhteen kuvaan tai postaukseen mahduttaa, niin valtava ja moninainen tämä paikka on. Ja parhaiten sen valtavuus avautuu kun sen itse näkee livenä :) Musta se on ihan ok, että tämä ei ole kaikkien must see-paikka.

   Poista
 17. On siinä tosiaan saanut autossa istua! Me ajettiin menneenä kesänä tuonne Vegasista ja telttailtiin sit tuossa kansallispuiston laidalla, joten aikaa paikan tutkimiseen oli ainakin puoli päivää. Käytiin vähän haikkaileen ja katseltiin sitä auringonlaskuakin. On toi vaan niin upee mesta, että vaikka kuvat upeita ovatkin, on se livenä aivan älyttömän päräyttävä. Sitä suuruutta ei pysty käsittään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päräyttävä se todella on! Ja kuulostaa niin ihanalle että olette päässeet haikkaamaan ja ihailemaan auringonlaskua tuolla. Vuonna 2009 todistin auringonnousun tuolla. Hyvä sekin ;)

   Poista
 18. Upean näköistä! En varmaan minäkään jaksaisi hirveästi innostua käsityökauppiaista kun on vihdoin päässyt niin lähelle sitä, mitä on oikeasti tullut katsomaan :) Tuonne on kyllä pakko päästä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin ;) Ikävästi vaan reitti "kulki" sitä kautta, mutta onneksi shuttlet kulki 10-15 min välein niin pääsi nopeasti eteenpäin.

   Poista
 19. Oi joi miten upeita kuvia. Kyllä näihin maisemiin pitäisi päästä kameran kanssa heilumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämpimästi, mikäli kohde itsessään kiinnostaa. Ja ajan kanssa aina vaan parempi :)

   Poista
 20. Kuten totesit, niin noin toteutettuna (ajo)matka tuonne oli aika pitkä. Toisaalta omat kokemuksemme majoituksesta tuolla eivät olleet imartelevia, taisin väittää motellia Grand Canyonilla Willi Länsi -kierroksemme huonoimmaksi, niin henkilökunnan palvelualttiuden kuin ruuhkaisuuden takia, joten puolensa ja puolensa ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ilmeisen hintaviakin ovat vielä. Melkein sitten telttailisi tai matkailuautoilisi tuolla :)

   Poista
 21. No tämähän nyt ei yhtään helpottanut matkakuumetta, aika mielettömän näköistä! Grand Canyon on kyllä pitkään ollut omalla haavelistalla (sillä tajuttoman pitkällä sellaisella), eikä tämä postaus nyt ainakaan laskenut sen sijoitusta ;). Ihan mieletöntä! Kuten sanoitkin niin todellakin melkoisen hassua ettei tuolla ole suunnilleen isoilla neon-kylteillä varoiteltu vierailijoita moneen kertaan putoamisvaarasta, jotenkin ajattelisi että tuolla jos jossain sitä varoittelua olisi ihan liiallisuuksiinkin asti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihh... auts! Matkakuume ei taida lähteä kun yhdellä tapaa ;DDD

   Poista
 22. Ehdottomasti haluan joskus käydä katsomassa paikkaa omin silmin! Kuuluu siis omalle haavelistalleni :). Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teea! Suosittelen lämpimästi ja ajan kanssa.

   Poista
 23. En ole käynyt Grand Canyonilla, vaikka asuin Los Angelesin itäpuolella. Jonkinlaista laiskuutta siis, etten jaksanut istua kuutta tuntia auton ratissa, olisi ehkä kannattanut. No, yleensä vältän turrehelvettejä ja I-10 oli jatkuvasti tukossa Colorado-joelle asti. Mun tapauksessani on tietysti myös niin, että ruokahalu kasvaa syödessä. Todennäköisempää on siis, etten tyytyisi pelkkiin maistiaisiin.
  Mitä tulee USA:n ylimitoitettuun turvallisuuteen, niin kyllä minä olen ajellut sellaista tietä, jossa on kallioon maalattu 10 mph ja sitä on kans hyvä noudattaa, sillä muuten saattaa tippua puolisen kilometriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui että minkälainen tienpätkä. Toki itsekin tykkään varoituksista ja kunnioitan niitä. Jäin vain ihmettelemään kun tuolla ei ollut niitä. Toisaalla kuulemma Grand Canyonia niitä onkin, joku tiesi kertoa.

   Poista
 24. Tämä on ehdottomasti niitä paikkoja jotka on pakko päästä joskus näkemään! Aivan ihanan näköistä tuolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mykistyn joka kerta Grand Canyonilla, eli jotain taikaa siellä kyllä on.

   Poista
 25. Me käytiin tuolla kansallispuiston puolella alkuvuodesta ja olihan se Grand Canyon aivan mahtava näky! Vaikka auringonnousu missattiinkin, kun ei tajuttu kellon siirtyneen osavaltion rajaa ylittäessä. Tutkiskelin myös tuota länsipuolta, koska se olisi ollut lähempänä muita kohteitamme. Silloin se vaikutti kuitenkin kalliilta varsinaiseen kansallispuistoon verrattuna (mitä se onkin) enkä ollut vakuuttunut kuinka upeat maisemat olisivat tarjolla - näiden kuvien perusteella tuo jälkimmäinen huoli oli selvästi aiheeton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo totta, taitaa kaikkialta olla yhtä huikeita mutta hieman erilaisia maisemia kuitenkin :) Minunkin mielestä tämä oli paljon hintavampi kuin kansallispuistomaksut, mutta intiaanit saavat kuulemma päättää nämä hinnat.

   Poista
 26. Voi ihanat, miten onnellinen ja hyvä fiilis näistä kuvista välittyy <3 Mutta on tuossa tosiaan autossaistumista ollut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karoliina <3 Onnellinen olo täällä olikin, kiva että välittyy. Istuminenkin sujui viisihenkisen jengin kanssa ihan rattoisasti ;D

   Poista
 27. Onhan tuo upea paikka! Itse kävin siellä helikopterilla http://www.rantapallo.fi/kohteenamaailma/2015/08/02/grand-canyon-helikopterilla/, kun aikaisemmalla reissulla ei Grand Canyon sopinut aikatauluun.

  Katselin vähän aika takaperi dokkaria Grand Canyon "salaisista" vesiputouksista, mhin voisi tehdä opastettuja patikointiretkiä. Oli kyllä sellaista maisemaa, että harvoin innostun mistään niin paljon. Niitä maisemia olisi kyllä kiva käydä vielä katsastamassa. Samoin tuo Skywalk kiinnostaa, mutta viimeksi tuli valittua eri helikopterireissu kokonaishinnan takia. Yleisesti ottaen todettava, että Grand Canyonille kannattaa varata pari kolme päivää, jos aikataulu vain sen sallii. Siihen kannattaa jotain patikointiretkiä alueelle yhdistää.

  P.S. Jos matkustaa Idästä kohti Las Vegasia lentokoneella valoisaan aikaan, niin kannattaa yrittää saada ikkunapaikka koneen oikealta puolelta. Siinä näkee pitkät tovit Grand Canyonia ilmasta käsin ja loppulaskussa yleisimmän laskusuunnan bonuksena Las Vegasin the Strip kasinoineen avautuu ikkunasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne vesiputoukset kiinnostaisi myös mua! Mutta silloin juuri tarvittaisiin sitä aikaa kunnolla. Useampi päivä aina parempi, kuin hätäinen käynti.
   En olekaan koskaan lentänyt Vegasiin, mutta jos lennän, niin täytyy ehdottomasti ottaa vinkistä vaari! Varmasti huikea näky korkeuksista!

   Poista
 28. Upeat ovat maisemat ja aika vaatimaton "kuoppa". Ai sä olet käynyt jo monta kertaa tuolla? Musta tuntuu, että mun olisi pitänyt tehdä tuo reissu Las Vegasin matka aikana yli kymmenen vuotta sitten, aikana ennen kammoa korkealla. Toisaalta, ehkä tämä voisi taas olla yksi itsensä voittamisen kokemus. Tuonne näköalatasanteelle en ehkä silti pystyisi enää mennä. Mutta siti, upealta näyttää ja tuo roadtrip kuulostaa huikealta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle myös tuo näköalatasanne voisi olla liikaa, siis rohkeuden puolesta. Meillä oli mukana yksi kaveri, joka ei halunnut mennä lähellekään Canyonin reunaa. Kyllähän siellä reunoilla toki huimasi, koska tuo "kuoppa" on tosiaan niin valtava...

   Poista
 29. Aivan mahtava paikka kuvista päätellen. Ei ihme, että yksi niistä once of lifetime kohteista. Pitää koittaa muistaa teidän sivut lukea uudelleen vinkkinä, kun ja jos matka lähestyy. Juuri vinkkejä mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä olisi paikallaan kaikissa kohteissa, minne on menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä, jos noilla "nurkilla" tulee muuten reissattua :)

   Poista
 30. Tää postaus on aivan SUPER!!! Kiitos siitä! Todella hyvin toteutettu. Oon aikoinani lukenut tän vähemmän ajatuksella koska ei oo ollut silloin ajankohtainen, mutta nyt just (taas) huomaa miten hyvin nää matkablogit toimi! Kun aihe on itselle ajankohtainen, on niin kullanarvoista löytää tällaista tietoa. Täytyypäs puntaroida, että pitäiskö meidän tehdä tänne päiväretki Vegasista ajamisen vähentämiseksi.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulletin :) Mä kyllä tykkäsin näistä näkymistä, eivätkä mielestäni kalpene yhtään niille etelän näkymille. Ja tosiaan tällä westin visiitillä säästää aika monta tuntia autossa istumista ja saa enemmän pooli aikaa Vegasissa ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!