Berliinin Tempelhofin lentokentällä

Jos on paljon historiaa nähnyt Berliinin muuri, niin on sitä myös tämä vuonna 2008 suljettu Tempelhofin lentokenttäkin. Kenttä on toiminut sulkemisen jälkeen kaupunkilaisten virkistysalueena. Mutta on puiston tulevaisuus ollut vaakalaudallakin, mutta kaupunkilaiset saivat kuitenkin pitää paikan puistonaan ja näin rakentajien nostokurjet eivät vallanneetkaan paikkaa.

Tempelhofin puistosta löytyy nykyisin upeat puitteet lenkkeilijöille, skeittipuisto, grillausalueita, hyvä fillarirata ja pari kahvilaa ja baaria. Myös wc-tiloja on kätevästi kentän laidoilla. Piknik-alueena puisto onkin ihan omiaan. Löytyy kentältä myös alue, missä paikalliset kasvattavat kukkia ja yrttejään.
Tempelhofin kioskilta sai ostettu mm. olutta ja erinomaisen makuisia pretzeleitä.

Tempelhofin lentokentälle on helppo saapua lähes miltä puolelta kaupunkia tahansa. Me menimme sinne idän puoleiselta lähimmältä metroasemalta. Berliinissä maksaa  julkisen liikenteen päivälippu 7 €, joten sen turvin on helppoa reissata ympäri kaupunkia.


Hyvässä seurassa ja omilla piknik-eväillä täällä viettää helpostikin päivän, sään niin salliessa. Myöskään puiston omat ravintolat ja baarit eivät ole pahan hintaisia ja niiden rantatuoleissakin vierähtää helposti tunti jos toinenkin. Ehdottomasti lämmin suositus paikalle, jos luppoajan viettäminen Berliinin urbaanissa miljöössä kiinnostaa.
Onko lukijoiden joukossa Tempelhofilla käyneitä? Itselle tämä on ollut pitkään sellainen must-paikka käydä ja nyt sinne onneksi viimein pääsin.


Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita myös seuraavissa kanavissa:

Eng // Visiting old Tempelhof Airport.

2 kommenttia

  1. Mä kävin tuolla kanssa viime Berliini-reissullani. Ei ehkä niin kiva paikka yksin turistella, mutta hauskaa olisi mennä tuonne piknikille tai pyöräilemään. Mutta nyt on nähty tuokin. :) Ensi kerralla pitää uskaltaa etsiä hylätty huvipuisto.

    VastaaPoista
  2. Itse en ole tuolla käynyt, mutta on kyllä ollut mielessä, kun Berliini seuraavan kerran kutsuu. Biergarten ei mielenkiintoisemmalla paikalla voisi olla.�� Mahtavan näköistä touhua kaiken kaikkiaan tuolla!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!