Vappubrunssi merellä

Tämän vuoden veneilykausi korkattiin vappuna, kun astuimme Helsingin Halkolaiturin satamasta m/aux Svanhild-purjelaivan kannelle ja nostimme purjeet ja suuntasimme merelle. Kyseessä oli aluksen perinteinen vappubrunssi merellä, mutta meille ihan uusi kokemus ja tapa viettää vappupäivää. Sää helli veneilijöitä ja muutama muukin alus oli lähtenyt jo merille. Oma veneemme odottaa vielä pukkien päällä viimeisiä valmisteluita ennen veneenlaskua.
Vappubrunssi merellä oli oikein mainio tapa nauttia vapusta ja ihailla Helsingin upeaa siluettia pitkän talven jälkeen. Svanhild alus purjehti mukavasti Kauppatorin edustalta Kaivarin ohitse, jossa näkyikin hurja määrä juhlijoita picnicillä. Me menimme nauttimaan vappubrunssista Suomenlinnan telakalle, jonne lipui kylkikiinnitykseen myös sisasalus Astrid bändeineen. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja ruoka oli makoisaa, joten mikäpäs siinä oli kippistellessä vapulle ja alkavalle kesälle!


Aiemmin olen käynyt purjehtimassa vastaavanlaisella vanhalla purjeveneellä kahvelikuunari Joanna Saturnalla, sekä Australiassa purjehdimme satavuotta vanhalla Solway Lass -teräskuunarilla, josta voit käydä lukemassa Whitehaven tunnelmia tästä ja tästä.

Miten sinun vappu sujui? Toivottavasti rennosti ja aurinkoisissa merkeissä.


Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita seuraavissa kanavissa:

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!