Juhannus Pihlajasaaressa

Keskikesän juhlaa juhannusta tuli tänä vuonna vietetty aivan Helsingin edustalla, Pihlajasaaressa. Pihlajasaari on tuttu saari meille jo monen vuoden takaa ja tykätään sen lokaatiosta ja vierasvenesatamasta. Meidän kotisamasta ei tarvitse lähteä kauaskaan tunteakseen olevansa jo ihan lomalla. Pihlajasaaren ravintola on ollut myös joka kesäinen illalliskohteemme näin vuosien saatossa. Sinne on helppo lähteä vaikka arki-iltoinakin syömään. Juhannusta Pihlajasaaressa viettiin nyt ensimmäistä kertaa.Pihlajasaaressa on kauniita hiekka- ja kalliorantoja. Mekin vietimme juhannuksen kallioiden päällä tuoleilla ja vilteillä notkuen, aurinkoa ottaen, grillaten ja kuulumisia vaihdellen.
Saavuimme Pihlajasaareen veneellä jo juhannusta edeltävän torstaina. Tuolloin saari oli perinteiseen tapaan hyvin rauhallinen. Toki normaalina viikonloppunakin Pihliksessä riittää vierailijoita, mutta saari rauhoittuu aina viimeisten yhteysaluksien lähtiessä kuuden ja iltayhdeksän välillä. En tämän pohjalta jotenkin olisi uskonut miten suosittu Pihlajasaari onkaan juhannuksena, kunnes sen omin silmin todistaa.

Juhannusaattona saarelle rantautuivat myös keltaliiviset järjestysmiehet. Oli pakko jututtaa heitä heti, koska näky oli niin erikoinen. He osasivat kertoa, että suosituimpina vuosina Pihlajasaaressa voi juhannuksena olla jopa 8000 (joidenkin arvoiden mukaan jopa 10 000) juhlijaa. Tätä en ollut osannut kuvitellakaan. Hyvästi siis leppoisa juhannus saaressa? Ilmeisesti kuitenkin koronakevään jälkeinen varovaisuus ei saanut aivan näin suurta massaa liikkeelle, vaan saaressa oli varovaisen arvion mukaan noin 4000 juhlijaa. Heistäkin suurin osa poistui vihon viimeisellä yhteyslautalla joskus puolen yön jälkeen.  Koronakesänä ei myöskään nähnyt perinteitä juhannuskokkoa, joten sekin on varmaan hillinnyt saarelle tulijoita.
Kaikesta huolimatta ja väkimäärästä riippumatta saarella oli kuitenkin aika rauhallista. Helteisenä juhannusaattona hetken aikaa tuntui, että teleportattiin itsemme festivaaleille (mikä ei sekään huono juttu ole!), mutta jo juhannuspäivänä Pihlajasaaressa sai olla täysin omassa rauhassa ja vierailijoita oli vain kourallinen juhannusaattoon verrattuna.

Juhannus Pihlajasaaressa

 • Pihlajasaarella on myös telttailualue, joka juhannuksena näytti olevan aivan täynnä
 • telttailu on sallittu (pe-ma), maksu on 15 €/vrk
 • saarelta löytyy kolme keittokatosta, joissa on polttopuut valmiina
 • juomavesipisteitä
 • saarelta löytyy ravintola, kioski ja kahvila
 • erikoisuutena Itäisestä Pihlajasaaresta löytyy myös naturisteille varattu ranta-alue
 • Pihlajasaari sijaitsee Hernesaaren edustalla, noin 10 minuutin merimatkan päässä rannikosta
 • Pihlajasaareen pääsee julkisilla Merisatamasta ja Ruoholahdesta. Katso vesiliikenneyhteydet Liikennöitsijä JT-Line -sivuilta.

Pihlajasaaren vierasvenesatama

 • Satamamaksu 15 €/vrk, päivävierailijoille maksuton
 • Aisapaikkoja 24 ja poijupaikkoja 21 sekä septitankin tyhjennyslaite
 • Satamamaksuun kuuluu sähköt (toiminnassa illasta aamupäivään)
 • Sataman läheisyydessä saarella on useita wc:tä ja yksi suihku


Miten sinun juhannus sujui ja missä päin sen vietit? Säiden puolesta meillä kaikilla kaiketi oli todella täydellinen juhannus. Puolestani kesä voi jatkua samanlaisena, kiitos.


Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita myös seuraavissa kanavissa:


6 kommenttia

 1. Oi mitä ihania kuvia! Täydellistä. Olis voinut tuolla viettää kyllä pidempäänkin itsekin. Mutta onneksi sentään vähän. Helsinki, saaristo, veneily, kaikki ihanat ihmiset... onhan tää niin täydellistä aikaa! Kesä forever! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Kesä forever <3 Ja ihanaa kun piipahditte Pihliksessä jussina. Mieluusti oltais teidän seuraa pidetty pidempäänkin. :)

   Poista
 2. Olipas ihanan merellistä, ja silti kivasti kaikkien saavutettavissa. Enpä ole ikinä käynyt. Vaikka suosituksia on kyllä vuosien varrella tullut luettua.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa kyllä ihan superkivalta juhannukselta. Me oltiin perjantai ihan kotona, mutta lauantaina käytiin Örön saaressa. Ei ole tullut siellä aiemmin käytyä, vaikka lapsuuden enemmän tai vähemmän meren äärellä olenkin viettänyt.

  VastaaPoista
 4. Pihlajasaari on ihana! Me käytiin siellä päivä yleisillä yhteysaluksilla. Tytär ilmoitti Pihlajasaari-päivämme jälkeen, että seuraavan kerran tullaan sinne teltan kanssa :)

  VastaaPoista
 5. Ihanan näköinen juhannus teillä ollut, ja miten hieno sää tänä vuonna oli! En olekaan käynyt vuosiin Pihlajasaaressa, mutta täytyy loppukesästä vielä korjata tilanne, jos vaikka syömässä ja uimassa kävisi piipahtamassa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!