Loma Saimaan rannalla ja upeat venetsialaiset

On elokuinen lämmin kesäilta ja löydämme itsemme, tietoisesti kylläkin, Saimaalta. Tarkemmin Lappeenrannasta, mutta ihan siitä Imatran vierestä. Olemme lähteneet ystäväporukalla viettämään kesän viimeistä viikonloppua ja majoitumme Holiday Club Saimaan loma-asunnossa viiden hengen porukalla. Viikonlopun kruunaa Saimaan rannalla vietettävät upeat Venetsialaiset. Eletään vuotta 2020.

Tutustuttiin Saimaahan muun muassa soutuveneillen.




Holiday Club Saimaan rannalta löytyy myös Beach House -kahvila-ravintola, jonka terassilla paistattelimme päivää kahvin ja teen parissa Saimaan järvimaisemia ihaillen. Täältä vuokrasimme myös soutuveneen, jolla tutustuimme Saimaahan. Beach Housesta voi vuokrata myös mm. efatbike -pyöriä ja sup-lautoja. Rantaravintola toimi myös illalla upeiden Venetsialaisjuhlien näyttämönä. En ollut aiemmin viettänyt Venetsialaisia, joten odotin iltaa innolla.

Soudettiin veneillä viereiseen Lammassaareen, jossa voi vaikkapa grillata tai muuten vaan viettää picnic-päivää.

Juuri tällaiseksi kuvittelin kesäisen Saimaan.



Meidän lomaviikonloppu Saimaan rannalla sujui loisteliaasti loma-asunnossamme, joka oli tarpeeksi tilava viidelle aikuiselle. Kahdella pariskunnilla oli omat huoneet ja lisäksi olohuoneen sohvasta sai kätevästi vuodesohvan viidennelle. Meidän loma-asunnossa oli myös kiva terassi grilleineen, takka, sauna, täysin varusteltu keittiö ja polkupyörät, joilla huristelimme. Ruokailut nautittiin Holiday Club Saimaan kylpylähotellin ravintoloissa aamupalasta lähtien, vaikka kokkailut olisi onnistuneet loma-asunnossakin. Mutta otettiin viikonloppu täysin lomailun kannalta ja nautittiin palveluista ja ruuista. Saimaan Classic Pizzasta saa muuten oikeasti aivan törkeen hyvät pizzat!

Holiday Club Saimaalta löytyy kylpylöhotellin lisäksi vuokrattavia loma-asuntoja.
Tunnelmia meidän loma-asunnosta. Tuosta sohvasta tuli lisävuode.


Suomessa Venetsialaisia vietetään elokuun viimeisenä lauantaina ja niistä puhutaan veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhlana. Venetsialaisia pidetään myös veden, tulen ja valon juhlana. 

Pari vuotta sitten Saimaalla Venetsialaisten iltana Suomen suurin järvi antoi parastaan, kun aurinko laski mailleen ja kaikki upeat värit loistivat taivaanrannassa. Olin ensimmäistä kertaa kesäaikaan Saimaalla ja täytyy todeta, että olin lähes mykistynyt sen kauneudesta. Kaikki oli kuin unelmaa, hattaraa! Ja vannoin, että palaan seuraavina kesinä takaisin Saimaalle.

Venetsialaiset sujuivat upeissa maisemissa ja loistavassa seurassa.
Venetsialaisten juhlintaa Holiday Club Saimaan rannalla elokuussa 2020.



Tuosta alkoi minun Venetsialaisten juhlinta ja nykyisin Venetsialaiset ovatkin uusi lempparijuhlani. Vaikken odota lainkaan kesän päättymistä, niin pidän siitä, että juhlimme kesää ja sen tuottamaa valoa meren äärellä. 

Saimaalla olen vieraillut useampaankin kertaan sitten tuon parin vuoden takaisen elokuun, mutta en harmillisesti keskikesän aikaan. Se siis antaa vielä odottaa, mutta olen varma, että vielä sinne palaan.
Oletko sinä lomaillut Saimaan alueella ja juhlitko Venetsialaisia?

Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita myös seuraavissa kanavissa:

2 kommenttia

  1. Upeita kuvia auringonlaskuista!

    Itse ei kyllä ole koskaan varsinaisesi tullut vietettyä venetsialaisia. Saimaan alueellakin on tullut oltua verrattain vähän, selvästi enemmän olen viettänyt aikaa merellä. Nyt kuitenkin, kun en enää useampaan vuoteen ole Länsi-Suomessa asunut, on Saimaakin alkanut tulemaan jossain määrin tutuksi. Helppo olla samaa mieltä, paljon kauniita paikkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upeita paikkoja kyllä Suomesta löytyy meren ja järvien rannoilta. Saimaassa oli jotain erikoista taikaa tai siltä se ainakin tuntui tuolla ollessa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!