Aktiivilomailijan Ahvenanmaa – patikoi Bomarsundin vaellusreitillä ja pyöräile saaristossa


Kaupallinen yhteistyö Visit Åland ja Silja Line.  

 

Piipahdin Ahvenanmaalla eli kotimaassa ulkåmailla Visit Ålandin ja Silja Linen kutsumana. Risteilimme Ahvenanmaalle aamuvarhain Turusta Siljan Galaxylla. Keväisen Ahvenanmaan pressimatkan ohjelmassa oli aktiviteetteja patikoinnista pyöräilyyn. Ahvenanmaa tarjoaakin aktiivilomailijalle loistavat puitteet luonnosta nauttimiseen. Kurkkaa tästä aiempi postaukseni 5 vinkkiä Maarianhaminaan ja sen ympäristöön  

                                         
Maisemafiilistelyä Bomarsundin vaellusreitillä (kuva: Rebecka Eriksson / Visit Åland) 
Bomarsundin vaellusreitillä on myös nämä yhdet 35 metrin portaat (kuva: Rebecka Eriksson / Visit Åland)



Bomarsundin vaellusreitti  

Bomarsundin vaellusreitillä pääset tutustumaan Bomarsundin linnoitukseen historiaan ja venäläisiin sotilasrakennuksiin. Reitti on kaikkiaan noin 4,2 kilometrin pituinen ja sen maasto vaihtelee helppokulkuisesta keskivaikeaan. Vaellusreitin varrella on myös noin 35 metriä portaita. Bomarsundin vaellusreitin näköalapaikat ovat upeita ja niistä avautuu saaristoon upeat näkymät. Reittiä on helppo seurata tolppiin ja puihin merkittyjen sinisten merkintöjen avulla. Bomarsundin vaellusreitin kartan voit ladata Visit Ålandin sivuilta tästä.

 








Onko tässä Bomarsundin vaellusreitin kuvatuin spotti? Mielestä kyllä. Upea kuvausspotti on Notvikstornet (kuva: Rebecka Eriksson / Visit Åland) 








Pyöräile saaristossa

Pyöräily on helppo tapa tutustua Ahvenanmaahan ja välimatkat on kohtalaisen lyhyitä kaikkialle. Polkupyöriä saa vuokralle RO-NO Rentiltä, jonka toimipiste sijaitsee kätevästi Maarianhaminan terminaalin vastapäätä. Vuokraamosta löytyy peruspyörien lisäksi vaihteellisia pyöriä, tandempyöriä, pyöräkärryjä ja mopoja. Lisäksi RO-NO Rentiltä voi vuokrata myös veneitä, kanootteja ja vesisuksia.


Ahvenanmaan ympäri kulkee paljon erilaisia viitoitettuja pyöräilyreittejä. Reittivinkkejä löydät Visit Ålandin sivuilta. Me pyöräilimme ensiksi Ahvenanmaan keskustan ohitse Grönä Udden Camping -leirintäalueen ohitse, joka sijaitsee siis aivan merenrannalla. Tämä leirintä kannattaa painaa mieleen kesän reissuja suunnitellessa. Sieltä suuntasimme Nåton luontopolulle, mikä tunnetaan Suomen lajirikkaimpana alueena. Paluumatkalla pysähdyimme Paddelbonenin kajakkivuokraamossa, mistä voi vuokrata kajakkeja ja supl-lautoja. 


Katso tästä Visit Ålandin parhaat reittivinkit ja kartat Ahvenanmaan saaristoon ja mm. Ahvenanmaan rengastielle.  


(kuva: Rebecka Eriksson / Visit Åland)  

Paddelbodenin melontaklubille voi pyöräillä satamasta ja sieltä voi vuokrata kajakin tai sup-laudan. (kuva: Rebecka Eriksson / Visit Åland) 


Tämä viehättävä rakennus on Brasserie Ångbåtsbryggan -ravintola.


Brasserie Ångbåtsbryggan -ravintola on todella tunnelmallinen sisältä. 


Pressimatkalla yövyin perheomistuksessa olevassa Park Alandia Hotellissa.
Paluumatka Turkuun taittui Baltic Princessillä, missä meillä jokaisella oli omat hyvit – merimaisemilla tietysti.


 

Olipa ihanaa käydä toistamiseen vuoden sisällä Ahvenanmaalla – tuntuu tosiaan kuin piipahtaisi vähän ulkomailla. Olen käynyt Ahvenanmaalla nyt syksyllä ja keväällä ja haluan ehdottomasti palata saarelle vielä kesällä. Toiveissa siintää purjehdusmatka Ahvenanmaalle, mutta mikäli se ei onnistu, niin onneksi sinne pääsee myös laivalla. Olisi kiva kuulla sinun vinkit kesäiseen Ahvenanmaalle!

Risteilyjä kesäksi

Silja Serenade risteilee Päivä Maarianhaminassa -risteilyjä (Helsinki-Tallinna-Maarianhamina-reitillä) 24.6.–31.7. Sitä ennen Silja Serenade liikennöi yhden yön risteilyjä ilman maissakäyntiä Helsingistä Tallinnaan ajalla 4.–22.6.2021. 

Turusta pääsee Ahvenanmaalle (Turku-Ahvenanmaa-Tukholma-reitti) Baltic Princess ja Galaxylla normaalin aikataulun mukaisesti koko kesän. Turusta on mahdollista tehdä yhden yön risteily, 11 h -saaristoristeily tai Ahvenanmaan hotelliloma.

Suosittu Päivä Riiassa -risteily Helsingistä palaa myös reittivalikoimaan ajalle 1.7.–30.8. Tällä kertaa laivana operoi Romantika.

Kurkkaa tästä vielä Ahvenanmaan kymmenen kestävää ja ympäristöystävällistä aktiviteettia.


Tykkäsitkö postauksesta? Jätä kommentti alle ja seuraa Seven Seas -blogia myös muissa kanavissa:

4 kommenttia

  1. Kiitos vielä reissuseurasta! <3 Palan halusta päästä palaamaan noihin maisemiin paremmalla säällä, vaikka toki näin jälkikäteen fiilisteltynä nää kuvat näyttää ihanan tunnelmallisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi reissuseurasta <3 Oli kyllä mukava reissu!
      Ja sama täällä – kesää ja Ahvenanmaata odotetaan innolla!

      Poista
  2. Meidän on tarkoitus lähteä pyöräilemään kesällä Ahvenanmaalle ja saaristoon. Tuo Bomarsundin alue kiinnostaa kovasti. Tai oikeastaan ihan koko matka, kun en ole Ahvenanmaalla aiemmin käynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa aivan loistavalle! Pyöräily saaristossa on kyllä varmasti mahtavaa! (kunhan säät suosii ;)). Itsekin haaveilen, että pääsisi enemmän tutustumaan Ahvenanmaan saaristoon.
      Mukavaa kesää ja tulevaa lomaa! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!