Maata pitkin Riikaan kätevästi laivan ja bussin yhdistelmällä + vinkit Riikaan

Vierailin hiljattain ensimmäistä kertaa Riiassa ja matka sinne taittui kätevästi maata pitkin laivan ja bussin yhdistelmällä. Olikin mahtavaa todeta iltapäivästä olevansa Riiassa, kun samana aamuna oli hypännyt Helsingin Länsiterminaalissa Mega Star -aluksen kyytiin suuntana Tallinna.

*Pr-matka Tallink Suomi, Tallink Hotels, Live Riga, Lux Express

Riiassa oli kevät jo pitkällä huhtikuun lopulla ja iloksemme saimme nauttia myös aurinkoisista keleistä. Riikaan matkasimme Lux Express -bussilla Tallinnasta, millä on useita vuoroja päivässä Riikaan. Lux Express tarjoaa reittejä myös muualle Tallinnasta, joten kannattaa katsoa reittikartta heidän sivuiltaan.


Maata pitkin Riikaan bussilla

Tallinnasta kulkee Lux Expressin bussiyhteys useita kertoja päivässä Riikaan (jopa 11 lähtöä päivässä). Matka-aika on noin 4 h 25 minuuttia. Bussissa on wc, kahvikone ja oma viihdelaite, ainakin jos valitsee standard-lipun sijaan muutaman euron hintavamman 'relax'-lipun. Relax-lipputyypin istuin oli ainakin erittäin muhkea, ja siihen sai myös nostettua jalkatuen, jos matkalla kaipasi vaikka pieniä nokkaunia. Bussimatkan hinta Tallinnasta Riikaan on alkaen 12 eurosta 28 euroon päivästä ja lipputyypistä riippuen.

Perille Riikaan saavuttiin keskeiselle paikalle bussiasemalle, vastapäätä zeppelin halleja eli keskustoria. Bussiasemalta onkin suht' lyhyt kävelymatka esimerkiksi Tallink Hotel Riga -hotelliin, missä me majoituimme. Tallink Hotel Riga -hotelli avautui uudelleen nyt huhtikuussa 2023 yli kahden vuoden tauon jälkeen.

Lux Express -bussin relax-lipputyypin penkillä oli näin mukavat oltavat.

Tallink Hotel Riga -hotellin sisäänkäynti

Lempeä auringonlaskun tunnelma Riian vanhassakaupungissa.Riian vanhakaupunki

Riian vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Vanhankaupungin arkkitehtuuri onkin upeaa ja ainakin itse lumoudun aina tämän tyyppisistä kauniista vanhoista rakennuksista. Niitä Riiassa onneksi piisaa. Vanhassakaupungissa on myös merkittävä määrä arkkitehtonisia muistomerkkejä.

Baltian Pariisiksikin kutsuttu kaupunki tuntui parin päivän kokemuksella hyvin monipuoliselta kohteelta ja paljon suuremmalta kaupungilta ja laajemmalle levittäytyneemmältä kuin vaikkapa monelle tuttu Tallinna. Onhan Riiassa yli 600 000 asukasta ja näin se on Baltian maiden suurin kaupunki. Viikonloppureissun sijaan melkein suosittelisin pitkää viikonloppua, koska tekemistä ja kokemista Riiassa tuntuu riittävän. Nappaa alta vinkit Riikaan!

Vinkit Riikaan:

 • Agenskalns -kauppahalli, joka remontoitiin mittavasti vuosien 2018-2022 aikana ja on nyt hiljattain vasta avautunut. Kauppahallin alakerrassa on useita eri myyntikojuja ja yläkerrassa baari ja ravintoloita, joissa nauttia hallin antimista.
 • St. Peter Church eli Pietarinkirkon näköalatasanne. Tältä näköalatasanteela avautuu upeat näkymät Riian vanhankaupungin ja koko kaupungin ylle. Lipun hinta aikuiselta 9 € (4/2023).
 • Kattoterassibaari Herbary sijaitsee ostoskeskuksen katolla ja sieltä avautuu myös upeat näkymät kaupungin ylle. Täällä vietät kesäpäivää trendikkäissä tunnelmissa.
 • Oletko maistanut jo Latvian kuuluisinta juomaa Riga Black Balsamia? Yksi baari vinkki tämän juoman maisteluun voisi olla vaikka B Bar Restaurant.
 • Museot. Uusimpana (ja erikoisempana) kaupunkiin on avautunut yleisölle The RSU Anatomy museo, jossa on esillä historiallinen kokoelma ihmiskehon eri osia, joita aikoinaan on siis käytetty lääketieteessä.
 • Riikan vanhakapunki kuuluu Unescon maailmaperintökohteisiin ja vanhassakaupungissa löytyy paljon nähtävyyksiä, ravintoloita ja kahviloita ja tunnelmaa.
 • Jokiristeily on varmasti kiva tapa nähdä maamerkkejä ja kokea enemmän Riikaa. Tämä jäi itsellänikin ensi kertaan, mutta jokiristeilyitä järjestää mm. Riga by Canal niminen yritys.

 

Agenskalns -kauppahallin sisäänkäynti.

Agenskalns -kauppahallin näkymiä ylemmästä kerroksesta.

St. Peter Church eli Pietarinkirkon näköalatasanteelta avautuu upeat näkymät Riian kaupungin yli.
 
Vasemman puoleinen alkoholiton 'baby mango' mocktail oli tosi maukas ja tarjoiltiin ihanassa lasissa.

Kattoterassibaari Herbaryn rentoa tunnelmaa. Kesäpäivien must!

Herbary -ravintolassa on myös katettuja tiloja, joten ei huolta säästä.
 
Herbary-ravintolassa tarjoillaan ruokaa, snacksejä ja drinkkejä ja viikonloppuisin aamupalabrunsseja.
 
B Bar Restaurant tarjoilee Latvian kuuluisinta juomaa Riga Black Balsamia useissa eri mauissa.
 
Riian vanhakaupunki on arkkitehtuurin juhlaa. Kauniita historiallisia ja arkkitehtuullisesti merkityksellisiä taloja on paljon.

Jokiristeily Riiassa kulkee mm. tästä kohtaa kaupunkia.


 

Oletko sinä käynyt Riiassa? Minulla jäi tunne, että Riikaan on palattava sillä pari päivää eivät riittäneet näin ison kaupungin näkemiseen ja kokemiseen. Lisäksi Riikaan oli niin kätevä tulla maata pitkin, että aion hyödyntää tätä reittiä varmasti tulevaisuudessa.


Lue myös muita vinkkejä Riikaan: Kohteena maailma -blogin top10 -vinkit Riikaan.

Tykkäsitkö postauksesta? Jätä kommentti alle ja seuraa Seven Seas -blogia myös muissa kanavissa:

7 kommenttia

 1. Riika olisikin mukava paikka joskus päästä vierailemaan.Marika on kaupungissa ollut, mutta itse en siellä vielä ole ehtinyt vierailemaan. Kevät varmasti olisi mitä mainioin aika matkustaa Riikaan, aurinko paistaa ja lämpötila on useita asteita korkeampi kuin Suomessa.

  VastaaPoista
 2. Olen viettänyt Riiassa ystäväni syntymäpäiviä. Ajankohta oli harmaa marraskuu, joten näin kauniita ja värikkäitä kuvia ei sillä reissulla saanut. :) Riika yllätti ainakin minut monipuolisuudellaan. Joskus sinne voisi vielä palata ja kiva kuulla, että matka maata pitkin onnistuu myös kätevästi.

  VastaaPoista
 3. Riika on yksi suosikkikaupungeistani, vaikken siellä nyt niin kovin montaa kertaa olekaan käynyt. Aina olen lentänyt, joten bussivaihtoehto voisi olla hyvä. Lentoa on puoltanut se, että Helsinkiin on itsellä aika hankala päästä julkisilla siten, että osuisi laivojen aikatauluihin. Tai matkasta tulee siinä mielessä pidempi kuin tuo lento lähikentältä Turusta. Riikan jugend-alue on todella upea.

  VastaaPoista
 4. Riika on yksi lempikaupungeistani Euroopassa! Se on sekä kompakti että monipuolinen, moderni ja historiallinen, urbaani ja vihreää… All-in-one paikka. Olen yllättävän vähän käynyt Riian museoissa, joten on syytä, miksi palaisin takaisin 😍.

  Tässä on myös oma postaukseni Riiasta: https://viaperasperaadastra.com/2021/09/28/paiva-riiassa/
  Itse en ole koskaan lentänyt sinne. Ajoimme joko busseilla tai omalla autolla, vähän riippuen matkan tarkoituksesta ja osallistujien määrästä.

  VastaaPoista
 5. Eipähän tuo paha ole tuo 4 tuntia ja risat, luultavasti. Me kävimme joitakin vuosia sitten Tartossa bussilla Tallinnasta, olisiko ollut tuo samainen Lux Express -bussiyhtiökin.
  Riikassa on tullut muutaman kerran käytyä, mutta taidan silti edelleen pitää tuolla suunnalla Vilnaa suosikkinani - aikoinaan muuten matkasimme Riikan ja Vilnankin välin bussilla, vaikka silloin lensimmekin ensin Riikaan ja sitten taas takaisin Vilnasta, eli nämäkin kaupungit ovat ihan kivasti yhdistettävissä samaan reissuun.

  VastaaPoista
 6. Ihanan aurinkoisen ja keväisen näköistä! Omasta käynnistä Riiassa on kyllä niin paljon aikaa, että olisi varmaan jo aika käydä uudelleen. Kierrettiin silloin kyllä aikalailla ja käytiin jopa junalla Jurmalassa, mutta olisi silti kiva nähdä näkin paikat uudelleen. Ja herkutella!

  VastaaPoista
 7. Riika on kyllä kiva kohde ja niin lähellä. Itse lentänyt aina vain tuonne, mutta pitääkin muistaa tuo bussijuttukin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!