Huikean upea Bryce Canyonin kansallispuisto Utahissa

Olin joku aika sitten saanut päähäni, että haluan nähdä Utahin osavaltiossa sijaitsevan ja kuvissa huikealta näyttävän Bryce Canyonin kansallispuiston. Suunnittelimme sinne menoa jo tämän vuoden huhtikuun alussa, mutta säätietojen tsekkaaminen ja toteaminen, että pääsy puistoon vaatisi talvivarusteet (sekä meille kunnon kengät, että autoon ketjut) palautti meidät todellisuuteen ja päätettiin silloin skipata paikka. Syyskuussa sää suosi paremmin ja matka Bryce Canyonille toteutui!Roadtrip -ihmisenä ajelimme Utahiin Kaliforniasta saakka.

Reittimme Bryce Canyonille kulki hieman yllättäenkin Red Canyonin läpi.

 

Roadtrip-reittimme Kalifornista kulki jopa neljän osavaltion halki. Los Angelesista ajoimme Nevadan Las Vegasiin, jossa majoitumme yhden yön verran. Sieltä ajoimme Utahin Bryce Canyonille mikä tie poikkeaa Arizonan osavaltiossa hetken aikaa.

Positiivisena yllätyksenä reittimme kulki myös Red Canyonin läpi, jossa ajoimme kallioihin muodostuneiden (tehtyjen) tunneleiden läpi. Tämä jo nostatti tunnelmaa minkä olin Bryce Canyonille luonut.

Olin tosiaan luonut suuret odotukset Bryce Canyonille ja perille päästyämme suorastaan jännitti, että vastasiko paikka odotuksia? Olisiko paikka yhtä huikea kuin kuvissa? Tuntisinko ahaa!-elämyksiä paikan päällä...? Ja toden totta tunsin! Pääsimme perimme hieman ennen auringonlaskua ja ajoimme pikaisesti auton parkkiin, jotta näkisimme paikan vielä valoisan aikaan. Jotenkin olin kuvitellut, että maisema avautuisi jo parkkipaikalta ylöspäin, mutta tietystikin kyseessä on kanjoni, mitä katsellaan reunoilta. Perille päästyäni olin aivan mykistynyt – Bryce Canyonin näytti juuri siltä miltä kuvissakin eli täysin epätodellisen upealta!

Ennätimme hetken aikaa nauttia auringonlaskusta parissa eri kohdassa näköalapaikkoja. Koleampi ilma alkoi jo vyöryä päälle, vaikka päivällä olikin ollut kuuma. Ja Vegasista lähdettäessä jopa todella helteistä. Yöllä lämpötila laski syyskuussa nollaan. Ja siksi olinkin pakannut meille mukaan pipot ja hanskat, koska halusimme kokea Bryce Canyonilla myös auringonnousun.


Auringonlaskun tunnelmia Bryce Canyonilla.

Bryce Canyonin Inspiration Point -näköalatasanne.

 

Huikean upea Bryce Canyonin kansallispuisto ja muutamat vinkit:

 • Bryce Canyon sijaitsee Utahin osavaltiossa
 • Varaa kansallispuistossa vierailuun ainakin 1-2 päivää
 • Tarkista kansallispuiston sää hyvissä ajoin etukäteen ja varaudu sään mukaisilla varusteilla
 • Tee majoitusvaraukset hyvissä ajoin
 • Aloita tutustuminen puistoon käymällä Visitor Centerillä. Sieltä saa myös viime hetken vinkit sen hetkisen sään mukaan liikkumiseen ja kartan
 • Kartan avulla löydät lukuisia eri patinkointireittejä
 • Suosituin reitti lienee  Najavo Loop Trail, joka on n. 2.1 km pituinen patikointireitti upeissa maisemissa.
 • Kansallispuistossa voi liikkua omalla autolla tai jättää auton parkkiin ja hyödyntää puiston shuttle bussia
 • Majoitusta löytyy sekä kansallispuistosta, että sen lähistöltä lyhyen automatkan päästä
 • Majoitus kansallispuiston hotellissa helpottaa liikkumista ja voit kävellä ihailemaan kanjonia suoraan hotellilta. Hotellilla on myös kaksi eri ravintolaa.
 • Bryce Canyonin kylä on aika pieni, mutta sieltä löytyy perus elintarvikekauppa, lahjatavarakauppoja, hotelleja, huoltoasema ja ravintoloita.Patikointi on erittäin suosittua Bryce Canyonin kansallispuistossa.

Bryce Canyonin kylän maisemia.

Bryce Canyonin kylä itsessään on aika pieni ja ainakin syyskuussa  (ma-ti) osa putiikeista oli kiinni.

Auringonnousun tunnelmia Bryce Point -näköalatasanteelta...

 

Bryce Canyon nousi heittämällä upeimpien paikkojen joukkoon missä olen käynyt! Utahissa käynti myös entisestään edisti ajatusta päästä kiertämään lisää Amerikan kansallispuistoja, oikein ajan kanssa. Muutoinkin Amerikassa kansallispuistoissa on todella hyvät ja monipuoliset palvelut. Puistot on todella tehty käyttäjille viihtymiseen ja luonnosta nauttimiseen. Leirintäpaikat on todella viihtyisiä, joten ehdottomasti olen kiinnostunut jostain pidemmästä roadtripistä kansallispuistosta toiseen.

Miltä Bryce Canyon sinun silmään näyttää? Oletko kenties käynyt siellä tai nousiko se nyt listallesi?


Majoitus: Me majoituimme noin 10-15 minuutin ajomatkan päässä kansallispuiston porteilta Bryce UpTop Lodge -nimisessä motellissa, mikä oli ihan kelpo majoitus kahden yön vierailuille. Eikä ajomatka puistoon tuntunut lainkaan pahalle vaikka nousimme tosiaan aamustakin ajoissa katsomaan auringonnousua Bryce Canyonilla.

Lisätietoa Bryce Canyonin kansallispuistosta ja muun muassa säätiedot kannattaa tarkistaa Bryce Canyonin National Park Service -sivuilta.


Tykkäsitkö postauksesta? Jätä kommentti alle ja seuraa Seven Seas -blogia myös muissa kanavissa: Instagram I facebook 

11 kommenttia

 1. Me kierrettiin kesällä 6,5 viikon ajan erityisesti kansallispuistoja Pohjois-Amerikassa. Myös Brycessä kävimme ja toden totta, on kyllä kaunis paikka. Ylipäätään Utahin luonto on todella vaikuttava. Erittäin mielläni noihin maisemiin lähtisi uudelleenkin patikoimaan.

  VastaaPoista
 2. Tämä on niin ihana. Onko jopa ihanempi kuin Grand Canyon??

  VastaaPoista
 3. Anonyymi11/05/2023

  Näyttää hienolta! Ja kiitos vinkeistä kohteessa.

  VastaaPoista
 4. No wow, on todellakin upea paikka erityisesti laskevan auringon väreissä! Todellakin sisällyttäisin tämän road tripin ohjelmaan, jos sellainen joskus päästään tekemään. Onko tuonne kansallispuistoon muuten pääsymaksut vai pääseekö reiteille ihan maksutta?

  VastaaPoista
 5. Vau, Wau, Aaauuuu... ei tohon muuta osaa sanoa. Upea maisema ja mieletön määrä noita maapyramidejä. Käytiin katsomassa Italiassa Bolzanon pohjoispuolella kerran tuollaisia, niissä oli vielä kivi pyramidin nokassa. Määrä vaan on miljoona kertaa pienempi kuin tuolla Utahissa. Upea, kerrassaa upea:)

  VastaaPoista
 6. Tuo oli kyllä huikea punaisine kivimassoineen. Kävimme siellä taannoin aamuauringon aikaan ja väriloisto oli mahtavat!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi11/07/2023

  Vau! Olen käynyt Grand Canyonilla, mutta tuo on jotenkin vielä erikoisempi, kun muodostelmat ovat pyramidimaiset ja terävät. Ehdottomasti listalle, jos Utahin suunnalla liikun.

  VastaaPoista
 8. Onpa upea! En ole käynyt, mutta olisi hienoa joskus päästä tuonne patikoimaan. USA roadtripit ovat kyllä parhaita, siellä on niin paljon kiinnostavaa nähtävää.

  VastaaPoista
 9. Tämä on kyllä aivan upea paikka! En oo käynyt mutta mielellään tuonne menisi, niin huikeita maisemia!

  VastaaPoista
 10. Onnistuit vangitsemaan paikan upeuden myös kuviin. Minua kiinnostaa tietysti enemmän, mitä eläimiä siellä on. Voin hyvin kuvitella. Kaivoin esille lintulistan. Mäntynärhi oli listassa U eli uncommon. Kaivoin sen aikoinaan suurella vaivalla Kaliforniassa esille. No, ajalttelin sen viihtyvän korkealla, siksi kiipesin ylös vuorelle. Eipä ollut siellä. Kun tulin alas laaksoon, niin se oli siellä.

  VastaaPoista
 11. Olen käynyt Bryce Canyonilla joskus vuonna miekka ja kirves, mutta muistan edelleen oikein hyvin sen fiiliksen, kun katseli maisemaa.

  Tuo paikkahan on nimetty uudisraivaaja Ebenezer Brycen mukaan. Hänellä oli tila lähellä ja farmari tuli kuuluisaksi lausahduksesta: "It's a helluva place to lose a cow!"

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!