Bryce Canyon -kansallispuiston suosituin patikointireitti tarjoaa huikeita maisemia

Utahin Bryce Canyonin -kansallispuistossa riittää paljon nähtävää. Jos sinulla on kuitenkin vain hetki aikaa Bryce Canyonin kansallispuistossa ja aiot tehdä siellä vain yhden patikoinnin, tee tämä! Tämä Bryce Canyonin suosituin patikointireitti on itse asiassa yhdistelmä kahdesta eri reitistä; Najavo Loop Trailista ja The Queen's Trailista eli reitin nimi on 'The Queen's/Navajo Loop'.

Tällä reitillä pääset näkemään suositun Navajo Loopin reitistä kohdan missä reitti kiemurtelee kivipaasien keskellä. Lisäksi reitin alussa näet heti Bryce Canyonin yhden maamerkin, Thorin vasaran, joka esiintyy myös kansallispuiston 100-vuotis logossa. Thorin vasara on yksi Bryce Canyonin tyypillisestä ns. hoodoo-kivimuodostelmasta.
Kuvassa nähtävillä hyvin miten patikointipolku kiemurtelee alas kanjoniin.


Tämä suosittu The Queen's/Navajo Loop -reitti on aika helppokulkuinen ja ihan normaaleilla lenkkareilla pärjää kesäkaudella, mutta toki vaelluskengät ovat pitävämmät polulla. Reitin varrella kuljetaan suurin osa suoran auringonalla, mutta myös hetkittäisiä varjoja tuo metsäosuudet ja puiden varjot. Reitille osuu myös kivien läpi tehtyjä pieniä aukkoja, jotka näyttävät vähän kuin silloita. Reitti kannattaa kulkea päivän valolla. Itse en ainakaan kokisi mieluisaksi vaeltaa tuolla enää pimeän tultua, mutta matkan loppusuoran ajoittaminen auringonlaskun sävyihin ei varmasti ole lainkaan huono idea.


Auringonlaskun sävyjä suositun reitin päätöspisteeltä.
Bryce Canyoniin voi tutustua myös ratsain. Kuvassa ratsastajia vaelluspolulla.

Reippaat patikoijat Thorin vasaran kanssa samassa kuvassa.Bryce Canyonin suosituin patikointireitti: The Queen's/Navajo Loop

 • reitti on yhdistelmä kahta eri reittiä; Najavo Loop Trail ja The Queen's Trail
 • reitin kesto noin 2-3 h
 • reitin pituus 4,6 km
 • muista varata vettä, säähän sopiva vaatetus ja lippis tai huivi auringon suojaksi
 • reitin varrella ei ole wc:tä. Wc:t löytyvät reitin alusta ja lopusta Sunrise ja Sunset Pointin parkkipaikalta.


Kuva Bryce Canyonin kansallispuiston reiteistä.

Reitin varrella on joitain varjopaikkoja missä levähtää ja vaikka evästää.

Katso lisätietoa Utahin National Park Servicen sivuilta.

Oliko sinulle tuttu tämä Bryce Canyonin reitti ja oletko kenties patikoinut tuolla tai haluaisitko patikoida?


Tykkäsitkö postauksesta? Jätä kommentti alle ja seuraa Seven Seas -blogia myös muissa kanavissa: Instagram I facebook

14 kommenttia

 1. Tämä on kiva reitti, patikoitiin tämä itsekin. Me tosin valitsimme eri puolen tuosta Navajo Loopista, koska halusimme nähdä tuon Wall Streetin. Kävimme sitten erikseen katsomassa tuon Thorin vasaran. Tämän lisäksi kävimme joillain näköalapaikoilla, mutta Brycestä tosiaan saa tuollakin reitillä jo varsin hyvän kokonaiskuvan, hieno kansallispuisto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Mikko! Hyvä vinkki myös tämä. Moni varmasti haluaa nähdä juuri tuon alun reitistä. Näköalapaikkoja oli useampikin ja minusta niitä oli kivasti pitkin kanjonin reunaa. Upea paikka!

   Poista
 2. Harmittaa, että ei viime reissulla ehditty tänne. Niin upeat kuvat, hienot kelit saitte myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän täysin! Meilläkin kesti hetken, että lopulta päästiin tänne ja se odotus kannatti! Ilmeisesti loppukesä on aika hyvää aikaa vierailla tuolla. Ja varmasti myös kevätkin.

   Poista
 3. En ole koskaan kuullutkaan tuosta reitistä, mutta on taas luonto muovannut sellaiset maisemat, että ehdottomasti haluaisin tuolla kiertää. Reitin pituuskin tuntuu sopivalta :) Taitaa olla ilmeisen suosittu kohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuren suuri suositus tälle reitille ja Bryce Canyonille ehdottomasti, jos vain noille suunnille ikinä reissusi suuntautuu. Kyseessä on suosittu reitti, mutta ei onneksi liialliseen tungokseen asti ollut ainakaan meillä tuolloin syyskuun lopulla. Parkkipaikkaa piti toki hetken aikaa odotella eli sekin kertoo paikan suosiosta.

   Poista
 4. Upeita maisemia! En ole tuolla käynyt, vaikka USA:ssa aika monessa paikassa tullut käytyä. Kuulostaa kivalle reitille. Onko tuonne jotain pääsymaksua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bryce Canyonille on kansallispuiston sisäänpääsy maksu, joka on $35/auto eli ei lainkaan paha. Ja samalla hinnalla saa 7 vrk vierailla puistossa.

   Poista
 5. Bryce Canyonin värimaailma on kyllä jotain ihan ainutlaatuista - etenkin auringonnousun ja -laskun aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Tämä oli kyllä yksi top5 -luontokohteista mitä olen nähnyt.

   Poista
 6. Miten hienot ja erikoiset maisemat! Tuonne on joskus kyllä päästävä patikoimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi! Maisemat eivät petä livenäkään vaan paikka todella on uskomaton! :D Kannattaa tarkistaa säätiedot etukäteen.

   Poista
 7. Upeat maisemat näyttäisi reitillä olevan! Jos tämä kohde kohdalle osuisi niin ehdottomasti haluaisin kyllä tuolla patikoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kannattaa koukata Bryce Canyonille mikäli yhtään Utahissa ja tämän lähellä autoilee. Toisen käy täällä vain päiväseltään milloin silloinkin ennättää kyllä nähdä nämä pääkohteet.

   Poista

Kiitos kommentistasi!