Juhlat veneellä

Pari viikkoa sitten perjantaina satoi ja paistoi ja taas satoi. Jännitin, että näinköhän meidän veneen nimijuhlat joudutaan perumaan kurjan kelin vuoksi. Mutta onneksi ei. Illansuussa sinitaivas alkoi pilkahdella paksujen pilvien lomasta ja venesataman laituri alkoi täyttymään muutamista kutsun saaneista ystävistä. Olimme hätäratkaisuna peittäneet veneen nimen vähemmän tyylikkäästi pöytäliinalla ja maalarinteipillä. Pitihän nimijuhlaan pientä yllätystäkin saada. Edellisenä päivänä olimme mieheni kanssa liimanneet veneen tarrat kumiveneestä käsin kirjain kirjaimelta ja viikkoa ennen olin suunnitellut logon ja lähettänyt sen painoon. Skumppa oli kylmässä ja leipomukset valmiina. Ilmassa alkoi olla suurta kesäjuhlan tuntua!


Veneellämme oli aiemmin toinen nimi, joka keksittiin maailmanympärimatkamme loppusuoralla, vähän sattumalta. Se nimi palveli kyllä hyvin, mutta päätettiin sitten lopulta rekisteröidä vene tällä uudella nimellä. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja niin pois päin...
Itse nimen paljastamisen suhteen oltiin päätetty että ei lähdetä rikkomaan skumppapulloa veneen kylkeen, kuten kastajaisissa yleensä, koska ei haluttu lasia mereen. Sen sijaan päätettiin formulamaisesti vaan suihkuttaa skumppaa veneen kylkeen samalla kun nykäisen liinan nimen edestä pois. Enkä olisi muuten uskonut että tuollaisesta pikku pullostakin irtoaa tuollaiset kuohut! Niitä sai tuolla kannella juosta melkein karkuun, haha!
Hetkinen, vai yrittikö kapteeni tahallisesti suihkuttaa kuohuvaa puosun päälle...?

Tästä eteenpäin purjehditaankin siis s/y Malibulla. Malibu on meille monella tapaa rakas paikka Kaliforniassa ja nyt sellainen löytyy myös läheltä täältä Suomesta. Nämä juhlat toimivat viimeistäänkin loistavana kesän aloituksena ja nyt ollaankin päästy purjehtimaan jo useampaankin otteeseen ja ollaan kerran vietetty jo yökin Malibulla. Ja tähän loppuun sellainen kaino toive; ihana kesä, älä koskaan lopu...Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita myös seuraavissa kanavissa:Eng // Party at the our sailing boat.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!