Terveisiä turkoosista Kroatiasta!

Lomalla on ihmisen hyvä olla. Ja Kroatiassa purjeveneessä. Ei voi kyllä muuta todeta, kuin jo puolessa matkaa lomaa, että purjeveneen vuokraus on osoittautunut aivan ultimaattisen loistavaksi ideaksi. Veneestä käsin on saanut aivan erilaisen kuvan koko maasta ja sen överiupeista saarista ja tokihan elämäntyylikin on erilaista täällä merillä ja satamissa. Sitä ollaan tässä nyt opetulta jo useamman päivän ajan ja opeteltavaa vielä näemmä riittää. Yksi asia mikä ollaan jo tässä vaiheessa huomattu, on se että paikallisten kapteenien naamavipeillä aukeaa yöpymispaikkoja jopa sellaisiin satamiin, jotka ovat jo täysiä ja joista muita käännytetään pois. Ilman häntä oltaisiinkin saatu monessa paikkaa maistaa ilmeisesti ei-oota. Toki, voihan olla että maassa on jotkin pelisäännöt että tiettyjen vuokrausfirmojen veneille löytyy aina tilaa. Mene ja tiedä. Elokuu on kuitenkin kiireisintä sesonkia täällä, joten purjeveneummikkona täällä saarilla voisi olla todella haastavaa. Ankkurissakaan kun ei saa olla ihan missä tahansa.

Tulen ajan kanssa kertomaan vielä monta opittua asiaa ja vinkkejä siitä mitä tulee ottaa huomioon, jos aikoo vuokrata purjeveneen vaikkapa Kroatiasta. Itse ollaan aika vakuuttuneita siitä, että tämän kertainen veneenvuokraus ei jää ainoaksi kerraksi. Suunnitellaan nimittäin jo porukalla purjeveneen vuokrausta seuraavaksi Kreikasta! Sitä odotellessa siirrynkin takaisin nauttimaan tästä hetkestä näihin ihaniin turkooseihin maisemiin. Aurinkoa sinne Suomeen tai missä ikinä tätä luetkin. Täällä kaikki kunnossa. Ciao!


Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita myös seuraavissa kanavissa:


Eng // Sailing boat life in Croatia

2 kommenttia

  1. Voi tästä kuulisin mielelläni lisää, nimittäin haluaisin kovasti tehdä saman! Joko Euroopassa tai Karibialla..Olisi aivan unelma! Saanko jo heti udella, että minkä firman kautta vuokrasitte purjeveneen ja kapteenin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Annika! Kroatian purjehduksesta onkin pitänyt kirjoittaa lisää, mutta matskua on niin paljon, etten tiedä mistä oikein aloittaa (happy problem) ;) Tulossa on kuitenkin :) Ja siis parin kartoituksen kautta päädyimme vuokraamaan SailingEuropen kautta (http://www.sailingeurope.com), mutta muutamia huomioitavia asioita noiden veneiden vuokraamisessa kannattaa kyllä ottaa huomioon tai lähinnä etukäteistieto helpottaa käytännön asioita, mutta kirjoitan niistä lisää blogiin piakkoin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!