Vuorokausi Splitissä

Palmuja, rantabulevardi, turkoosi meri, aurinko, kapeita kujia. Sitä ja paljon muuta on Kroatian yksi suosituimmista kohteista Split. Kaupunki on kuitenkin kokonsa puolesta sen verran pieni, että viikonloppureissunkin aikana ennätät hyvin päästä tutuksi kaupungin kanssa. Split toimiikin usein läpikulkukaupunkina hyvien satamayhteyksien ansiosta. Täältä lähtee päivittäin useita eri lauttalinjoja kohti Kroatian eri saaria. Me käytimme tälläkin kertaa Jadrolinijaa siirtymiseen saarille. Satama sijaitsee bussiaseman vastapäätä, joten siirtymiset toimivat helposti. Meidän tämän kertaisella reissulla vietimme Splitissä yhden vuorokauden ja ennätimme nähdä ja kiertää kaupunkia sen muurien sisäpuolelta jo ihan hyvän tovin. Syödä hyvin rantaravintolassa ja nauttia paikallisen pekaran eli leipomon antimista ja ihailla satamakaupungin merellistä vilinää.Kun olet ensiksi tunnelmoinut ja tarkoituksellisesti eksynyt Splitin kapeisiin ja kauniisiin katuihin, niin lämmin suositus kaikille Kroatiaan matkaaville on ehdottomasti myös tutustua saariin. Ja toki, mikäli vietät useamman päivän Splitissä, suosittelen myös auton vuokraamista ja käymistä Krka kansallispuistossa. Se onnistuu helposti yhden päivän aikana. Muutoin Split tarjoaa huokailtavan vanhaa arkkitehtuuria antiikin Rooman ajoilta, kuten muun muassa 1700 vuotta vanhan palatsin raunioita, joista muun muassa yhdellä parvekkeella vietimme ystävien kanssa iltaa.


Elokuun loppu ja lämmin kesäilta Kroatian yössä. Sitä tulee ennen kaikkea ikävä. Lämpimiä kesäiltoja. On toisaalta lohdullista ajatella, että vaikka Suomessa kelit kääntyvät syksyiseksi, niin näinkin läheltä löytyy vielä kesä.


Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita myös seuraavissa kanavissa:


* Viimeisestä kuvasta iso kiitos Callelle.


Eng //One day in Split, Croatia.

4 kommenttia

 1. Itsekin juuri vietin Splitissä vuorokauden - tällä kertaa tykkäsinkin kaupungista. Olin parisen vuotta sitten Splitissä ekaa kertaa, enkä jostain syystä tykännyt kaupungista yhtään. Liekkö huonot säät olleet syynä silloin?

  Kroatian saaret on kyllä ihan must, iso suositus täältäkin niille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mahtavaa! Mäkin olen käynyt kerran aiemmin, kolme vuotta sitten, Splitissä ekan kerran ja saarihyppelyn jälkeen se ei antanut niin paljon. Nyt oli mukava palata takaisin ja jotenkin tuntui että sain enemmän irti nyt kaupungista, vaikka oltiinkin tosiaan vain vuorokausi siellä.

   Saaret on kyllä parhautta! <3

   Poista
 2. Itse olin Splitissä muutama vuosi sitten ja tykästyin kyllä kaupunkiin. Syyskuussa säät olivat vielä aurinkoiset ja lämpimät, eikö turistejakaan ollut niin paljon kuin kesällä. Saarista kävimme vain Bracilla, enemmänkin olisi ollut kiva saarihypellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säät olivat meilläkin kyllä aivan mahtavat! Ainoastaan nyt lähtöpäivänä luvassa oli sadetta, mutta ei päästy kokemaan sitä. Mulle sopisi kyllä samanlainen elo/syyskuu täällä Suomessakin ;)
   Saarihyppely sai meilläkin ihan uuden ulottuvuuden, kun teimme sen purjeveneellä. Saaret on kyllä Kroatian parhautta!

   Poista

Kiitos kommentistasi!