Joulun sininen hetki

Joulun vietto täällä Savossa on kääntynyt jo joulupäivän iltaan. Tämän vuoden joulusää on ollut aika ideaali; paljon lunta ja sopivasti vain pari astetta pakkasta. Siis täydellinen sää valkoista joulua kaipaaville. Ja täytyy kyllä todeta, että kyllä nämä maisemat Etelä-Suomen mustan joulun voittaa. Tosin minulle joulufiilis ei ole keleistä kiinni, voin viettää juhlan yhtä hyvin palmujen alla meren rannalla. Facebook onkin muistutellut menneiden vuosien joulunvietosta kaukomailla. Yksi hauskimmista muistoista on rantahiekasta tehty lumiukko Thaimaan Koh Lipeltä muutaman vuoden takaa. Tänään olisi voinut myös pyöritellä lumiukkoja ihan aidosta lumesta, mutta tyydyin mieluusti vain ihailemaan tätä kaunista sinistä hetkeä.Tälläisiä tunnelmia täällä Savossa. Toivottavasti juuri sinulla on ollut leppoisa ja rauhallinen joulu. Me pakkaamme huomenna kimpsut ja kampsut ja karavaani siirtyy seuraavaksi hieman etelämmäksi, Varkauteen, josta sitten jatkamme takaisin Helsinkiin. Oon ihan onnesta soikeana, että minulla on koko viikko vapaata töistä ja siten myös hyvin aikaa valmistella tulevia uuden vuoden juhlia! Mutta olisikin kiva kuulla, minkälaisissa maisemissa sinun joulu on mennyt? Kuusipuita vai palmuja?


2 kommenttia

  1. Ihania kuvia! Viime vuonna (2016) asuin Tampereella joulun aikaan, ja meillä ei ollut lunta yhtään. Onneksi, nyt 2017 jouluna oli lunta ja hyvä sää Tampereeellakin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heikki! Kyllä täytyy sanoa, että lumi tekee talven ja sopii hyvin jouluun. Toki pystyn viettämään joulun ihan palmunkin alla, mutta jos vietän sen Suomessa niin tälläinen talvimaisema on kyllä aika jees! Kiva, että Tampereellakin oli lunta nyt jouluna :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!