Big Buddha Phuket

Phuketin Chalongin ja Katan välimaastossa, korkean kukkulan laella, sijaitseva 45 metriä korkea Big Buddha -patsas jäi mieleeni jo edellisellä käynnilläni Phuketissa kolmisen vuotta sitten. Silloin ei rantakiireiden ja ystävien kanssa hengailun lomassa ollut aikaa katsastaa tätä maamerkkiä tarkemmin. Mutta tällä kertaa päätimme vuokrata skootterin määränpäänään tämä uljas, valkoisesta marmorista luotu Big Buddha.
Tälläinen löytyi! Big Buddhalla oli selvästi vieraillut meitä ennen muita suomalaisia.Skootteriksi kannattaa valita se tehokkaimmasta päästä oleva malli. Matkalla Buddhan luo on nimittäin yllättävänkin jyrkkiä nousuja. Mutta meillä ainakin skootterivuokraamossa (tai siis tatuointiliikkeessä, jossa vuokrataan skoottereita, niin pyörämme malli muuttui, kun kerroimme että olemme menossa Buddhalle). Matka Kata Beachiltä ylös kukkulan laelle kestää noin 20 minuuttia. Karttaa ei juurikaan tarvita, kunhan huomioi vaan pari käännöstä oikein. Matkalla on kyllä opasteita ja kylttejä Big Buddhalle. Loppuosasta tie on hieman huonokuntoinen, mutta kulkee ihanasti puiden varjossa elefanttifarmin läpi.
Tuonakin päivänä Phuketissa oli todella kuumaa ja aurinkoista, mutta siltikin kannattaa muistaa huomioida oikealainen pukeutuminen temppelille mentäessä. Parkkipaikkojen lähettyvillä myydään myös huiveja, mikäli jalkaan on jäänyt liian lyhyet shortsit tai olkapäät jäivät paljaiksi. Paikalta löytyy myös snacksikojuja ja virvokkeita, joille todellakin tuli tarvetta tuolla paahtavassa kuumuudessa. Temppelialueelta löytyy myös yksi kasvisravintola. En muuten välttämättä suosittele wc:n käyttöä temppelialueella, ellet välttämättä halua todella autenttista kokemusta.
Temppelin sisällä oli ihanan viileää ja siellä pystyi hiljentymään ja vaikkapa meditoimaan.
Temppelien apinat janosivat roskiksista kaikkia limupullojen jämiä. Härskimmät nappasivat niitä ihmisten käsistä.
Noustessa Big Buddhalle maisemat antavat parastaan.


Big Buddha seisoo ylväästi paikan parhaimmalla paikalla. Maisemat ovat huikeita näköalatasanteelta. Olisi ollut varmasti upeaa nähdä myös auringonlasku Big Buddhan luona, mutta ei haluttu ottaa riskiä ajaa skootterilla pimeän aikaan. Tämä oli kyllä kuitenkin näkemisen arvoinen paikka ja jotenkin kunnioitusta herättävä. Tykkäsin hiljentyä Big Duddhan juurella ja kuunnella rauhallisuutta. Ainoa mikä hieman järisytti, olivat villiapinat, jotka härskisti sotkivat ja möyhivät roskikset ympäriinsä etsiessään cocistölkkien pohjilta jämiä. Osa apinoista oli jopa hieman aggressiivisia ja minua jopa hieman pelotti kävellä kapeita rappusia alas takaisin parkkipaikalle, koska apinoita majaili myös rappusten luona. Onneksi ei sattunut limupulloa käteen, sillä nämä kaverit olisivat nykäisseet sen häikäilemättä kädestä.
Big Buddhalle voi myös haikkailla Kata Beachiltä. Tällöin matkaa kertyy noin tunnin verran suuntaansa. Tämä oli itse asiassa meidän alkuperäinen tarkoituksemme, mutta tuossa helteessä se jäi todellakin vain suunnittelutasolle. Näimme muutaman hikisen haikkaajan matkalla ja ei voinut kyllä muuta, kuin nostaa heille kypärää skootterin penkiltä.

Oletko sinä vieraillut Big Buddhalla tai kuuluvatko tälläiset kohteet yleensä matkaohjelmaasi?Seuraa Seven Seas -blogia myös:


9 kommenttia

 1. Toi näyttää kyllä upealta paikalta! Noista apinoista vaan tuppaa oleen vähän jokapaikassa riesaa, joissain paikoissa Afrikassa oli viritelty lukot roskiksiin niin, että apinat ei niihin päässyt käsiksi, se oli kyllä ihan jees keksintö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hei tuollakin osa roskiksista oli lukon takana ja yrittivät silti availla niitä, ovelia kun olivat. Mua pelottaa eniten, että ne raapasee tai puraisee ja siitä mahdollisesti seuraavat taudit. Ja en koe, että niille olisi mitenkään terveellistä saati luontaista litkiä cocista :DDD Mutta paikkana tää oli kyllä upea ja ihanan rauhallinen.

   Poista
 2. Yleensä itsellä tällaiset kohteet kuuluu lomasuunnitelmiin, mutta en todellakaan muista, kävimmekö tuolla parikymmentä vuotta sitten vai ei. Veikkaisin jälkimmäistä, mutta toisaalta tuo näyttää kyllä niin tutulta, että saatoimme käydäkin. Se oli sitä paperikuva-aikaa, ja jokaista liikettä ei ole dokumentoitu filmille :-) Eli jos Phuketiin matka vielä käy, niin menen tuonne :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukapa noita tuollaisia tosiaan muistaa ;) Ja ah, ihana paperikuva-aika! Mä rakastan paperikuvia! Ystävän vinkkinä, voit lentää Phuketiin, mutta jatka matkaa jollekin kivalle saarelle. Phuket on saattanut muuttua siinä 20 vuodessa ja annankin ison suosituksen jatkaa vähemmän turistoituneille alueille :)

   Poista
 3. Oltiin liki samaan aikaan teidän kanssa Phuketissa helmikuun pakkasia viettämässä. Tuolla käytiin patsastelemassa neljä vuotta sitten. Phuketin vanhassa kaupungissa käytiin nyt eka kertaa ja sehän oli symppis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin muuten tuumailinkin, että taidettiin juuri tehdä läpsystä vaihto Thaimaassa :) Me ei muuten kuin sivuttu Phuketin vanha kaupunki matkalla Phuketin satamaan ja purjehtimaan. Kiva kuulla että se oli symppis paikka.

   Poista
 4. Tässä kohteessa en lle käynyt mutta koh samuin Big Buddha tuli käytyä. Tykkään tällaisista nähtävyyksistä ja käyn mielelläni :)

  Terveisin Anna-Maria K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole taas nähnyt Koh Samuin Big Buddhaa, vaikka Samuilla olen kyllä käynyt. Mä tykkään kans tälläisistä kohteista. Vetää sopivasti hiljaiseksi ja mietteliääksi.

   Poista
 5. Big Buddha on näköjään viimeinkin saatu viimeisteltyä. Ihan komean näköinen patsas siitä näköjään tulikin. Auringonlaskusta et hirveästi missannut, paljon parempiakin paikkoja löytyy saarelta. Apinoita tuolla ei vielä rakennusvaiheessa ollut, kulkukoiria tosin senkin edestä. Liekö toisensa kumoavat karvakaverit..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!