Seuraavaksi saarihyppelemään Kreikkaan!

Kun helleaalto pyyhkii jo kolmatta viikkoa Suomen yllä, tuntuu ehkä hieman väärältäkin suunnata etelän lämpöön, mutta talven pakkasilla bonuspisteillä varatut lennot tuntuivat silloin ainoalta oikealta vaihtoehdolta. Oletan kyllä, että Kreikassakaan ei tarvitse enää kesäkuun alussa palella. Korjatkaa minua viisaammat, jos olen väärässä. Matkaan siis nyt ensimmäistä kertaa Kreikkaan, vaikka olen jo lapsesta saakka halunnut nähdä Akropolis kukkulan Ateenassa ja viime vuosina Santorinin näkeminen omin silmin on myös noussut aika korkealle bucket listilla. Lisäksi viime syksyinen purjehdusreissu Kroatiassa sytytti kimmokkeen päästä näkemään Kreikan eri saaria, joten tässä sitä nyt ollaan,  lähdössä Kreikkaan!

 

Ensikertalaiselle olikin haasteellista lähteä suunnittelemaan saarihyppelyä, sillä kuten moni varmasti tietää, saaria on kymmeniä ja jokaisella siellä käyneenä on omat suosikkinsa. Suoraan sanottuna meidän kohteet on valittu aikalailla extempore ja perustuen pitkälti googlen kuvahakuun. Lisäksi aikakin meinasi loppua kesken suunnittelupöydältä, joten päädyttiin lopulta seuraaviin kohteisiin; aloitamme saarihyppelyn lentämällä Ateenaan, josta jatkamme aamulennolla suoraan Santorinille pariksi päiväksi. Tässä kohtaa on muuten mainittava, että oli todellinen yllätys, kuinka hintavia hotellit ovatkaan Santorinilla. Haluan kuitenkin päästä kokemaan saaren fiiliksen ja kauneuden omin silmin.
Santorinin jälkeen hyppäämme lautalla seuraavaan kohteeseen, Paroksen saarelle. Siitä saaresta en tiedä ennakkoon muuta, kuin ne päräyttävät purjehduskuvat googlen kuvahausta. Niin helpolla olin myyty ja siitä se ajatus sitten lähtikin. Olis nimittäin aika siistiä, jos päästäisiin edes yhdeksi päiväksi purjeveneen kyytiin Paroksella.

Neljän Paroksella vietetyn yön jälkeen hyppäämme lauttaan ja palaamme Ateenaan. Toivotaan kuitenkin, että lauttamatka sujuu huomattavasti miellyttävämmin kuin Archie gone Lebanonin Inkalla. Viikon reissusta ei kuitenkaan lohjennut kuin päivä Ateenalle, koska halusimme viettää enemmän aikaa saarilla ja rannoilla. Uskon kuitenkin, että päivän aikana ennätän nähdä Akropoliksen ja saada tuntumaa Ateenaan kaupunkina, sillä meidän paluulento lähtee takaisin Suomeen vasta klo 04:00 aamuyöstä, joten meillä todellakin on yöhön saakka aikaa notkua Ateenan kaduilla.

Itse asiassa molemmat lennoista, sekä meno että paluu, ovat varsinaisia red-eye -lentoja. Finnairin lentoajat Ateenaan osoittautuivatkin hyvin erikoiseksi, mutta otetaan kaikki vastaan seikkailun kannalta. Lähdetään reissuun meidän Tortuga Backpack luottolaukuilla, eli matkustetaan käsimatkatavaroilla.


Postauksen kuvat on otettu viime syksynä Kroatiassa ja jotenkin oletan, että Kreikassa näyttää vähän samalta.


Kreikasta odotan hyvää ruokaa, iloisia ihmisiä, rentoa saarielämää, turkoosia merta, upeita rantoja ja hyviä tuulia purjeille. Sekä tietysti legendaarista auringonlaskua Santorinin maisemissa. Mikäli sinulla on antaa mitä tahansa vinkkejä Ateenaan, Santoriniin tai Paroksen saarelle, niin olisin kovin kiitollinen. Meillä on todellakin vasta lennot ja hotellit varattuina, eli lauttamatkatkin puuttuvat, eikä mitään ennakkosuunnitelmia ole tehtynä. Mutta toisaalta tarvitseeko sitä edes olla, jos hakusessa on loma. Ei välttämättä.


Kreikan reissua ja muita seikkailuita voi seurata myös:


2 kommenttia

  1. Karkkipäivän Sannilla on maailmaan parhaat vinkit Kreikkaan. Mulla asuu ystävä Spetsesissä joten lähden sinne vuoden päästä. Nyt oli jo tosi kalliit lennot Ateenaan kun idean sain, joten matka siirtyy. Oispa jo loma! Ihanaa matkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiiitos :) Matka oli kyllä ihana ja reissuvinkkejä on tulossa tännekin. Muistelenkin nähneeni Karkkipäivän Sannin blogissa paljon Kreikka-juttuja, joten kiitos :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!