CicLAvia -pyöräilytapahtuma halki Los Angelesin

Miltä tuntuisi pyöräillä Los Angelesin keskustasta Hollywoodiin – ilman ruuhkia, keskellä normaalisti niin kovin ruuhkaisia katuja, vapaana kuin taivaan lintu? Voin kertoa että eeppiseltä.
Kun kuulin ystävältäni Downtown LA:ssa järjestettävästä CicLAvia -pyöräilytapahtumasta päässäni alkoi pyörimään Thirty Seconds To Marsin Kings and Queens -biisi. Tuon biisin innoittamana pääni muodostikin pyöräilytapahtumasta pitkin LA:n katuja jo jotain ultimaattisen eeppistä. Tulisin siis pyöräilemään downtownista Hollywoodiin, keskellä katuja, kädet ilmassa! Yes, count me in!


Kings and Queens -video on kieltämättä mahtipontinen (kurkkaa täältä), ja tietysti visualisoin pyöräilypäivän olevan videon kaltainen, toki sillä erotuksella, että Jared Leto tuskin olisi pyöräilemässä kanssamme ja pyöräilisimme  tietysti valoisan aikaan Kalifornian kuuman auringon alla. Musiikkia saimme kuitenkin kuulla pitkin matkaa, ja perillä Hollywoodissa meitä odotti myös konserttilava, jossa esiintyi Los Angeles Philharmonicin säestämänä useampi eri solisti. Lisäksi Hollywood Bowlilla juhlittiin LA Philin 100 -vuotisjuhlaa ilmaiskonsertilla, jossa esiintyi mm. Katy Perry.

CicLAcia -pyöräilytapahtuma alkoi downtownista, aivan Walt Disney konserttisalin edestä. Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä 100 -vuotisjuhliaan viettävän LA Philin kanssa. Konserttisalin edustalta täräytettiin ensimmäiset sävelet tapahtuman alun kunniaksi ja oli aika hypätä cruisereiden päälle ja suunnata keskustan pilvenpiirtäjien viidakkoon.
Kun pääsin pyörän selkään ja lähdimme polkemaan Grand Avenueta kohti Wilshirea, siinä kiireisen 110-tien yli sillalla ajettaessa vilkutin taakse jäävälle downtownille, enkelten kaupungille, ja tirautin kyyneleen. Se vilkutus ja kyynel oli onnen- ja ikävänsekainen tervehdys isälleni.

Wiltern on legendaarinen konserttipaikka Los Angelesissa. Olen halunnut vierailla siellä jo pitkään ja nyt CicLAvia tarjosi siihen mahdollisuuden.


Matka jatkui kohti Koreatownia, jossa pyöräilessämme alkoi myös legendaarinen Hollywood -kylttikin vilahdella horisontissa. Melrose Avenuelle käännyttäessä piti nipistellä itseään. Siinä sitä cruisailtiin pitkin palmupuiden reunustamaa tuttua Melrosea, ilman autoja - kadut olivat meidän. Vine Streetille käännyttäessä tunnistinkin jo, että olisimme pian perillä. Santa Monica boulevard, Sunset Street ja sitten perillä Hollywood Boulevardilla. 8 mailia taittui todella kivuttomasti ja nopeasti – harvemmin ruuhka-aikaan autolla pääsisi niin nopeasti perille. CicLAvia -tapahtuma haluaakin korostaa julkisten liikennevälineiden helppoutta ja autottomia katuja.


Valmiina lähtöön! Meidän värikkäät cruiserit oli vuokrattu Long Beachiltä, josta kaverimme ne ystävällisesti kuljetti meille pickup -autollaan.


Hollywoodissa palkitsimme itsemme food truck -herkuilla ja musiikilla ja akut ladattuina hyppäsimme takaisin pyörän selkään taittamaan samaa kahdeksan mailin reittiä takaisin Los Angeles downtowniin. Los Angeles yllätti jälleen järjestämällä mahdollisuuden tälläiseen pyöräretkeen pitkin autottomia katuja. Tämä oli heittämällä yksi erikoisimmista ja ikimuistoisemmista päivistä enkelten kaupungissa, emmekä istuneet muuten hetkeäkään ruuhkassa!


Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita seuraavissa kanavissa:

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!