Juhannus Isossa Vasikkasaaressa

Keskikesän juhla juhannus vei meidät tänä vuonna Espoon Isoon Vasikkasaareen. Alunperin meidän ja muutaman muun veneseurueen oli tarkoitus viettää juhannusta Helsingin Käärmesaaressa, mutta satelliittikuvista poiketen, saaressa ei ollutkaan enää vierasvenelaituria. Myöskään viereinen Käärmeluoto ei tarjonnut meille tarpeeksi suojaisaa ankkuripaikkaa viikonlopun tuulille, joten jatkoimme matkaa Espoon puolelle Isoon Vasikkasaareen, joka on yksi suosikkisaaristani pääkaupunkiseudulla. Juhannusaaton kääntyessä jo puoleen päivään meitä toki hieman jännitti, että voiko vierasvenesatamassa olla enää yhtään vapaita paikkoja, mutta onneksemme satamasta löytyi vielä pari paikkaa vapaana ja juhannus oli valmis alkamaan.
Malibu-veneemme perillä Isossa Vasikkasaaressa. Vierasvenelaituri on mielestäni erinomaisesti rakennettu ja on sopivan leveä.Vietimme juhannusta isommalla ystäväporukalla, plus laivakoira Charlien seurassa. Iso Vasikkasaari tarjoaa hyvät palvelut viikonlopun viettoon grillipaikkoineen ja picnic-pöytineen, joten täällä viihtyy helposti useamman päivän. Lisäksi vierasvenesataman lähettyvillä on hyvät vessat ja suihkut.

Pulahtamaan pääsee vaikka veneen perästä, mutta saarelta löytyy myös ihan uimarantojakin ja ravintola Gula Villan, joka oli myös juhannuksena auki. Me päätimme kuitenkin grillata viikonlopun ajan perinteisiä grilliherkkuja ja muun muassa hodareita. Lauantainen voimakas tuuli meinasi vain vähän haitata merimaisemista nauttimista, mutta toisaalta aurinko lämmitti sen verran lämpimästi, että hyvin pärjättiin laiturin nokassa koko päivä.

Isosta Vasikkasaaresta löytyy myös mm. lentopallokenttä ja frisbeegolf-rata. Saarelle pääsee päivittäin yhteyslautoilla, joten omaa venettä et välttämättä tarvitse kokeaksesi tämän mukavan ja leppoisan saaren.
Charlie yöpyi ensikertaa purjeveneellä, mutta selvisi viikonlopusta erinomaisesti.
 

Purjeveneiden juhlaliputus on aina yhtä kaunista katseltavaa ja nyt tuli pakottava tarve hommata meidänkin veneeseen tuollaiset juhlaliput. Juhlaliputuksien lomasta yöttömän yön pinkkitaivaskin näytti aivan ihanalle. Juhannus Isossa Vasikkasaaressa oli hyvin rauhallinen ja veneseurueemme arvosti hyviä yöunia ja lepoa ja sehän onnistuu makoisasti veneessä lilluessa. Merillä nukkuu aina niin hyvin.


Mukavaa kesää kaikille meidän juhannusmiehistöltä!
Aurinkoisen, mutta tuulisen viikonlopun kruunasi sunnuntaiaamun tyyneys ja se olikin ainoa sloti koko viikonlopun aikana, kun oli mahdollista päästä suppailemaan. Kaivoimme veneestä pari suppilautaa vesille, tai siis tarkemmin sanottuna laudat olivat jo valmiina, kun itse vasta heräilin. Mieheni oli käynyt jo suppailemassa ja herätteli minua laudan päälle ennen iltapäivän kovia tuulia. Aika täydellinen herätys etten sanoisi.

Charlie laivakoira kokeili suppailua ihan ensimmäistä kertaa.
Ei olis juhannus mitään ilman toppatakkia. Sille oli tarvetta onneksi vain paluumatkalla.
Iso Vasikkasaari vierasvenesatama:
  • Vieraspaikkoja noin  8 - 12 
  • Syvyys 2,5 - 3,0 m (muutamassa kohtaa laituria ja veden ollessa matalalla meidän veneen köli (1,6m) on osunut pohjaan aiempina kesinä. En tiedä onko pohjaa nykyisin ruopattu ja tilanne muuttunut.)
  • Kiinnitys: laituriin+poiju 
  • Useita grillikatoksia ja picnic-pöytiä ympäri saarta
  • wc:t ja suihkut
  • Näköalatorni
  • Ravintola Gula Villan, ravintolan edustalla myös oma laituri www.gulavillan.fi


Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita seuraavissa kanavissa:


Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!