Top 3 parhaat rannat – Lefkas, Kreikka

Viikon lomamatka Kreikan Lefkaksen saarella osoitti meille jälleen kuinka kaunis maa Kreikka onkaan! Tehtiin viikon aikana kaikkiaan kaksi erilaista veneretkeä Lefkas -saaren ympärille. Matkaan lähdettiin aina Nidrin kaupungista, jossa yövyimme. Toinen veneretkistä esitteli meille saaren kolme parasta rantaa ja toinen veneretki vei meidät mm. Skorpiosin saarelle, joka oli aikoinaan Aristotle Onassiksen saari. Samalla retkellä käytiin myös Kefalonian saarella. Sen verran paljastan jo, että molemmilla retkillä pysähdyimme Porto Katsiki Beachillä, ja ihan tarkoituksella päädyin näihin retkiin. Sillä tuo ranta veti jalat alta kauneudellaan ja halusin palata sinne uudestaan todistamaan, että olinko nähnyt unta edellisenä päivänä! 


Matkalla saarikierrokselle tervehdin niemenkärjessä seisovaa majakkaa.


 

Top 3 parhaat rannat – Lefkas, Kreikka

Aiempi Kreikan saarihyppely on vakuuttanut minut jo maan kauneudesta ja turkoosin meren todellisuudesta. Ei todellakaan tarvitse lähteä Karibialle saakka, kun tätä kaunista turkoosia löytyy ihan meiltä Euroopasta. Lefkas oli entuudestaan meille täysin tuntematon saari. En suoraan sanottuna ottanut paikasta etukäteen juuri mitään selville, kun talven pimeinä tunteina varattiin extempore pakettimatka Kreikkaan. Valinta kuitenkin kannatti! Nähtiin viikon aikana Lefkaksen top 3 parhaat rannat ja nyt esittelen ne teille.

Egremni Beach

Veneretkemme toi meidät ensimmäiseksi tälle Egremni Beachille. Saavuimme aivan autiolle rannalle ensimmäisten joukossa ja näky oli jotenkin todella absurdi. Täältä karujen kallionseinämien seasta löytyikin näin huikea ja pitkä ja kaunis ranta.
Levitimme rantapyyhkeet lähes kahden kilometrin mittaisen rannan toiseen päähän ja saimme kyllä olla lähes keskenämme. Muu veneseurue oli jäänyt rannan keskiosaan. Muistan vieläkin, miten epätodellisen turkoosilta ja kirkkaalta meri tällä rannalla näytti. Keräilin rannalta simpukoita ja ihailin autiolle rannalle huuhtoutuvia aaltoja.

Veneen sumutorven käydessä oli aika jatkaa matkaa seuraavalle rannalle. Tälle Egremni Beachille pääsee ymmärrykseni (ja google mapsin) mukaan autolla. Sinä aamuna rannalle ei ollut löytänyt vielä kukaan muu.
Parkkeeraamisen tyylinäyte Egremni Beachillä.


Porto Katsiki Beach

Porto Katsiki Beachillä vierailimme loman aikana kahdesti. Kun saavuimme rannalle ensimmäisen kerran, siellä oli vain muutama ihminen, mutta hetkessä turistialuksien purkautuessa rannalle se täyttyi kuin tilkkutäkki. Helppo ymmärtää rannan suosion syys – tämä paikka on kerrassaan upea!

Porto Katsiki Beach sijaitsee jyrkän kallionseinämän poukamassa. Kallion reunamaa pitkin on rakennettu portaat, jotka vievät näköalatasanteelle. Ylhäällä on myös ravintola. Tämä ranta on saavutettavissa myös autolla, ravintolan takana löytyvät parkkipaikat. Ymmärsin, että Porto Katsiki on niin suosittu ranta, että se täyttyy sesongin aikaan jo aamu varhain, joten kannattaa olla aikaisin liikkeellä. Me lomailimme täällä toukokuun lopussa, eli ei sesongin aikaan.


Aluksilla oli tapana ajaa rantahiekalle saakka, josta ihmiset purettiin ja pakattiin takaisin veneeseen.

 

Agiofylli Beach

Edellisiä rantoja paljon pienempi rantapoukama, Agiofylli Beach, oli retkemme viimeinen etappi. Tämäkin ranta oli kaunis ja turkoosi meri kimmelsi silmien edessä ja hiekka oli puhtaan valkoista. Mutta varmastikin paikan helposti saavutettavuuden (tänne pääsee helposti autolla) teki tästä ahtaan oloisen ja olihan tämä paljon pienempi ranta kuin kaksi edellä mainittua.

Jokaiseen edellä mainittuun rantaan pätee muuten samat säännöt: liian lähellä kallionseinämää ei kannata olla, sillä sieltä saattaa tippua irtokiviä tai lohkareita. Veneen henkilökunta piti tästä hyvää huolta ja varoittelikin liian lähelle kalliota menneitä lomailijoita.

Mikä näistä oli sitten oma suosikkini top 3 parhaiden rantojen joukosta? Täytyy sanoa, että äänet menee Porto Katsiki Beachille. Varmaan jo siitäkin syystä, että sieltä löytyi ravintola, josta sai ostettua mm. fetasalaattia ja smoothien, sekä sieltä löytyi wc elitällä rannalla olisi helppoa viettää vaikka kokonainen rantapäivä.

Harmillisesti valmiit veneretket eivät tuo sitä vapautta, että saisi viettää unelmiensa rannalla rajattoman ajan, joten nämä top 3 rannat on korvamerkattu siihen saakka, kun näihin maisemiin pääsee vaikkapa itsenäisesti omalla purjeveneellä tutustumaan lisää.

Oletko sinä lomaillut Lefkaksen saarella ja näillä rannoilla? Olisi kiva kuulla sinun omat lempparirannat.


Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita seuraavissa kanavissa:


1 kommentti

  1. Anonyymi11/23/2023

    Kiitos blogeista! Palautui mieleen upea loma-matka Nydriin ja päivä-matka Porto- Katsiki Beachille :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!