Matkabloggaajan kotoa löytyy matkamuistoja maailmalta

Voisin uskoa, että jokaisen meidän kodeista löytyy joitain muistoja menneiltä ajoilta tai reissuilta. Itselleni matkamuistot ovat usein käyttötavaraa, kuten oliiviöljyä tai paikallisia herkkuja. Ruokakaupoissa viihtyvänä tuon usein matkoiltani erilaisia keittiövälineitä, kuten vaikkapa cup cakes -vuokia ja servetteja. Lähetän edelleen postikortteja maailmalta ja toisinaan lähetän sellaisen myös itselleni kotiini, ellen sitten vain tyydy ostamaan korttia itselleni ja olla lähettämättä sitä.

Jääkaappimagneetteja en ole osannut kerätä, mutta muutaman niitä omistavana on kieltämättä alkanut tulla himo saadakin magneetit jokaisesta käydystä paikasta. Ja sehän tarkoittaisi jokaisen paikan koluamista uudelleen! Ei huono ajatus sekään, paitsi nyt koronakaranteenissa se tuntuu todella kaukaiselle ajatukselle. Tällaisessa ajassa korostuukin oma koti ihan toisella tapaa ja onneksi olen tehnyt siitä itselleni mieluisan erilaisilla matkamuistoilla maailmalta. Tervetuloa matkabloggaajan kotiin! Tässä muutamia hyvän mielen matkamuistoja maailmalta

Valokuvat ja taulut

Olen aina rakastanut valokuvia, niiden ottamista ja valokuva-albumien katselua. Muutamat valokuvasuosikit ovat päätyneetkin kehyksiin ja seinälle. Valokuvien taika on se ikuistettu hetki, joka tallentuu kuvalle. Itse pääsen kuvien avulla lähes täysin takaisin siihen hetkeen, aikaan, lämpötilaan ja pystyn muistamaan ketä tuolloin oli paikalla ja kuka otti minkäkin kuvan. Nämä kuvissa etusijalla näkyvät kuvat on molemmat otettu Los Angelesista. Santa Monican auringonlaskukuvan on ottanut Marika ja "Made in LA"-kuvan Melroselta on ottanut Maria. Kuvat kertovat unelmien vuosista 2014-15, jotka ovat onnellisimpia vuosia elämästäni.

Tämä taulu on ostettu Havaijilaisen hotelliaulan putiikkimyymälästä, joka oli siellä somistustauluna. Kysyin, voisivatko he myydä sen minulle. Yksi soitto managerille ja 25 taalaa ja taulu oli minun. Täydellinen muisto Havaijista.


Tekstiilit ja tyynyt

Jos jokin matkamuisto on tuottanut iloa tänä talvena ja koronakotoilussa, se on tämä Aloha -tyyny Havaijilta. Lokakuisella Havaijin reissulla kävimme useampaan otteeseen SoHa -sisustusmyymälässä ja olin päättänyt kotiuttaa sieltä palan havaijilaista saaritunnelmaa kotiini. Aloha -tyynyn lisäksi ostettiin myymälästä myös kuvassa Aloha -tyynyn takana olevat palmutyynyt. Muistan, miten kassalla kirpaisi ostoksen summa, joka oli yli sata taalaa, mutta voin kertoa, että en ole katunut ostoksia sekuntiakaan.
Nyt minua tervehtii jokainen päivä iloinen Aloha kotisohvallani! Huomasin muuten juuri, että SoHan nettikaupassa on paljon kaikkea ihanaa. SoHa on niin mun henkinen kauppa, että tunti pari hurahtaa helposti tässä pienessä putiikissa kaikkea hypistellen.


Miamin surffimyymälästä ostettu Senor Lopez Beach Blanket on päätynyt sohvan reunalle sen sijaan, että toimittaisi virkaansa oikeasti rantapyyhkeenä.Maailman matkaajan karttapallo

Tämä on varmasti rakkain matkamuistoni maailmalta. Olen ostanut tämän karttapallon Kanadan Toronton lähellä olevilta Aberfoylen Antique Marketilta syyskuussa 2014. Olimme silloin maailmanympärimatkalla ja käymässä Kanadassa asuvan veljeni luona. Spesiaaliksi tämän ostoksen tekee se, että olimme markkinoilla isäni kanssa. Oli hienoa viettää yhteinen viikko Kanadassa ja käydä muun muassa Niagaran putouksilla yhdessä.
Maksoin tästä vanhasta karttapallosta vain 25 CAD. Haasteeksi muodostui kuitenkin se, että miten ihmeessä saisimme tämän karttapallon ehjänä Suomeen, kun meillä kuitenkin jatkui vielä matka maailman ympäri... Onneksi isälläni lentolippuihin kuului kaksi matkalaukkua ja lopulta tämä karttapallo reissasi isäni matkassa takaisin Suomeen ja saimme karttapallon kotiin maailmanympärimatkan jälkeen.

Karttapallo merkitsee itselleni hyvin paljon. Paikka mistä se on ostettu, kenen kanssa ja mistä maasta. Tämän kaiken lisäksi se on tosi tosi kaunis ja karttapallo on sopivasti aikaa nähnyt ja patinoitunut. Rakkaimmaksi sen tekee kuitenkin se, että iskä on sen tuonut Kanadasta saakka meille.
Simpukankuoria maailman eri kolkista

Monet muutkin varmasti keräävät matkamuistoiksi simpukankuoria tai kiviä maailman eri paratiisirannoilta. Niin minäkin! Keräsin simpukankuoria jopa maailmanympärimatkalta, vaikka reissasimmekin pelkillä käsimatkatavaroilla. Silloin simpukkaseula oli pidettävä todella tarkkana, koska reppu ei saanut alkaa painamaan liikaa ja vain valioyksilöt pääsivät matkaan. Suurin osa kuitenkin kotona olevista simpukankuorista on Thaimaan ja ylipäätänsä Aasian eri rannoilta ja muilta reissuilta.
Simpukankuorista tehdyt leit ovat Fidziltä. Vastaavanlaisia myydään myös Havaijilla, josta ostin niitä lisää viimeksi siellä käydessäni. Näitä katsellessani pystyn helposti palaamaan niihin rantamaisemiin, mistä simpukankuoret on poimittu. Ja noista muutamista simpukankuorista kuuluu korvalle painettaessa ihanasti se sellainen merenkohinakin.


Pientä sisustusrekvisiittaa ja lahjoja maailmalta

Homesick -tuoksukynttilä Kalifornian osavaltion kartalla on lahja ihanilta Cali-siskoiltani Marialta ja Ullalta. Joka päivä katsellessani ja tuoksutellessani kynttilää se tempaisee muistoissa minut siihen hetkeen kun sain kynttilän. Se oli lokakuun alku Los Angelesin Malibussa, jossa illallistimme yli kymmenen hengen porukalla 40-vuotis synttäreitäni lemppari ravintolassani Malifu Farmilla. Tuoksukynttilä oli osa lahjaani ja se muistuttaa minua aina siitä hersyävän onnellisesta illasta ja koko lomasta minkä saimme kaikki viettää syksyllä 2019 Kaliforniassa!


Sateenkaaren olen saanut ihanalta Cali-siskolta Marikalta synttärilahjaksi. Sateenkaaren mukana tuli aivan ihana runo, jonka olen joskus jakanutkin instagramissa. Sateenkaari muistuttaa minua siitä picnic-illasta Manhattan Beachillä, Havaijista ja elämästä yleensäkin.


"You're my Home & my Adventure All at Once."


Mitä matkamuistoja teidän kodista löytyy ja onko jotain tiettyjä asioita mitä aina ostatte reissuiltanne? Kuulutteko kanssani simpukankuoren kerääjiin ja koristaako kotiasi ottamasi matkakuvat? Olisi kiva kuulla, miltä muiden reissaajien kodit näyttävät – ja vielä parempi olisi nähdä miltä muiden reissaajien kodit näyttävät, joten tartu vapaasti haasteeseen!

Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita seuraavissa kanavissa:

23 kommenttia

 1. Aivan ihania matkamuistoja! Itsekkin kerännyt juurikin pieniä sisustus elementtejä ja valokuvia eri maista. Valitettavasti ne lojuvat tällä hetkellä Suomessa varastossa ja itse asustelen Meksikossa. Tällä hetkellä kotia korostaa vain rannoilta kerätyt simpukan kuoret! Ymmärrän siis täysin kiintymyksen niihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta täällä Suomessahan ne sitten odottelevat ;) Nykyisen Meksikon kotisi simpukan kuoret kuulostaa kerrassaan ihanilta!

   Poista
 2. Jep, löytyyhän niitä matkamuistoja kotoa. Pari viikkoa sitten kirjoitin vastaavan postauksen: https://www.unelmatrippi.fi/matkailijan-kotona/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos postauslinkistä! Kävin kurkkaamassa miltä teidän kotona näyttää ja upeastihan siellä näkyi reissumuistot ja mahtava määrä noita jääkaappimagneetteja. Harmittaa tosiaan vähän, että itse en ole kerännyt kaikista paikoista ja en tiedä kannattaako enää aloittaa :)

   Poista
 3. Meiltä löytyy selvästi samankaltaisuuksia sisustusrintamalla! Minun ja Mikon kotona omat valokuvat odottavat vielä teettämistä, mutta haaveenaan on saada tänä vuonna valokuvaseinä tehtyä. Simpukoita meiltä ei löydy, mutta sen sijaan löytyy Amozonin viidakosta oppaamme meille poimima kookas kotilonkuori. Olohuoneessa lämmittää Perusta tuodut alpakkaviltit ja näitä haluaisin lisää!

  Tuo sinun karttapallosi on upea. Ja vielä upeammaksi sen tekee tarina sen taustalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvat on kyllä ihania ja rakkaita muistoja, joten peukut valokuvaseinälle!
   Sain joululahjaksi veljeltäni alpakkaviitan ja se on aivan hurjan lämpöinen harteilla, joten voin uskoa miten ihania nuo alpakkaviltit ovat!

   Karttapallo on kyllä tosi kaunis ja rakas, kiitos. <3

   Poista
 4. Jääkaappimagneetit ja hihamerkit sekä pehmoeläimet. Viimeksi kuitenkin Intiasta ostin ihanan puisen ankan. Tuo karttapallo toi Mieleen sen, että isomummo toi Neuvostoliitosta aikoinaan mustekynäsetin, missä oli kivisellä alustalla kivestä tehty pullo musteelle, valkoinen jääkarhu ja uurre itse kynän pitämistä varten. Neukkunostalgia on tosi hienoa, mutta valitettavan harvinaista. On tietysti suvussa myös vanhemman ajan esineitä, kuten matka-arkkuja, joissa on tsaarin aikaisia leimoja. Tietysti voisi suunnitella matkustavansa josus ihan vanhan ajan hengessä, mutta se on oma aiheensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihamerkkejä en muuten ole koskaan hoksannutkaan matkamuistona! Aika kiva idea! Onko sulla tapana ommella ne johonkin takkiin vai pidätkö kokoelmaa koskemattomana?

   Poista
 5. Ihania matkamuistoja ja tuo karttapallo on ihan mielettömän hieno! Meille mukana kulkeutuu usein puisia esineitä. Maskeja ja patsaita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multakin löytyy Indonesian Lombokilta yksi puinen juomakarahvi, joka on tosi erikoinen ja oli siksi pakko hankkia. Ja muutamia muitakin puisia esineitä, mutta tällä hetkellä sisustustyylini on niin vaaleaa, että nuo matkamuistot ei ole päässyt oikein esille.
   Mitähän kaikkea te tuotte sieltä Suomeen, kun joskus kotiudutte? :)

   Poista
 6. Itse vältän suuria ostoksia reissuiltakin, koska viimeaikojen muuttorumbailun myötä tuntuu että tavaroita vaan on yksinkertaisesti liikaa. Mutta yksi pieni heikkous mulla on taidekorttien lisäksi, nimittäin korvakorut. Mahtuvat pieneen tilaan ja ovat pieni piriste olemuksessa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korvakorut onkin hyvä, koska mahtuvat pieneen tilaan, mutta muistuttavat ihanasti eri kohteista! Kiva idea! Ja oot oikeassa, tavaraa on aivan liikaa... Mutta itsellä sisustus ei muutu useinkaan, joten näillä mennään nyt varmasti useampi vuosi. :)

   Poista
 7. Kivasti näkyvät rakkaimmat matkakohteesi myös kotisi sisustuksessa. Meillä ostokset maailmalta jäävät yleensä aika vähiin, juurikin tuon kuljetusongelman takia. Jossain määrin mustavalkoiseen olohuoneeseeni olisi sopinut monikin Etelä-Afrikassa näkemäni tekstiili, mutta ostamatta jäivät - jossain määrin juuri tämä kohta on jäänyt harmittamaan. Oikeastaan kyllä kannattaisi ostaa jos vähänkin siltä tuntuu. Jos päätös myöhemmin osoittautuisi vääräksi, niin aina tavarasta eroon pääsee, mutta kohteeseen ei ehkä heti tule palattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu, että kannattaisi ostaa jos vähänkin siltä tuntuu. Helpompi pistää eteenpäin jos ei pidä, kun lähteä hakemaan paikan päältä uudestaan. :) Mullakin on muutamia harmituksia maailmalta, joskin toki ne unohtuu ajan kanssa, mutta varmasti niistä olisi ollut iloa ainakin hetkellisesti kotonakin.

   Poista
 8. Ihania matkamuistoja! Teidän koti näyttää oikein viihtyisältä. Me olemme tuoneet reissuilta kumiankkoja, jotka asuvat kylppärissä ja muutamia magneetteja on tarttunut mukaan niistä kohteista, joista ankkoja ei ole löytynyt. Tulee kyllä hyvä fiilis, kun pääsee muistelemaan reissuja <3 Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tammelat! :) Kumiankat onkin ihan uusi kulma matkamuistoille, huippua! :) Tästä tulikin mieleen, että Beverly Hills -hotellissa oli myynnissä todella hienoja kylpyankkoja! Vinkiksi, jos Los Angelesiin olette suuntaamassa :D

   Kiitos vapputoivotuksista ja kivaa alkanutta toukokuuta!

   Poista
 9. Upea karttapallo ja kaunis muisto rakkaasta isästä taustalla, niin se on varmasti tärkein yksittäinen sisustuselementti kotona.

  Muutenkin kotinne näyttää samanlaiselta, minkälaisista reissuista tulet ensimmäisenä mieleen. LA ja Havaiji näkyy ihanasti kodissanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu, kiitos Rami.
   LA ja Havaiji on kyllä vahvasti osa minua, joten epäilemättä se näkyy myös kodissani.

   Karttapallo on todellakin tärkeä ja kaunis muisto <3

   Poista
 10. Kaunis koti ja ihania matkamuistoja. :) Meillä keräillään magneetteja ja aina silloin tällöin mukaan on tarttunut myös jotakin muutakin sisustustavaraa. Kauheasti en enää nykyään shoppaile reissussa rajallisten matkatavaramahdollisuuksien vuoksi, mutta joitakin koruja tai pieniä paikallisia käsitöitä esimerkiksi tykkään katsella ja ostella. Valokuvista on myös tullut tehtyä tauluja kotiin. <3 Toivottavasti pääsisimme vielä uusia muistoja pian hankkimaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Magneetit tuntuvat olevan suosittuja matkabloggaajienkin keskuudessa. Vähän tosiaan harmittaa, ettei niitä ole aloittanut keräämään jo heti alussa. Nyt tuntuisi työläälle hommata ne kaikista käydyistä kohteista. :) Pienet käsityöt ja korut on kyllä mullakin sellaisia, joita tulee aina ihasteltua ja joskus ostettuakin.

   Kiitos kivasta kommentista ja toden totta, toivottavasti pääsisimme vielä tekemään uusiakin muistoja tulevaisuudessa. <3

   Poista
 11. Onpa kauniita matkamuistoja! Aloin miettiä, mitä omassa kodissani on matkoilta. Ei juurikaan, kun katselen ympärilleni, mutta vappuillalliselle kaivoin juuri Japanista tuodut lautaset, nostin kattilan Tukholmasta ostettujen pannunalusten päälle ja kääriydyin Perusta matkaan tarttuneeseen vilttiin. Löytyyhän sitä, kun alkaa miettiä, vaikka tuntuu, etten koskaan mitään tavaraa osta :)

  VastaaPoista
 12. Hauska huomata, että meillä on pitkälti samanlaisia juttuja. Valokuvatauluja ja pieniä koriste-esineitä, mutta yleisimmin jotain käyttötavaraa tai syötävää. Mieheni keräilee juurikin niitä jääkaappimagneetteja enkä tykkää niistä yhtään mutta kun ei kaikkeen voi sanoa EI... ha ha. Sanoin keväällä miehelle, että nyt ostan Havaijilta jonkun sisustusjutun muistoksi mutta sitä reissuahan ei sitten tullutkaan. Viime kerralla ostimme myös noita simpukoita kun meidän tytär niin kovin ihastui niihin. Ja onhan ne kauniita. Itsekin lapsena keräilin simpukoita kesäisin kun kävimme Norjassa.

  VastaaPoista
 13. Kivan näköisiä juttuja, varsinkin nuo turkoosit tyyny, lyhty, huopakin. Pienillä asioilla saa heti matkafiilistä kotiin ja sitä on kyllä näinä aikoina kaivattu. Mulla on myös simpukoita lasimaljassa, ne on niin kauniita katsella!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!