Rövaren – kevään ensimmäinen purjehdus Espoon pienelle saarelle

Tämän kevään purjehduskauden avauspaikkana sai toimia Rövaren niminen pieni saari Espoon edustalla. Helteinen toukokuun loppu lupaili hyvää keliä purjehdusviikonlopulle, mutta vastatuuli kotisatamastamme Espoon saaristoon piti huolen, että helteisestä säästä huolimatta toppatakkia ja -housuja ei sopinut unohtaa. Perillä meitä kuitenkin odotti lämpöinen aurinko, suojaisat kallionpoukamat, ystäväpariskunta, huoleton loman tunne ja uskomattoman upea auringonnousu, josta emme osanneet unelmoidakaan.Uskomattoman upea auringonnousu Rövarenin saarella kuvattuna toukokuussa 2020.
Aamun ensimmäiset säteet merellä on uskomattoman kauniita. 
Rövarenin saari Espoossa on pääasiassa kalliota ja kivikkoa, mutta löytyy saarelta myös mäntypuumetsää. Saarella on myös uimaranta, jolle on helppo rantautua vaikkapa kajakilla tai pienellä moottoriveneellä. Rövarenin saarella on myös luvallista telttailla ja saarelta löytyykin upeita suojaisia telttapaikkoja. Kaupunki toimittaa saarelle myös polttopuut ja tulentekopaikkoja löytyykin useampi saarelta. Lue lisää saaristoliikenteestä ja reiteistä Visit Espoon -sivuilta.

Me vietimme saarella viikonlopun kiirettömästi ystäväpariskunnan kanssa, joka oli saapunut saarelle omalla veneellä ja yöpyi teltassa. Me yövyimme purjeveneessämme, jossa näin toukokuussa yölämpötilanta oli vaivaiset 10 astetta. Koleat yöt korjasi lähes pökerryttävän upea auringonnousu, jonka nousimme ikuistamaan sunnuntai aamuna kello 04. Vahingossa emme heränneet tuohon aikaan, vaan totuus oli, että tuuli keinutti meidän venettä ja köydet pitivät ääntä sen verran voimakkaasti, että nukuimme koko yön todella huonosti. Mieheni oli valveilla aamuyöstä ja sanoi auringonnoustessa minulle, että "sä et halua missata tätä!" Oikeassa oli.

Koronakevään ensimmäiset kuplat nautittiin ystäväpariskunnan siirtyneen hääpäivän kunniaksi.
Rövarenin saarella on useita grillikatoksia ja muun muassa tämä paraatipaikalla oleva ruokailuterassi.
Meidän veneessä kulkee mukana Weberin kaasugrilli, jonka voi kätevästi jalkauttaa myös mantereelle.

Rövarenin saarella on luvallista telttailla. Me pidimme ystäviemme kanssa leiriä näissä maisemissa.

 

Rövaren

 • Rövarenin saarelta löytyy useampi kalliokiinnityspaikka moottori- ja purjeveneille
 • Vierasvenelaituria ei ole. Saaren laituri on tarkoitettu yhteysalukselle.
 • Rövarenille pääsee kesäkautena yhteysalukselle. Löydät tästä saaristoveneen aikataulut.  
 • Saarella on useita katettuja grillipaikkoja polttopuineen ja uimaranta
 • Saarelta löytyy useampi ulkohuussi (joissa oli vessapaperia)
 • Rövarenilla on luvallista telttailla
Samaa luottotakkia tarvitaan toisinaan myös keskikesällä ja lähes aina juhannuksena purjehtiessa.


Edessä on kaikkien aikojen kotimaan matkailun kesä. En pistä sitä lainkaan pahakseni. Jo pelkästään Helsingin ja Espoon edustalta löytyy kymmeniä saaria, joissa emme ole vielä käyneet. Ja matka länsirannikkoa pitkin Turun saaristoon olisi ihanaa toteuttaa viimein tänä kesänä. Löytyykö sille suunnalle vinkkejä?

Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita myös seuraavissa kanavissa:


14 kommenttia

 1. Tuo auringonnousu on kyllä erittäin maaginen. Esittelytekstissäsi toki lukee, että rakastat purjehdusta, että en ollut tajunnut, että teillä on oma vene! Ihan mahtavaa! Jonkun kerran olen ollut matkustajana ja tykkään kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon auringonnousun voittanutta ei nyt vielä tälle kesälle ole. :) Oli kyllä huikea!
   Ja juu, meillä on ollut nyt purkkari vuodesta 2015 eli kuudetta kesää purjehditaan ja tutustutaan saaristoon.

   Poista
 2. Upea auringonnousu! Me ollaan käyty myös muutaman kerran vesillä, mutta ainoastaan päiväpurjeduksilla mökiltä käsin. Aikoinaan kun pidimme venettä Tammisaaren lähellä ja purjehdimme merellä, siellä tuli koluttua lähisaaria. Hienoja paikkoja, joissa oli eri tunnelma kun nykyisillä purjehdusmestoilla. Kiva harrastus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammisaaressa kerran veneellä käyneenä helppo uskoa, että siellä on hienoja paikkoja! Sinne suuntaan on tarkoitus nyt kesälläkin suunnata. :)

   Poista
 3. Niin upeat värit! <3 Topiaksen veljellä on itseasiassa pieni purjevene myös Helsingissä parkissa, joten ehkä joskus pääsen kokeilemaan purjehtimista Suomessakin! Nyt vasta kun tosiaan muutama viikko sitten olin purjeveneen kyydissä ensimmäistä kertaa ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei olis aika mahtavaa, että kokisit purjehduksen nyt myös täällä toisella puolella palloa. Helsingin saaristo on mielettömän upea, vaikkei yhtä turkoosinen olekaan! ;) Pidän peukkuja, että teidän purjehdus onnistuu!

   Poista
 4. Teidän purjevene näyttää niin ihanalta, tänä kesänä sillä on varmasti mahtava päästä tekemään reissuja kotimaassa. Pääsee kokemaan Suomea ihan eri tavalla kuin miten maista käsin pääsee. Ihanaa purjehduskesää ja toivottavasti on sopivan tuulista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ollaan kyllä monta kertaa tuumittu, että mikä onni vene onkaan. Varsinkin nyt! Joskin siinä on aina ihan hemmetinmoinen laittaminenkin, mutta onhan se aina vaan yhtä palkitsevaa! :)

   Poista
 5. Upeita, upeita kuvia!
  Hävettää myöntää kun täällä asuu, mutta olen ollut vain kerran purjehtimassa. Ja senkin kaljaasi Albanuksella, joten tuollainen "tavallinen" purjeveneily on vielä vain haaveissa.. Muu perhe on kyllä ollut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! No mutta onneksi varmasti mahdollisuuksia tarjoutuu päästä purjehtimaan tulevaisuudessakin! ;) Mä en taas koskaan ole käynyt Ahvenanmaalla – siis vielä! Toivottavasti veneellä joku kesä.

   Poista
 6. Kiva postaus, upeita kuvia ja paljon inspiraatiota kesän veneilykaudelle :) Helsingin ja Espoon edusta on kyllä täynnä niin kivoja saaria! Täytyy käydä tutustumassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Täältä löytyy aivan huikeita saaria ja mikä parasta, niin moneen pääsee yhteyslautoilla eli omaa venettä ei edes tarvita. Kivaa kesää sinulle saaristoon ja mantereelle! :)

   Poista
 7. Siis kun maailmassa ei ole mitään yhtä siistiä kuin veneily <3 Mun suurin unelma ois joskus salaa hengailla vähän teidän kyydissä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu! <3 Ja hihh... mä luulen, että noin suuren unelman voisi onnistua toteuttumaankin! ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!