Tallinnaan pääsee myös 11h päiväristeilylle Victoria 1 -laivalla

*Pressimatkan tarjosi Tallink Silja ja Visit Tallinn

Otin viime viikolla pienen varaslähdön kesälomaan ja lähdin käymään ulkomailla! Pitkän ja matkailualaakin hurjasti koetelleen koronakevään jäljiltä tuntui jopa hieman erikoiselle todeta lähtevänsä ulkomaille. Ihan itsestään selvyytenä kun en matkustamista ole kevään aikana pitänyt. Mielessä on käynyt myös ajatukset, että pääseeköhän sitä pitkään aikaan lainkaan reissaamaan. Olen kuitenkin henkilö, joka tykkää ottaa enemmänkin varman päälle asioissa.

Matkustaminen avautui kuitenkin kesäkuussa tiettyihin pohjoismaihin ja Baltiaan, mikä tarkoitti hyvää myös risteilybisnekselle. Tämän vuoden ensimmäisen ulkomaanreissuni määränpäänä toimi ikisuosikki Tallinna, minne minut kuljetti Tallink Victoria 1:n pressimatka.


Päivän aikana koettiin sadekuuroja, mutta myös pilkahdus aurinkoakin.
Pressimatkalla jokaiselle oli oma hytti, joka toi kyllä kivan lisän päiväristeilylle, kun hytissä pystyi säilyttämään tavaroita. Hytti on hyvä lisä päiväristeilylle, mikäli haluaa viettää aikaa ihan omissa oloissa.
 

Missä ja miten risteillä tänä kesänä?

Koronapandemia pisti tämän kesän laivareitit aivan uusiksi. Alkukeväästä luonnollisesti koko matkustajaliikenne oli pysähtynyt ja nyt kesän alussa se alkoi asteittan jälleen avautua. Saimme pressimatkalla ajankohtaista tietoa kesän risteilytilanteesta ja koska Tukholman tilanne on mikä on, niin aluksia on reititetty uudelleen. Ja itse asiassa uusia risteilyreittejä on tarjolla jopa aiempaa enemmän.

Laivojen buffet-ruokailu on avoinna normaaliin tapaan ja saatavilla oli paljon käsidesiä sekä myös kertakäyttöhanskoja, joita voi käyttää ruokaottimien kanssa. Ottimia myös vaihdetaan usein. Heinäkuussa laivoilla avautui myös lasten leikkipaikat, mutta pallomeri pysyy kuulemma edelleen suljettuna.

Itse pyrin edelleen pitämään enemmän etäisyyttä vieraisiin henkilöihin, ja tämä onnistui, kun esimerkiksi ymmärsi odottaa 15 minuuttia pidempään hytissä, kun laiva saapui Tallinnaan. Aamulla terminaalissa lähtötarkastuksen yhteydessä en nimittäin pitänyt väenpaljoudesta laivaan siirtymisessä. Tähänkin onneksi jokainen voi itse vaikuttaa käytöksellään. Ja kuten kaikessa liikkumisessa, ethän matkusta oireisena tai sairaana. Ajankohtaisimmat tiedot laivalla matkustamisen turvallisuusohjeista löydät Siljan sivulta: luottavaisin mielin laivalle.

Helsingistä Tallinnaan:

Päivä Tallinnassa -risteilyt
 • Megastar & Star
 • Lähdöt Helsingistä ja Tallinnasta kolmen tunnin välein
 • Matka-aika 2 h
 • Megastar & Star liikennöivät normaalistikin Helsinki-Tallinna-reitillä

5h -ostosristeilyt Tallinnaan
 • Megastar & Star
 • Ei laivasta poistumista

11h -päiväristeily Tallinnaan

 • Victoria 1
 • Maissakäymismahdollisuus 4 h 30 min

22h -risteily Helsingistä Tallinnaan

 • Silja Europa
 • Lähtö Helsingistä klo 18:30, yöpyminen laivalla, Tallinnassa mahdollista käydä klo 8-12 ja saapuminen Helsinkiin klo 16.
 • Silja Europa liikennöi normaalistikin Helsinki-Tallinna-reitillä 

Tallink Siljan kaikki kesän 2020 -risteilyreitit Suomesta
 • Helsinki-Tallinna
 • Helsinki-Riika (uusi)
 • Helsinki-Ahvenanmaa (uusi)
 • Turku-Tallinna (uusi)
 • Turku-Tukholma
 • + lisäksi Victorian erikoisristeily Helsinki-Saarenmaa

Kesällä Helsingistä pääsee risteilemään Tallinnan lisäksi Riikaan, Ahvenanmaalle sekä  Saarenmaalle (erikoisristeily).

11h päiväristeilyn aikataulu Tallinnaan

Tallinkin kesän uusi reitti on 11h päiväristeily Victoria 1:llä Helsingistä Tallinnaan. Normaalisti alus liikennöi Tallinna-Tukholma -reitillä ja siitä syystä itselleni ainakin Victoria 1 oli täysin uusi risteilyalus. Laivalta löytyi useampi tax free -kauppa, joissa oli muuten hyvät alennukset meneillään. Victorialla on useampi ravintola, joista testasimme Grande Buffetin aamiaisen sekä herkullisen Grill House -ravintolan, joka muistutti enemmän ravintoloita perinteisiltä Helsinki-Tukholma -risteilyiltä.

Hytti oli kiva lisä, vaikka kyseessä olikin päiväristeily. Majoituin A Premium -hytissä, jossa oli parisänky ja ikkuna merelle. Hytti on erinomainen lisä tuomaan mukavuutta risteilylle ja varsinkin, jos toivot enemmän yksityisyyttä matkan aikana, niin hytti toimii erinomaisesti silloinkin.

11h päiväristeilyn aikataulu:
 • Lähtö Helsingistä klo 9:30
 • Maissakäymismahdollisuus Tallinnassa klo 12-16:30
 • Lähtö Tallinnasta klo 17
 • Saapuminen Helsinkiin klo 20

 


Tallinnan urbaani Telliskivi ja Fotografiska -museo

Vierailin ensimmäisen kerran Telliskivessä keväällä 2013. Siitä lähtien olen suunnannut Telliskiveen lähes jokaisella vierailulla Tallinnassa. Pressimatkalla minulla oli etuoikeus päästä Telliskiven kierrokselle alueen luovan keskuksen markkinointipäällikön Bianko Soen kanssa. Hän taustoitti alueen historiaa ja kertoi yksityiskohtia, joista en ollut aiemmin tiennytkään. Tiesittekö, että Telliskivi eli 'Creative City' on yksityisomistuksessa ja heillä on mm. oma radioasema, kampaamo ja terveysasema. Telliskivi halutaankin pitää yksityisomisteisena ja siellä halutaan tukea virolaisia pienyrittäjiä, joita onkin alueella 90 %, ja Telliskivessä halutaan tehdä itsenäisiä päätöksiä. Telliskivessä pidetään normaalisti yli 700 tapahtumaa vuodessa ja heillä on myös oma festivaali.

Aiemmin alueen tehdasrakennuksissa, jotka on nimetty edelleenkin vain kirjaimin (kuten F-hoone), eikä numeroin, on sota-aikaan valmistettu rautateille tavaroita ja kuljetettu ne rautateitä pitkin Pietariin.

Telliskiven yksi tuoreimmista uutuuksista on viime kesänä Ruotsista rantautunut Fotografiska -museo, jossa pääsin vihdoin nyt käymään. Olen aiemmin viime syksynä nauttinut Fotografiskan yläkerran ravintolasta upean synttäri-illallisen, mutta silloin näyttely jäi kokematta.
Tällä hetkellä näyttelyssä pyörii muusikko Bryan Adamsin -näyttely, mikä on saanut jatkoaikaa elokuun lopulle. Nopeimmat Tallinnaan matkaajat ennättävät nähdä myös Tom Of Finland -näyttelyn, joka on esillä 19.7. saakka. Jos menette Fotografiskaan, älkää unohtako käydä myös drinksuilla tai syömässä yläkerran ravintolassa.

Bryan Adamsin Fotografiskan näyttelyä on jatkettu elokuun loppuun saakka.
Bryan Adamsin Fotografiskan näyttelyn yksi herkullisimmista kuvista ole kuva Die Antwoord -yhteen jäsenistä.
Fotografiskan ravintola sijaitsee museon ylimmässä kerroksessa ja hyvällä säällä kannattaa drinksutella myös ulkona kattoterassilla.
Telliskivestä on kaksi ostoskeskuskäytävää, joista löytyy mm. nuorten suunnittelijoiden töitä ja oma suosikkini sisustusliike Homeart.

Miltä sinun mahdollinen risteilykesä näyttää? Oletko kenties lähdössä merille?

Ajankohtaiset tiedot Tallinnasta löydät Visit Tallinn -sivuilta. 11h päiviristeilyyn pääset tästä.


Psst! Perheen pienemmille muistisäännöksi, että poikkeuskesänä Tallinkin laivoilla risteilee Muumi ja vastaavasti Siljan laivoilla Harri Hylje.Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita myös seuraavissa kanavissa:Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!