Rentouttava staycation – Radisson Blu Royal Hotel Helsinki

En muistanutkaan, miten hyvältä ja rentouttavalta pieni lähiloma tuntuu ja miten ihanaa on nukkua hotellin lakanoissa. Eritoten plussaa meidän Helsingin Kampissa sijaitsevassa Radisson Blu Royal staycation kohteessa oli erinomainen sänky, muhkeat tyynyt ja untuvainen peitto. Kehuinkin lähtiessämme näitä elementtejä ja sainkin kuulla, että ne on vasta uusittu 1,5 vuotta sitten eli käytännössä ovat aivan uusia, koska koronan vuoksi käyttö on ollut niin pientä. Yksi tärkeimmistä asioista ja asiakastyytyväisyyttä kohottavista asioista hotelleissa on mielestäni ehdottomasti laadukkaat tyynyt ja peitot sekä hyvä sänky ja nämä todella toteutuivat Radisson Blu Royal hotellissa.

Aamiainen on hyvä mittari onnistuneeseen hotellilomaan. Radisson Blu Royalissa oli kattava aamiaisvalikoima ja pisteet munakkaanpaistopisteestä. Vähän miinusta kapeasta gluteenittomasta valikoimasta.
Pidin hotellihuoneen valaisuratkaisuista, joita sai säädettyä eri voimakkuuksille. Katkaisimet oli merkittyä hauskasti puolikuun, täysikuun ja auringon mukaan.

 

Radisson Blu Royal Hotel Helsinki

Radisson Blu Royal hotellilla on aivan loistava sijainti Helsingin keskustassa, Kampissa. Hotellin sijainti tarjoaakin loistavat puitteet kantakaupungin kivijalkaliikkeiden tutustumiseen. Lisäksi ravintolatarjonta on valtava oikeastaan mihin tahansa suuntaan hotellilta suuntaakaan. Hotellista löytyy myös oma Bistro Johan -ravintola.

Meidän staycation meni pitkälti alueen second hand -kauppoja kierrellen. Lisäksi hotellilta ei ole pitkä matka kävellä halki Punavuoren Kaivarinrantaan ja Hernesaareen, jossa vietimme kesän päättäjäisiä eli Venetsialaisia ravintola Löylyssä.

Meidän staycationin aikaan Helsinki tarjoili kesän viimeisiä lämpimiä päiviä, joten nautittiin päivät kantakaupungin kauneudesta, syötiin ulkona terasseilla ja välillä käperryttiin aina hotellin muhkeisiin lakanoihin. Aivan parasta kyllä ajan kanssa lomalla omassa kotikaupungissa kiirettömästi.

Radisson Blu Royal Helsingin aamiaishuoneesta näkee kauniisti kantakaupungin taloja.

Hotellin sijainti Kampissa tarjoaa loistavat puitteet kantakaupungin kivijalkaliikkeisiin tutustumiseen.

Ihastuttiin hotellihuoneessa olleeseen Yrjö Kukkapuron L-66 Modeno tuoliin, jossa oli erinomaista istua. Kiitos monista inspiraatioista staycation!


 

Tämän ihana ja rentouttava 2 vrk:n miniloma palautti mieleeni, kuinka hyvältä hotelliloma tuntuu ihan näin kotikaupungissakin. Olenkin tästä inspiroituneena varannut jo meille seuraavan staycationin. Valikoimaa selatessa oli ilahduttavaa huomata, että Helsingistä löytyy vielä monia hotelleja joissa en ole vielä edes käynyt, joten talvea piristämään taidan ottaa tällaiset pienet irtiotot enemmän kuin tavaksi.
Mikä sun oma suosikki staycation kohde on? Vinkkaa myös Helsingin suosikki hotellit!

Lue myös minilomasta eli staycationista Holiday Club Saimaalla tästä.

Tykkäsitkö postauksesta? Jätä kommentti alle ja seuraa Seven Seas -blogia myös muissa kanavissa:

12 kommenttia

 1. Rauhallinen staycation kuulostaa ihanalta ja juurikin pimeään loppusyksyyn ja talveen. Loistava tapa piristää pimeää loppuvuotta. Ja tuollaisessa hyvän hotellin merkitys korostuu. Kuulosti juuri passelilta minilomalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Staycation on kyllä niin mahtava miniloma ja piristysruiske! Onneksi tässä kuussa taas uudestaan! ;)

   Poista
 2. Me olimme myös kesällä samassa hotellissa ja kävimme Löylyssä niin saunomassa kuin syömässäkin. Meillä oli myös mukava staycation :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla! Tämä on siis selkeesti hyvä resepti pieneen irtiottoon arjesta! :)

   Poista
 3. Minun Helsingin suosikkeja ovat Haven, Radisson Blu seaside ja Clarion. Tuosta Royalista jäi huonot muistot, kun oltiin siellä joskus remontin aikaan ja ne aloitti viikonloppuaamuna paukutuksen aikaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, tuollainen kokemus ei ole kyllä mukava lomalla.
   Havenissa olen viettänyt kerran synttäreitä ja tykkäsin kovasti. Clarionissa muuten myös tuli kerran vietettyä synttäreitä. Radisson Blu Seasidessa en ole vielä kertaakaan yöpynyt, vaikka se tuntuu olevan aika monen suosikki. Täytyypä laittaa harkintaan!

   Poista
 4. Nämä staycationit on kyllä hauska trendi! Näkee samalla omaa kotiseutua vähän eri näkökulmasta kun on lomafiilis päällä. Ja olen samaa mieltä, että sänky, peitot jne tärkeässä roolissa hotellikäynnin kannalta. Se miten hyvin nukkuu vaikuttaa kuitenkin paljon päivän mielialaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, niin samaa mieltä. Oma kotikaupunki näyttäytyy kuitenkin vähän eri kulmalta kun sitä saa kiertää kiirettömästi ja yöpyä eri nurkissa. :)
   Ja niin samaa mieltä myös tuosta nukkumisesta ja unen tarpeesta – vaikuttaa todellakin koko päivän kulkuun.

   Poista
 5. Kuulostaa kivalle minilomalle! Minulla myös haaveissa pieni loma Helsingissä. Olisi kiva vinguttaa Museokorttia, syödä hyvin kivassa ravintolassa ja ottaa ehkä lasillinen tai kaksi kaupungin valoja katsellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa just hyvälle plänille ja onneksi vaihtoehtoja Helsingistä löytyy vaikka kuinka. Me tykättiin kyllä tästä kovasti!

   Poista
 6. En oo koskaan kokenut staycationia, vaikka monesti ollu mielessä! Olis kyllä ihana käydä ravintoloissa syömässä, kierrellä kaupungilla kiireettä ja sitten romahtaa pehmeään sänkyyn. Kyllä piristäis ja just talvisaikaan olis kyllä ihania piristysruiskeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso suositus staycation minilomalle! Piristää kummasti arkea ja vaikka matka ei ole pitkä lähilomalla, niin hotellissa yöpyessä saa kuitenkin sen loman tunteen ja fiiliksen kivasti päälle.

   Poista

Kiitos kommentistasi!