Viikonloppu viehättävässä Joensuussa – tältä näyttää uusittu Sokos Hotel Kimmel


PR-matka: Visit KareliaVisit Joensuu & Original Sokos Hotel Kimmel

Vierailin hetki sitten Pohjois-Karjalassa ja sain nauttia nykykarjalaisesta luksuksesta ja Joensuulaisesta vieraanvaraisuudesta. Siitä olikin aikaa, kun viimeksi olin käynyt Joensuussa. Nyt tarkastelin kaupunkia ihan eri kulmalla, kun mukana oli upeat hostit ja paikallisoppaat, jotka osasivat näyttää kaupungin parhaat paikat ja ravintolat. Oma kokemukseni Joensuusta kun on rajoittunut aika pitkälti vain Ilosaarirock-viikonloppuihin Laulurinteellä, joissa tulikin käytyä 12-vuotta yhteen soittoon. Olikin siis jo korkea aika päivittää tietämykseni Joensuusta ajan tasalle. Tässä muutamia hyväksi koettuja vinkkejä miten viettää viikonloppua viehättävässä Joensuussa.



Sokos Hotel Kimmel sijaitsee kauniilla paikalla Pielisjoen rannalla.

Yövy uusitussa Sokos Hotelli Kimmelissä

Pielisjoen rannalla sijaitseva Original Sokos Hotel Kimmel on itsessään jo klassikko. Nyt hotelli on kokenut 19 miljoonan euron uudistuksen. Remontti kesti 12 kuukautta ja saimmekin yöpyä uuden karheassa Kimmelissä ensimmäisten joukossa syyskuun puolivälissä ja täytyy sanoa, että olihan se jo ajatuksena huikea, että olen ensimmäinen joka yöpyy tässä huoneessa. 

Yövyimme hotellin Superior-huoneissa, mutta nähtiin huonetourilla myös sviitti upealla isolla parvekkeella. Pidin erityisesti hotellihuoneiden kylpyhuoneiden designista, valaistuksesta ja lattialaatoista. Lattialaattoihin liittyykin hieno taustatarina, nimittäin Kimmel on kuulemma saanut alunperin nimensä joen kimmellyksestä joskus 70-luvulla ja nyt uudistetun hotellin sisustussuunnittelusta vastannut Jaakko Puro inspiroitui nimen taustasta ja ideoi jokaiseen huoneeseen laattalattian, josta voi aistia kimmellyksen.

Kimmelistä löytyy myös viihteen janoisille Las Palmas -yökerho, jossa korolla voi pistää koreasti aina pikkutunneille saakka. Las Palmasissa esiintyy Suomen tähtiartisteja eli kannattaakin tarkistaa Las Palmasin keikkakalenteri täältä.


Kimmeltäväkuvioinen lattialaatta Sokos Hotel Kimmelissä.
Kylpyhuoneessa ihastutti kotimaisen Lumenen isot täytettävät pumppupullot.




Herkuttele kaupungin eri ravintoloissa

Koin viikonlopun aikana useita maukkaita makuelämyksiä ja kaikki meille tarjoiltu ruoka oli erinomaisesta. Tiedostan, että ruokavalioni (kasvis, gluteeniton, laktoositon ja monet muut rajoitteet) ei ole suoraviivaisin toive keittiöön, mutta sain kaikissa ravintoloissa erinomaista palvelua ja todella hyvää ruokaa. Erikoisruokavaliostani johtuen minulla ei juurikaan ole ruokakuvia, koska annos ei löydy suoraan menulta. 

Todella makoisan ja konstailemattoman lounaan tarjoili tyylikäs ravintola Filipof, jossa muuten söin parasta gluteenitonta leipää ikinä. En tosin hoksannut tiedustella oliko leipä heidän itse tekemää vai saisiko sitä jostain leipomosta. Toisen tyylikkään ruokaelämyksen tarjoili Local Bistro, jossa nautimme leppoisasti àla carte illallista pitkän kaavan mukaan.

Pääsimme testaamaan myös Sokos Hotel Kimmelin oman rennon ja tyylikkään ravintola Bistro Heilin. Bistro tarjoilee klassisia bistroannoksia, joiden pohjana ovat raikkaat ja sesongin mukaiset raaka-aineet. 


Käytiin lounaalla myös Pielisjoen varrella sijaitsevassa Ravintola Aittarannassa, joka on itse asiassa Hotelli Kimmelin omistuksessa oleva ravintola.
Ravintola Filipofin sisustus oli vahvasti omaan makuuni.
Local Bistron kurpitsarisotto, joka oli aivan jumalaisen maukasta.
Käytiin Joensuussa drinkeillä Another Doggy -drinkkibaarissa.
Hotel Kimmelin oma ravintola Bistro Heili ansaitsee erityiskiitoksen erinomaisesta asiakaspalvelusta.
Illallisen aikana saimme Bistro Heilissa nauttia myös kanteletaiteilija Marjo Smolanderin kantelemusiikista.




Taitokortteli on matkailu-, käsityö- ja kulttuurikortteli

Aivan Joensuun torin vieressä sijaitsee omaan makuun sopivan urbaani matkailu-, käsityö- ja kulttuurikortteli Taitokortteli. Me pääsimme heti aamutuimaan kokeilemaan siellä myös eturistipistokirjontaa. Taiteiltiin nimittäin Kukkilintumagneetti. Oli itse asiassa mukavaa pitkästä aikaa keskittyä tekemään käsitöitä. Käsitöiden harrastaminen tuntuu Joensuussa sujuvan miellyttävissä merkeissä tässä korttelissa. Nimittäin edeltävänä iltana korttelissa oli vietetty käsityöläisten iltaa skumpan kilistelyn ohella. 

Taitokorttelista löytyy siis kädentaitokurssien lisäksi mm. kahvila, sisustuspuoti ja muita vaate- ja koruputiikkeja. Joulukuussa Taitokorttelista tulee Joulukylä ja voin vain kuvitella miten tunnelmallinen paikka onkaan jouluvalojen alla.




Viikonloppu Joensuussa oli valloittava. Jälleen kerran tuli todettua, että kotimaassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Reilu neljän tunnin junamatka Helsingistä Joensuuhun sujui kivuttomasti, joten en näkisi yhtään mahdottomana lähteä joskus viikonlopun viettoon rentoon Pohjois-Karjalaan.

Pyöräiltiin meidän hotellilta Pyhäselän maisemiin munkkiskumpalle.

Aivan ihania (vegaani)munkkeja ja (holitonta)skumppaa, nam.


Pyhäselän rannalla tuntui kuin olisi ollut merenrannalla.

 

Oletko sinä käynyt Joensuussa? Ja mitkä on omat suosikkisi siellä? Kiitos vielä kerran Joensuu vieraanvaraisuudestasi ja kiitos kaikille mahtaville reissukamuille. 

Kurkkaa myös mukana olleen Veeran postaus Matkavinkit Itärajan monipuoliseen metropoliin

 Tykkäsitkö postauksesta? Jätä kommentti alle ja seuraa Seven Seas -blogia myös muissa kanavissa:

7 kommenttia

  1. Pohjois-Karjalassa ollaan matkustettu aika paljon, mutta Joensuussa sitten huomattavasti vähemmän. Itse asiassa siellä ei ole oikein tullut yövyttyä, mutta pysähdyskohteena se on usein toiminut. Nytkin taas tulee lähdettyä Lieksan suuntaan ja Joensuu ei nyt osu edes reitille. Ehkä pitäisi joskus lähteä viikonlopuksi vartavasten Joensuuhun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin suositus vartavasten pysähdykselle Joensuussa. Itselläni oli ainakin erittäin miellyttää kokemus, kun sai kokea sen paikallisten silmin ja näin monipuolisesti. Mulla oli ihan eri kokemukset vuosien takaa kaupungista, joten oli syytäkin päivittää ne ajan tasalle. :)

      Poista
  2. Vähiin on jäänyt meilläkin Joensuun vierailut, joten pitänee tämäkin asia korjata jollain Suomen-vierailulla. Sellainen kiiretön, kesäinen Itä-Suomi road trip kiinnostelisi kovasti, yhdistellen sopivassa suhteessa luontokohteita ja kaupunkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä pläniltä tuollainen kiireetön ja kesäinen roadtrip Itä-Suomessa... Silloin luontokin on niin upea ja kaupungit pirteimmillään.

      Poista
  3. Kauan kauan sitten taidettiin viettä yksi yö Kimmelissä(kin) mutta siis ennen sen uusimista.
    Toissakesänä pysähdyttiin Joensuussa edes lounaan verran - Jokiasema oli ainakin kesällä oikein kiva vaihtoehto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kimmel on nyt kokenut täydellisen muodonmuutoksen, joten et varmaan tunnistaisi enää samaksi. :) Jokilaivat ja kesäinen Joensuu on mulla hyvä syy taas palata Joensuuhun. Joskin ne joulumarkkinatkin jäi kiinnostamaan...

      Poista
  4. Kivan oloinen hotelli ja muutenkin koko Joensuu vaikuttaa tosi kivalta paikalta tämän jutun ja kuvien perusteella :) Pitää mennä joskus käymään!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!