Juhlat tyylikkäästi merellä – Deluxe-hytillä lisää luksusta

Kaupallinen yhteistyö Silja Linen kanssa.

Aina on syytä juhlaan! Meillä juhlan aihe oli ystäväni synttärit. Synttäreiden pitopaikaksi valikoitui Tukholma, jossa vietimme yhden yön Haymarket -hotellissa, mutta saimme juhlistaa synttärisankaria useamman päivän verran, nimittäin Silja Linen hotellimatka Tukholmaan -pakettiin kuuluu merimatka mennen tullen. Menomatkamme Tukholmaan taittui Silja Serenadella ja paluumatka Silja Symphonylla. Juhlan kunniaksi haluttiin laivamatkalle ripaus luksusta ja sitä Deluxe-hytti toi merimatkaamme.


Synttärisankarin kanssa kippistelemässä Deluxe-hytissämme.
Ikkunallisen hytin parhautta on auringonnousujen ihastelu paraatipaikalta.


Deluxe-hytillä lisää luksusta – mitä Deluxe-hytin hintaan sisältyy?

Silja Serenaden ja Silja Symphonyn 11. kannella sijaitsevat Deluxe-hytit ovat ikkunallisia ja tilavia 14 m2 hyttejä 1-2 hengelle. (Deluxe-hyttejä on saatavilla myös Promenade näkymillä). Deluxe-hytissä on parivuode, jotka saa myös erilleen sekä nojatuoli, ja tietysti wc ja suihku. Vessassa oli myös Dental kit -hammasharja- ja tahnasetti, shampoota sekä mm. korvatulpat.
Deluxe-hytin hintaan kuuluu myös minibaarin juomat sekä erikoisaamiainen. Minibaariin sisältyy 2 piccolo-kuohuviiniä, kaksi olutta, kaksi vesipulloa ja limuja. Kuohuviini odottaa siis kätevästi valmiiksi kylmässä ja malja onkin helppo kohottaa vaikka heti omassa hytissä.


Kuvassa Deluxe-hytin minibaari, joka sisältää 2 piccolo-kuohuviiniä, kaksi vettä, kaksi olutta ja limuja.

Perushyttiluokkaan verrattuna Deluxe-hytissä on myös mm. hammasharjasetti ja shampoot.

 
Deluxe-hytin hintaan sisältyvä erikoisaamiainen on kiva pieni luksuslisä matkallesi. Erikoisaamiainen tarjoillaan laivan italialaistyylisessä Tavolàta -ravintolassa ja sen valikoimaan sisältyy paljon erilaisia aamiaisruokia rauhallisemmassa miljöössä sekä lasillinen kuohuviiniä (aikuisille). Saimmekin siis aloittaa synttärisankarin virallisen syntymäpäivän erikoisaamiaisen tarjoiluilla – ja kippistämällä onnea!


Aamupalalla voi samalla ihailla merimaisemia.
Silja Serenaden promenadella sijaitsee mm. tämä tyylikäs Bon Vivant -ravintola.



Juhlat tyylikkäästi merellä – nauti ravintoloista ja viihteestä

Olen aina tykännyt risteilykonseptista, jossa kaikki palvelut ovat saman katon alla. Suunnittelemalla etukäteen pöytävaraukset ja ravintolat saa itselleen rakennettua entistä mieluisamman merimatkan. Me teimme matkavarauksen yhteydessä jo pöytävaraukset molemmille illoille. Näin meidän ei tarvinnut risteilyn aikana pohtia illallispaikkaa tai että saisimmeko sopivaa pöytää. Menomatkalla nautimme illallista Silja Serenadella Bon Vivant -ravintolassa ja paluumatkalla Silja Symphonylla Tavolata Ristorante Italiano -ravintolassa.

Laivalla onkin helppoa nauttia eri ravintoloista ja monipuolisesta viihteestä! Viihdetarjontaa löytyy trubaduurista, karaokesta ja Midnight showsta aina yön pikkutunneilla soittavaan House bandiin ja laivan yökerhoon. Koska matkan teemana oli juhlat, niin yritimme nauttia kaikesta viihdetarjonnasta, joskin karaokeen ei ennätetty. Eikä muuten suunnitelmista huolimatta ennätetty myöskään laivan kylpyläosastollekaan. Mutta livemusa ja showt kaikissa muodoissa on tässä ajassa on sen verran harvinaista herkkua, että nautimme kaikista esityksistä. Ja ehkä vähän intouduimme myös laulamaan trubaduurin kanssa kilpaa ja pistämään jalalla koreasti House bandin avustuksella. Good times. 



Vinkki!
Bussilla vartissa Tukholman keskustaan: Nopeiten Tukholman keskustaan pääsee laivabussikuljetuksella, joka lähtee Värtan-sataman ulko-ovien edestä ja vie suoraan Cityterminaaliin. Meno-paluu-lipun hinta on 11 € (ennakkoon ostettuna), kesto n. 15 min.

Testattiin ensimmäistä kertaa tätä laivayhtiön tarjoamaa bussikuljetusta ja en voi kun ihmetellä, että miksi ihmeessä ei olla tätä aiemmin hyödynnetty. Varmaankin sen takia, että on ollut mukamas paljon coolimpaa olla itsenäinen travelleri ja seikkailla Tukholman keskustaan metrolla, kuin käyttää turistibussia. Todellisuudessa kävely metroasemalle ja itse metromatka vievät paljon kauemmin aikaa, joten tämä bussikokeilu menee ehdottomasti jatkoon!

"Welcome on board!". Laivalla järjestät juhlat helposti ja tyylikkäästi.


Onko sulla edessä juhlia, jotka voisit viettää laivalla? Deluxe -hytti toi meille ihanaa ja toivottua lisämukavuutta ja juhlan tuntua – siis lisää luksusta merimatkalle. Deluxe-hytistä inspiroituneena aloin jo haaveilla Commodore Balcony -hytin tuomasta luksuksesta. Etenkin kesällä tuollainen hytti, jossa on oma parveke voisi olla aika upea. Vinkkinä myös, että hytteihin voi etukäteen tilata hyttitervehdyksenä vaikkapa suklaarasian tai kukkakimpun. Tässäpä vinkki sinulle, joka suunnittelet seuraavia juhlia merellä.

Tykkäsitkö postauksesta? Jätä kommentti alle ja seuraa Seven Seas -blogia myös muissa kanavissa:

9 kommenttia

  1. No ei varsinaisesti ole suunnitteilla juhlia tai muutenkaan reissua merelle, mutta seuraavalle risteilylle lähdetteässämme valintamme on ilman muuta deluxe- tai jopa tuollainen parvekkeellinen hytti. Hyvä vinkki tuo laivabussi, metrolla mekin on aina toistaiseksi menty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Mikko, kiva kuulla, että tämä toimi inspiraationa. Ja ainahan ei tosiaan tarvitse edes syytä juhlaan vaan ripaus enemmän voi olla ihan normi matkassakin, tietty! :)
      Ja iso peukku tuolle bussikuljetukselle! Säästää aikaa ja on niin helppo.

      Poista
  2. Muutamankin kerran on erilaisilla blogiyhteistyöreissuilla matkattu tuollaisessa DeLuxe-hytissä ja pidetty siitä kovasti :-) Jos huonoja puolia pitäisi etsiä, niin lähinnä tulee mieleen, että kun sellaisessa on kerran reissannut, niin jatkossakin tulee helposti valittua tuo, vaikka sille hintaa kertyykin!
    Tukholmaan voisi kyllä tässä taas joskus palata, mutta ehkä vähän keväämmällä, sillä ainakaan näillä pakkasilla kaupunkiloma ei ihan houkuta!

    VastaaPoista
  3. Kiva vinkki tuo Deluxe hytti. Viime ajat lähinnä lentänyt Tukholmaan, mutta miksipä ei välillä seilatenkin. :D

    VastaaPoista
  4. Meidän tuli Suomessa asuessa käytyä paljon Siljan laivoilla, ainakin pari jouluakin on tullut vietettyä Tukholman risteilyillä, eikä olla aina viitsitty mennä edes maihin. On ollut ihanaa kun on voinut mennä sisävaatteissa ravintolaan ja suoraan valmiiseen pöytään. Deluxe-hyttiä ei silti olla testattu ikinä. Täytyisi ottaa asiaksi kun sillä suunnalla liikutaan!

    VastaaPoista
  5. Pakko myöntää, etten ole kovin kummoinen risteilyjen ystävä, ja laivat on yleensä vaan keino päästä paikasta A paikkaan B. Mutta jos oliskin tuollainen parempi oleskelutila, niin ehkä siellä viihtyis vähän paremmin :) Kiva oli kurkata tämän postauksen myötä mysö Deluxe-hyttiin.

    VastaaPoista
  6. Kivan näköinen hytti. Olen joskus ollut vastaavassa, mutta laivaa en muista. Hytti oli eri näköinen, mutta jääkaapin sisältö sama.☺️

    VastaaPoista
  7. Kiitos matkaseurasta. Enpä juuri laivamatkoista välitä muuta kuin tapana siirtyä lojuen ja rauhassa paikasta toiseen, eli suosikkini on nykyisin rahtilaivamatka Vuosaaresta Travemündeen. Ei ole tällaiseen rahaakaan. Mutta kyllä nämä Silja Serenaden promenade-hytit siitä huolimatta ovat meillekin tuttuja, siitä vain on aikaa. Eivätkä huonoja vaihtoehtoja, jos olisi vieläkin eläkeläisenä sellaiseen varaa. Aila

    VastaaPoista
  8. Olen päässyt nyt pari kertaa matkustamaan hytissä, jossa on ihan oikea parisänky, niin paluu takaisin kerrossänkyyn on hankala.

    Nuo pöytävaraukset on myös hyvä huomio, koska ainakin nyt koronan aikaisessa todellisuudessa osa ravintoloista on täynnä jo alkuillasta. Istumapaikkoja kun on vähemmälle määrälle, niin ravintoloihin saattaa joutua jonottamaan aika pitkäänkin. Kannattaa siis ehdottomasti varata pöytä etukäteen haluamaansa ajankohtaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!