Drive-in elokuvaelämys Espoossa

Drive-in elokuvat nousivat suosioon Amerikoissa 1950-luvulla, mutta ovat pitäneet pintansa näihin päiviin saakka. Itsekin olen kerran aiemmin käynyt drive-in elokuvissa Amerikoissa, Kaliforniassa vuonna 2013. Silloin kesäiltana tähtitaivaan alla elokuvana pyöri Hangover 3 -leffa. Voit lukea siitä postauksen tästä: Hangover 3 Drive-in leffoissa. Kun huomasin Facebookissa SAM Espoon ja SAM Helsingin järjestämän drive-in elokuvanäytöksen, halusin heti mukaan ja kokea drive-in elokuvaelämyksen myös Suomessa.

  

Espoon Metro Areenan parkkialueella järjestetyn drive-in -tapahtuman elokuvana oli Tim Burtonin klassikkoelokuva Beetlejuice. Elokuva on tehty jo vuonna 1988, enkä ollut itse aiemmin nähnyt sitä. Pidin elokuvasta todella paljon. Pekalle elokuva oli tuttu jo vuosien takaa, mutta toimi hyvin uusintana, kuten hyvät elokuvat toimivat. Elokuvassa vilisi mm. seuraavia tähtinäyttelijöitä uriensa alkuvaiheilta; Winona Ryder, Michael Keaton, Geena Davis ja Alec Baldwin.

Kiitos SAM Espoo ja SAM Helsinki drive-in elokuvaelämyksen järjestämisestä. Näytöksen toteutti  Screen in Town, ja kävinkin katomassa olisiko heillä vielä tälle syksylle näytöksiä, mutta nettisivujen mukaan ei ollut. Mutta mikäli vastaavia drive-in leffoja tulee, niin aion todellakin osallistua jatkossakin. Ihana elämys keskellä pimeää marraskuuta. Ja ihanan helppoa siirtyä elokuviin verkkareissa ja omien eväiden kanssa. Tai, kuten me tehtiin mäkkärin drive-in kaistan kautta.

 


 

Drive-in elokuvaelämykseen rinnastettava elokuvaelämys koettiin kerran muuten myös Melbournessa, kun käytiin siellä Moonlight cinemassa puistopicnillä. Lue tästä Moonlight Cinema ja Oscareiden odotusta Melbournessa. Oletko sinä käynyt drive-in elokuvissa? Ja missä?

5 kommenttia

 1. Kas, olimme sitten samassa leffanäytöksessä. Kuvia vertaamalla arvioisin, että olimme vieläpä ihan vierekkäisissä autoissa, koska tuo kuvassasi vasemmassa reunassa näkyvä auto näkyi minun kuvissani oikeassa reunassa. :) Eipä tullut paljon naapuriautoihin kurkisteltua, eikä hämärässä varmaan olisi mitään nähnytkään.

  Meille tämä oli ihan eka kerta drive-in -leffassa. Aikoinaan route 66 -matkalla tutkimme muistaakseni Illinoisin Springfieldissä toimineen teatterin tarjontaa, mutta valitettavasti näytösajat sopivat meidän reissusuunnitelmaamme todella huonosti ja siksi tuo jäi. Onneksi nyt sitten tuli tällainen tilaisuus. Beetle Juice oli leffana sinällään tuttu, mutta edellisestä katselukerrasta oli niin monta vuotta, että melkein uudelta tuntui. Muistin lähinnä yksittäisiä kohtauksia, leffan juoni oli unohtunut miltei kokonaan. Hauska leffa joka tapauksessa, Burtonin teokset ovat aina mukavan vinksahtaneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Onpa hauska sattuma! :D Me oltiin ne, ketkä mässäili hampurilaisia leffan aikana, hahaha :D
   Oltaiskohan me vierailtu jopa täysin samassa Illinoisin Springfieldin drive-in -teatterissa. Mekään ei silloin käyty leffoissa, mutta se on ensimmäinen drive-in-tetteri, missä olen käynyt. Se löytyy täältä blogistani, näyttääkö tutulle? https://www.sevenseas.fi/2019/09/road-trip-usa-1100-mailia-takana.html

   Poista
  2. Taisi olla eri Springfield. ;) Tämä kuulosti niin tutulta, että kävin tarkistamassa. Luin tuon postauksesi heti tuoreeltaan ja ajattelin silloin ihan samaa, että olisiko sama teatteri kyseessä. Ilmeisesti kuitenkin te kävitte Ohion Springfieldissä, ei Illinoisin. Näitähän tuolla riittää. Mekin kävimme kahdessa eri Springfieldissä saman viikon sisällä. ;)

   Poista
 2. Ai että, tää olis joskus todella kivaa kokea. Ihmisen Rinki on käynyt itselläni Lapissa ollessa muutamaan kertaan mielessä, mutta vielä en ole päässyt kokemaan. Jotenkin itsekin haluaisin päästä tuon kokemaan ensimmäistä kertaa juuri Yhdysvalloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mun piti ihan googlata tuo 'Ihmisen Rinki'. Wautsi, näyttipä houkuttelevalle! Mutta ymmärrän tuon fiiliksen, että haluaa kokea Yhdysvalloissa drive-in-leffan ensimmäistä kertaa. Pidä siitä kiinni!;D

   Poista

Kiitos kommentistasi!