Ain Dubai – maailman korkein maailmanpyörä

Tämän hetkinen maailman korkein maailmanpyörä löytyy Dubaista, tietenkin. Kaupunki kun tuntuu ottavan haltuun näitä rakennusten korkeusennätyksiä tuon tuosta. Tämä maailmanpyörä kulkee nimellä Ain Dubai ja on kaikkiaan 210 metriä korkea. 

Olen kerran aiemmin ollut vastaavanlaisessa High Roller -maailmanpyörässä Las Vegasissa vuonna 2016 ystäväni polttareissa. (Lue lisää Matkakuume.net -blogista meidän eeppisistä polttareissa Las Vegasissa). En tosin silloin tiedostanut olevani sen hetken korkeimmassa maailmanpyörässä. Nyt kuitenkin tämä Dubain maailmanpyörä on pyyhkäissyt Las Vegasin ohitse ja pääsinkin siis kokemaan tämän hetken maailman korkeimman maailmanpyörän.

 


 

Ain Dubai -maailmanpyörä on avattu vasta hiljattain, lokakuussa 2021 eli se on uusimpia nähtävyyksiä Dubaissa. Ain Dubai sijaistee Bluewaters Islandilla, jonne pääsee kätevästi kävellen siltaa pitkin suositulta JBR Beachiltä tai maailmanpyörälle voi ajaa lähes perille saakka vaikka taksilla. Taksihan on aika edullista Dubaissa. Bluewaters Islandilla on myös ostoskeskuksia, ravintoloita ja kauppoja eli siellä voi viettää muutenkin aikaa.

Ain Dubai -maailmanpyörä

 • Ain Dubai on 210 metriä korkea
 • eli 82 metriä korkeampi kuin Las Vegasin High Roller, joka oli ennen maailman korkein maailmanpyörä
 • Ain Dubai on lähes kaksi kertaa yhtä suuri kuin Lontoon London Eye
 • Lipun hintaan kuuluu yksi kierros ja kierros kestää hieman reilu puoli tuntia
 • Lipun voi ostaa kätevästi ennakkoon nettisivuilta, jolloin valitset sinulle sopivan ajankohdan, kellonajan
 • Auringonlaskun aikaan lippujen hinnat ovat hieman korkeammat
 • Normaalilipun hinta on n. 33 €. Lipputyyppejä on paljon erilaisia ja esimerkiksi Premium-hyttien hinnat ovat paljon korkeammat.


Maailmanpyörästä avautuu näkymät mm. Jumeirah Beach Residencesille eli JBR Beachille.

Maailmanpyörän ollessa aivan korkeimmillaan näkee myös palmusaarelle.

Tässä kuvassa olen yrittänyt kuvata maailmanpyörän "viidakko"-teemaista hyttiä.

Dubaissa oli maskipakko kaikkialla, paitsi ravintolassa ja rannalla (tammikuu 2022).

 

Ain Dubai -maailmapyörästä avautui hulppeat näkymät ympäri kaupunkia; Dubai Marinaan, JBR Beachille, merelle ja palmusaarelle. Yhteen maailmanpyörän hytttiin otettiin noin kymmenisen henkeä. Kapseliin astuttiin sen liikkeellä ollessa, mutta vaikka se kuulostaa ehkä jännitävältä, niin askellus hyttiin oli helppoa. 

Maailmanpyörään on mahdollista ostaa myös Premium-hyttejä ja voit nauttia siellä vaikkapa illallisen. Tällöin matka-aika on tietysti pidempi. Eri teemajuhlien aikaan, kuten ystävänpäivän aikaan hytit koristellaan teemaan sopivaksi ja sinne voi ostaa vaikka privaattihyttejä.Maailmanpyörästä pystyi näkemään palmusaarella sijaitsevan Atlantis-hotellin.

Kävelysilta Bluewaters Islandille näytti kauniilta ilta-auringossa.


Ain Dubai -maailmanpyörä mereltä käsin kuvattuna.


Kaiken kaikkiaan Ain Dubai oli ehdottomasti kokemisen arvoinen elämys. Tänne voisin mennä uudelleenkin, sillä maailmanpyörä oli aika rauhoittava (alun jännityksen jälkeen), koska se liikkui hyvin verkkaisesti ja sieltä todella avautui hulppeat Dubain maisemat. Lisätietoa löydät Ain Dubain nettisivuilta.

Oletko sinä vieraillut Ain Dubaissa tai miltä se näyttää, kiinnostaisiko?

Tykkäsitkö postauksesta? Jätä kommentti alle ja seuraa Seven Seas -blogia myös muissa kanavissa:

11 kommenttia

 1. En ole muissa kaupunkimaailmanpyörässä vieraillut kuin mainitsemassasi Londen Eyessä. Siitäkin on jo ihan valtavasti aikaa. Muutamassa paikassa sellaisia olisi ollut, mutta jostain syystä ei ole tullut käytyä. Kyllä tuo Ain Dubai kiinnostaa, jos Dubaissa tulisi käytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole taas käynyt tuolla London Eyessa, vaikka se valtava maamerkki siellä nykyisin onkin. Jotenkin tämä Dubain versio veti puoleena ja kyllä kokemuksena oli näkemisen arvoinen.

   Poista
 2. Olin 2020 koulujen talviloman aikaan Dubaissa ja silloin tuon maailmanpyörän runko oli vasta kasassa. Näkyi hyvin Zero Gravity'n allasalueille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti heti googlata tuo Zero Gravity'n allasalue ;) No niinpä näkyykin sinne hyvin. Ain Dubai itse asiassa valmistui tuona vuonna, mutta sitten avajaisia siirrettiin maailmannäyttelynkin vuoksi vuoteen 2021.

   Poista
 3. Aikamoista on taas tehty "hiekkalaatikkoon" eli Dubaihin. Aika kova on hinta - no kaikki on suhteellista. London Eye riitti minulle ja muutenkin nämä korkealla pyörivät laitteet ei ole mun juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta sisäänpääsy ei kokemukseen nähden ollut erityisen pahan hintainen. Varmasti saman tyyppinen kokemus, kuin London Eyekin, joskin tietty eri maisemilla. Multa puuttuu vielä sen kokeminen. ;)

   Poista
 4. Ai nuo maailmanpyörän vaunut ovat tuollaisia umpijuttuja. Sitten semmoseen voisi mennäkin.
  Upean näköisiä kuvia. Me ei Dubaissa noilla kulmilla käytyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä juu, lasikoppeja eli ei voi vahingossakaan tippua. Tämänhän on aika uusi kohde Dubaissa, maailmanpyörä avautui lokakuussa 2021.

   Poista
 5. Wau mitkä maisemat. Dubai on kyllä kaikin puolin mahtipontinen kohde. En oo kyllä koskaan siellä käyny, joten pyörästäkään en tiennyt ennen tätä postausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuolta tosiaan oli aika huimat maisemat! Mahtipontinen on kyllä yksi hyvä termi kuvailemaan Dubaita. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!