Tunnelmallinen Puerto de Mogan on Gran Canarian helmi

Gran Canarian lounaisrannikolta löytyy saaren ehdoton helmi, tunnelmallinen kalastajakylä Puerto de Mogan. Kylälle ominaista ovat kauniit valkoiset talot, joita valtavien kukkaköynnösten lisäksi koristaa värikkäät yksityiskohdat mm. ikkunanpielissä. Lipuessamme reittiveneellä Puerto de Moganin satamaan tähystelin jo kaukaa näitä kauniita rakennuksia ja minä, kuten moni muukin minua ennen kylässä käyneistä, tuumasi hetkellisesti heti, että näyttää ihan Kreikalta!Puerto de Mogan on Gran Canarian helmi

Minulle Puerto de Mogan oli ihan uusi tuttavuus, mutta somekanaviin saamieni kommenttien perusteella kylä tuntui olevan monen Kanarialla kävijän suosikki. Ymmärrän tämän erittäin hyvin koettuani nyt tunnelmallisen kylän kukkaloistoineen – Moganista tuli myös minun suosikki ja se todellakin ansaitsee tittelinsä Gran Canarian helmenä.

Puerto Ricosta pääsee Puerto de Moganiin kätevästi veneellä. Satama-alueelle saavuttaessa rantaudut suoraan kauniiden rakennusten pariin ja ihmisvilinään. Satamassa on enimmäkseen vain kahviloita ja ravintoloita, joiden terassit vilisivät asiakkaita lähes jonoksi asti. Alue oli siis erittäin suosittu ja olikin hieman haastavaa löytää vapaata pöytää mieleiseen ravintolaan. Kiertelimmekin aluksi kaunista kylää ympäriinsä ja iloksemme sieltä löytyi myös kanaaleita.

Puerto de Moganin muut kaupat, kuten vaatekaupat löytyvät korttelin päästä satamasta tunnelmallisilta sivukujilta. Myös kylän hiekkarannan tuntumassa on useita ravintoloita ja kauppoja.

Puerto de Moganin rakennuksia kiertävät kukkaköynnökset ovat kerrassaan hurmaavia.

Puerto de Moganin pienessä kylässä on kohtalaisen kokoinen uimaranta, joka sijaitsee suojaisassa poukamassa lähellä satamaa.


Päivällä Puerto de Mogan vilisee ihmisiä ja tunnelma on todella viehättävä. Kylässä on myös useampi kanaali, mikä antaa oman pikantin lisänsä jo viehättävään kalastajakylään. Pienenä yllätyksenä kuitenkin suurin osa putiikeista ja ravintoloista sulki ovensa jo neljän-viiden aikoihin. Tällöin mekin sitten päätimme ottaa taksin alle ja suuntasimme takaisin hotellille. Taksimatka Puerto de Moganista Amadoreksen ja Puerto Ricon väliselle kukkulalle, jossa Ocean Hill -hotellimme sijaitsi maksoi vajaa 20 euroa (tippeineen) eli muutaman euron enemmän kuin venematka.Puerto de Moganin vierasvenesatama on kylän sydän. Satama-allas ympäröi kaunista rantakatua, jossa sijaitsevat kylän ravintolat ja kahvilta kukkaloistoineen. Vierasvenesatama näytti näin helmikuussakin olevan mukavan vilkas ja sieltä löytyykin jopa 216 satamapaikkaa.Reittivene Puerto Ricosta jättää matkustajat aivan Puerto de Moganin satamaan, kylän keskustaan.

  

Useat valmismatkat tarjoavat hotellipaketteja Gran Canarian Puerto de Moganiin. Itsellänikin oli hyvin lähellä valita kohteeksi Mogan, mutta päädyin Playa de Amadoreksen läheisyyteen. Mutta uskoisin, että kivassa hotellissa olisin hyvin viihtynyt täälläkin viikon verran, mutta ehkä kahdeksi viikoksi Puerto de Mogan oli hieman liian pienen kylän oloinen. Päiväkohteena tämä on kyllä ihan ehdoton!

Venematka Puerto Ricosta maksoi 7 €/suunta/aikuinen (meno-paluu on hieman edullisempi). Veneet lähtevät Puerto Ricon venesatamasta, aallonmurtajan vierestä. 

Onko sinulle tämä tunnelmallinen Puerto de Moganin kalastajakylä jo tuttu?


Tykkäsitkö postauksesta? Jätä kommentti alle ja seuraa Seven Seas -blogia myös muissa kanavissa:

20 kommenttia

 1. En ole käynyt - mutta olenkin käynyt Kanarialla vain kahdesti, toisella kerralla Puerto Ricossa ja toisella vain muutaman yön Las Palmasissa matkalla Nouakchottiin. Mutta ruotsalainen ystäväni vuosien takaa tapasi aikaan ennen koronaa palata tuonne joka vuosi ja itsellänikin oli mielessäni, että joskus pitäisi käydä tsekkaamassa paikka. Hyvä että muistutit siis tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, jänskää ettet ole vielä käynyt täällä. ;) Uskoisin, että tykkäisit Puerto de Moganin kukkaloistosta! :)

   Poista
 2. Täällä yksi, jolle tämä oli täysin uusi tuttavuus :) Mutta näyttää ihan mielettömän kauniilta, joten jos Kanarialle vielä suuntaan, niin pidän tämän ehdottomasti mielessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jesh, en siis ollut ainoa! hahaha ;D Kannattaa laittaa korvan taakse, jos Gran Canarialle eksyy. Itse aion kyllä palata takaisin tuonne kukkaloistoon...

   Poista
 3. Nuo valkoiset talot kukkivine köynnöksineen ovat todella kauniita! Ihastuttavan oloinen paikka, minullekin aivan uusi tuttavuus. Voin hyvin kuvitella että tämä on monen suosikki Kanarialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuttava kuvaa kyllä täydellisesti Puerto de Mogania. Ja hei, kiva jos tämä oli sullekin uusi tuttavuus!

   Poista
 4. Tuo Kanarian kolkka on jäänyt koluamatta. Harmillista, koska taitaa olla saaren kaunein osa. Toki myös vuoristosta löytyy upeita pikku kyliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jäi puolestaan vuoristot ja niiden pikku kylät kokematta eli Gran Canaria pystyy kyllä tarjoilemaan aika paljon miellyttäviä kokemuksia. :)

   Poista
 5. Löysin Puerto Moganin ihan vahingossa kun ajelimme bussilla tutkien rantakyliä ja onhan se aivan ihana, todellinen keidas. Olisi varmasti enemmänkin kuin pelkkä päiväretkikohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiva löytö sattumalta. Näin Suomen lumikasojen keskeltä mieluusti näkisin itseni Puerto de Moganissa pidempäänkin kuin vain päiväretkenä – kyllä! ;)

   Poista
 6. Täysin uusi tuttavuus minulle tämä! Kiitokset esittelystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaas hyvä! :) Kiva kuulla, että löytyy useampi, kenelle tämä on uusi tuttavuus!

   Poista
 7. Onpa kaunista! Ja tosiaan, tulee kyllä minullekin Kreikka mieleen. En ole tuolla koskaan käynyt, mutta täytyy ehdottomasti muistaa tämä seuraavaa Kanarian matkaa varatessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni ja tunnelmallinen kylä, jossa korostui ihanasti terassit ja kahvilakulttuuri. Uskoisin, että tykkäisit. :)

   Poista
 8. Kanarian saaria on paljon hehkutettu. Ne taas, jotka niitä kritisoivat, eivät tunnu itse siellä käyneen. En ole itsekään käynyt, mutta paljon hyviä juttuja on sieltä suunnilta nyt julkaistu, joten varmasti jossain vaiheessa elämää tulee sinne matkattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Tunnustan, että itselläkin oli valtavat ennakkoluulot, kun edellisestä kerrasta oli lähes 20 vuotta, mutta niin vaan tykkäsin ja löysin tällaisia helmiä. :)

   Poista
 9. Olipas viehättävän näköinen merenrantakaupunki ja todellakin kuin Kreikan ja Espanjan risteytys. Kanarialla on yllättävän paljon nähtävää ja saaret ovat ehdottomasti mainettaan kiinnostavammat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Ehdottomasti mainettaan kiinnostavammat ja paljon kaikkea nähtävää ja erityisesti luonnossa koettavaa. Aika pitkään varmaan saisi reissata eri saarilla, että olisi kaiken nähnyt. :)

   Poista
 10. En ole vielä koskaan Gran Canarialla käynyt, joten ei ole tuttu omalla kokemuksella, mutta monesti olen paikasta lukenut ja vaikuttaa aivan ihastuttavalta! :) Todella kauniin näköistä ja kyllähän tuo väriloisto pitäisi itsekin päästä paikan päälle kokemaan. Teneriffalla on tullut reppureissattua pariinkin kertaan jo, joten josko tämä saari sitten seuraavaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Kanarialle pääsee suht kätevästi ympäri vuoden, joten ovat helpommin saavutettavissa.
   Mä taas puolestaan voisin seuraavaksi kokea Teneriffan uusin silmin. Edellisestä kun on varmasti se lähes 20 vuotta.

   Poista

Kiitos kommentistasi!