The Northman -elokuvan ensi-ilta Hollywoodissa. Tältä näytti punaisella matolla!

Hollywood Boulevard on jo osittain suljettu ja liikennettä ohjataan toisaalle, kun saavumme paikalle Grauman's Chinese Theatre -teatterin lähelle. Järjestysmiehiä ja poliiseja on siellä täällä. Metallisia aitoja kasataan ja siirrellään, lehdistö saapuu paikalle ja virittelee kameroitaan. Tämä on normaalia ja yksi tavallinen päivä Hollywoodissa. Yksi filmitähtien värittämä ensi-ilta on alkamassa ja ilmassa on paikalle sopivaa ja ominaista tähtipölyä. Tällä kertaa Hollywood Boulevardille ei tosin oltu levitetty punaista mattoa, vaan matto oli itse asiassa väriltään musta. Ja elokuvan myöhemmin nähtyäni ymmärrän miksi tähän oli päädytty.Hollywood Boulevardilla sijaitsevan Grauman's Chinese Theatren edusta oli jo aamupäivästä valmiina ensi-iltaan.
 
The Northman -elokuva ja ensi-illat Hollywoodissa. Mitä, missä, milloin?

Elokuvien suurena ystävänä tarkistan netistä aina saapuessani Los Angelesiin, että sattuisiko kaupungissa olemaan yhtään ensi-iltaa vierailumme aikana. Tämän kertaisen vierailun aikana meillä kävi hyvä tuuri ja samalle päivälle Hollywoodissa oli useampikin tapahtuma. Nimittäin Bob Odenkirk ("Better Call Saul") sai oman tähtensä Hollywoodin Walk of Famelle ja päivän päätti The Northman -elokuvan ensi-ilta Grauman's Chinese Theatre -teatterin edessä Hollywood Boulevardilla. Tässä postauksessa on lisää tunnelmia The Northman -elokuvan ensi-illasta ja punaiselta matolta, sekä vinkkejä miten, missä ja milloin ensi-iltoja on mahdollista nähdä.

 • tarkista ensi-illat ja Walk of Fame -tähtien julkaisupäivät seeing-stars -sivustolta
 • kuka tahansa voi tulla kadulle seuraamaan ensi-iltaa
 • saavu paikalle hyvissä ajoin, jotta saat hyvän paikan kadulta/yleisöstä
 • useimmat ensi-illat ovat Grauman's Chinese Theatre -teatterin edessä tai lähes vastapäätä olevassa El Capitan Theatre -teatterissa. Myös The Egyptian Theatre Hollywoodissa pidetään ensi-iltoja. Jälkimmäisessä olen nähnyt mm. Joaquin Phoenixin.
 • ensi-iltoja pidetään myös Downtownissa ja kerran olen ollut Star is Born -elokuvan ensi-illassa Shrine Auditoriumissa, joka sijaitsee lähellä USC -yliopistoa.
 • varaudu seisomaan ja odottamaan pitkään omaa tähtisuosikkiasi. Toisinaan tähdet saapuvat aivan viimeisten joukossa.


Lehdistö ja kuvaajat saapuu hiljalleen omalle paikalleen, muutoin ensi-ilta näyttämöllä on vielä rauhallista.

Hollywood Boulevard on osittain suljettu liikenteeltä ensi-iltojen aikaan ja tällöin myös jalankulkijoiden kaistat kapenevat, kun yleisö kerääntyy katujen varsille.

Tässä tehtiin vielä avustajien kanssa viimeiset briefaukset.


 
Aurinko paistoi, kun ensimmäiset näyttelijät alkoivat saapumaan lehdistön eteen punaiselle (mustalle) matolle. Nicole Kidmanin saapumista ensi-iltaan ei voinut olla huomaamatta, sillä hän todella osasi ottaa yleisön ja faninsa. Hänestä huokui kyllä ehdottomasti sellaista aitoa filmitähtimäistä karismaa ja tokihan hänellä on ensi-ilta kokemusta jo monelta vuosikymmeneltä. Yhdet suurimmista suosionosoituksista sai myös valkoisessa mekossaan ensi-iltaan saapunut Anya Taylor-Joy.

Ensi-ilta bongauksessa oma jännityksensä on aina arvuutella ja bongailla, että kukahan seuraavasta mustasta autosta tai limusiinista mahtaa nousta. Yllätykseksemme Nicole Kidman ja miehensä Keith Urban saapuivat ensi-iltaan jopa hieman vaatimattomankin näköisellä autolla ja laskinkin kameran juuri silloin, koska en osannut kuvitella siitä autosta saapuvan ketään supertähteä, vaan kuinkapa väärässä olin!

Suurimmat hurraukset Hollywoodissa tuona iltana sai ehdottomasti Nicole Kidman.

Nicole Kidman saapui ensi-iltaan yhdessä miehensä Keith Urbanin kanssa.


Jeff Goldblum saapui ensi-iltaan yhdessä puolisonsa kanssa.

Punaisella matolla (siis mustalla matolla) nähtiin myös elokuvassa näyttelevä Willem Dafoe.


Kamerat rakastavat ikonista Nicolea.

Yksi elokuvan päätähdistä, Anya Taylor-Joy vilkutteli yleisölle.


Ensi-ilta ja lehdistöseinä näytti kadun toiselta puolelta tältä.

Viimeisimpien joukossa saapui elokuvan päätähti Alexander Skarsgård, joka pääsikin pian saavuttuaan toimittajien haastatteluun.


 

Hollywoodissa on siis todellakin mahdollista nähdä filmitähtien tähtiloistoa ja ensi-iltoja ihan tavallisena arki-iltana. Kannattaa muuten myös käydä elokuvissa Grauman's Chinese teatterin suurimmassa salissa, jossa elokuvan katsominen on elämys jo itsessään.

Oletko sinä kenties sattunut Hollywoodiin ensi-illan aikaan tai käynyt jo katsomassa The Northman -elokuvan? Mitä pidit elokuvasta? Oma mielipiteeni itse elokuvasta ei valitettavasti ole kovin mairitteleva. Sanotaanko vaikka, että ensi-illan kimallus ja valoisuus oli enemmän minun makuuni, kuin synkkä ja raa'ankin oloinen The Northman -elokuva. Oli kuitenkin hienoa saada jälleen kokea ensi-ilta-huuma (ensi-ilta pidettiin 18.4.2022) ja sen jälkeen nähdä vielä itse elokuva Hollywoodissa. Suomessa elokuva pyörii ainakin Finnkinon teattereissa

Tykkäsitkö postauksesta? Jätä kommentti alle ja seuraa Seven Seas -blogia myös muissa kanavissa:

16 kommenttia

 1. Täytyy todeta, että en kyllä ole sattunut Hollywoodiin ensi-illan aikaan. Täytyypä koittaa, jos seuraava vierailu sattuisi sopimaan niin, että onnistuisi. Varmasti ainutlaatuinen kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Mikko! Joo, kannattaa ainakin kurkata tuolta sivulta josko enskareita olisi juuri vierailusi aikana. Meillä on aika hyvin tärpännyt (ei nyt jokainen kerta, mutta silloin tällöin) ja vuosien varrella on tullut nähtyä useampi ensi-ilta tuolla kadulla.

   Poista
 2. Tässä on kyllä tällainen matkakulma, joka ei olis itsellä koskaan tullut edes mieleenkään! Musta on tosi mielenkiintoista lukea / kuulla miten muut matkustavat ja mitä ne tapaa matkoilla tehdä! Ne kun saattaa poiketa omista tottumuksista paljon ja vaikka olla vaan jotain sellaista, mitä ei vaan oo itse tottunut tekemään. Tosi kiva tämä ja jäi varmasti mieleen! Se on aina niin oma fiiliksensä nähdä joku tyyppi ihan oikeasti livenä! Olipa tämä mahtava juttu teillä reissussa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Näinhän se muuten on, että ei tätä tule välttämättä ajateltua, että ehkä kaikki ei lomillaan väijy bongailemassa Hollywood-tähtiä elokuvien ensi-illoissa. :DDD Me käydään usein elokuvissakin lomareissuilla ja muutenkin elokuvat on meidän juttu, niin tällaiset enskarit on suorastaan superbonusta!

   Poista
 3. Kiinnostavaa tuo, että kohtuullisella vaivannäöllä pääsee Hollywoodissa kuka tahansa näkemään filmitähtiä melko läheltä. Leffakriitikon urallani haastattelin useita ja kerran jopa puolivahingossa kävelin itsekin punaista mattoa pitkin Cannesin filmifestivaaleilla elokuvapalatsin pääsalin näytökseen, mutta normaalisti siellä ei akkreditoiduilla (rivi)toimittajillakaan ole juuri asiaa kyseisen maton tuntumaan. Hyvä kun osa valokuvaajista mahtuu. Hyviä vinkkejä Hollywoodissa vieraileville elokuvista kiinnostuneille. Northmania en ole kyllä nähnyt, enkä tässä nomadielämän tiimellyksessä juuri elokuvia viime vuosina muutenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla tuosta leffakriitikon urasta ja etenkin tuosta Cannesin "pikku vahingosta" – haha, ihan paras! ;)

   Poista
 4. Kiva vinkki - etenkin Hollywoodiin, johon leffat ja leffatähdet tietysti kuuluvat siinä määrin, että ne ovat toki osa kokemusta. Itseltä saattaisi silti jäädä väliin jutut, jotka tarkoittavat ihmismassoja ja/tai odottamista/jonottamista :-) Tosin kun olimme NYCissä siskontyttärieni kanssa ja saimme jostain selville, että Justin Bieber esiintyy jossakin jonkun jipon tiimoilta taisi olla vielä aika aikaisin aamulla (joku aamutv-homma) niin pitihän sitä tyttöjen kanssa hakeutua paikalle, kun se tuntui heille tärkeältä jutulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihan mahtava muisto New Yorkista ja Bieberistä. Hyvin toimittu! ;)

   Poista
 5. En ole ikinä käynyt edes leffassa ulkomailla. Onhan tuolla ihan eri meininki kuin kotona Suomessa. Ehkä Quentin Tarantinon perässä voisin matkustaa ensi-illan perässä☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, eihän tällainen leffa-bongailu ole kaikkien juttu. Hassua muuten edes miettiä, että kuinka monessa maassa ja kaupungissa me taas puolestaan ollaan käyty elokuvissa. Ovat aika erilaisia kokemuksia, esimerkiksi Thaimaassa elokuvan alussa kunnioitetaan Kuningasta.

   Poista
 6. Kiitos vinkistä! Eipä tullut mieleen muutaman vuoden takaisella Hollywood-reissulla tarkistaa olisiko kaupungissa ollut silloin ensi-iltoja. Tuolla teatterin edustalla kävimme kävelemässä, mutta turisteja lukuunottamatta siellä oli aika rauhallista. Lontoossa olen käyny leffassa ja olihan sekin elämys. Eräällä Pariisin reissulla eksyimme jonkun hienon rakennuksen luokse muotinäytöksen alkamisajankohtaan. Paikka kuhisi kauniita ihmisiä ja otin heistä valokuvia, mutta enpä tänäkään päivänä tiedä ketä tähtiä (??) kuvissani on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana muisto Pariisista! Mulla on vähän vastaava New Yorkin muotiviikoilta Michael Korsin näytöksestä. Joskin tunnistin osan vieraista, kuten Heidi Klumin, Voguen päätoimittaja Anna Wintourin ja Nina Garcian. Sitten yksi hieman tuntemattomampi, jota kaikki kuvasi ja jonka tapahtuman jälkeen selvitin, oli Chiara Ferragni. Hänhän no tätä nykyä kaikkien tuntema vaikuttaja, malli ja yrittäjä. Tämä oli siis vuonna 2014 ja olenkin seurannut Chiaraa Instagramissa tuolta saakka. Hyviä muistoja :)

   Poista
 7. Tämä elokuva on jäänyt vielä näkemättä. Pitää kyllä korjata tilanne. Hyvä että tuo Nicole Kidman on noin pitkä niin hänet näkee hyvin.. heh. Ei ole tullut käytyä väijymässä Hollywoodissa kun meillä on aina niin paljon ohjelmaa kun ollaan Etelä-Kaliforniassa, mutta ennen kun olin Googlella töissä niin tuli kyllä näitä staroja nähtyä. Joskus voisi olla ihan hauska mennä katsomaan tai osallistua vaikka jonkun ohjelman yleisöön.

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoinen vinkki. Varmasti jos noille kulmille matkustaisin voisin ideaa hyödyntää.

  VastaaPoista
 9. Oho, eipä ollut tällanen käynyt edes mielessä :) Varmasti upea tunnelma tuolla, vaikka elokuva jättikin kylmäksi!

  VastaaPoista
 10. Tuollainene ensi-iltahässäkkä olisi kyllä hauska joskus nähdä. Edellisellä Hollywoodin visiitillämme joku ensi-ilta osui varsin lähelle. Kadulle rakenneltiin jo kaikenlaista juhlallisuuksia varten, mutta itse tilaisuuden aikaan olimme valitettavasti ehtineet siirtyä eteenpäin. Samaisella reissulla kävimme kuitenkin katsomassa Star Wars -sagan päätösosan juurikin tuossa Grauman's Chinese teatterissa. Emme erityisesti valinneet näytöstä salin mukaan, mutta päädyimme siihen suurimpaan joka tapauksessa. Kävi siis hyvä tuuri. Paikka oli sen verran kivan näköinen, että voisimme seuraavalla kerralla tutustua siihen tarkemmin. Käsittääkseni sinne olisi ihan opastettuja kierroksiakin tarjolla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!