Veneilykauden huipennus: veneen vuokraus Newport Beachilla

Kesän veneilykautemme päättyi tänä vuonna aurinkoisissa tunnelmissa Kalifornian Newport Beachin maisemissa. Vuokrasimme nimittäin siellä lomaillessa, ehkäpä hieman extempore, vuokraveneen paikallisen ystävän kanssa.

Olin jo aiempina vuosina katsellut, kuinka hauskalta vaikkapa Kalifornian Naplesissa näytti veneily tällaisella helpolla ja kesysti kulkevalla sähköveneellä. Meidän vuokravene oli siis sähkövene ja vuokrasimme sen itsellemme 1,5 tunniksi.Veneen vuokraus Newport Beachillä

Olin posiivisesti yllättänyt, että veneen vuokraus ei arkena maksanut tämän enempää ($110), etenkin kun veneeseen olisi mahtunut jopa 8 henkeä. Viikonloppuisin, iltaisin ja juhlapyhinä hinta on toki arvokkaampi. Aiempaa veneilykokemusta ei tarvinnut, vaan vuokrafirma kävi tärkeimmät asiat läpi veneilyn alkaessa. Toki itse koin aiemman veneilykokemuksen pelkästään eduksi ja turvalliseksi asiaksi. Mutta eipä tuolla alueella juurikaan merimerkkejä näkynyt, joten senkään puolesta kokemusta ei tarvitse olla. Näillä sähköveneillä ei onneksi edes kauhean kovaa pääse. Tärkein lienee, ettei törttöile muiden nopeampien aluksien edessä. 

Tässä vielä yhteenveto veneen vuokrauksesta Newport Beachillä:

 • vuokrasimme veneemme Newport Fun Tours and Rentals -yritykseltä
 • muitakin vuokraus firmoja löytyi, mutta tuo tuntui lokaationsa ja hintanta puolesta järkevältä
 • veneeseen mahtuu kaikkiaan 8 henkeä
 • veneen vuokrauksen hinta oli $110 (1,5 h)
 • veneessä on Bluetooth -kaiuttimet, joten voit kuunnella siellä omaa musiikkia
 • navigointi tapahtuu google-mapsin avulla
 • ennen lähtöä kävimme säännöt ja reitin yhdessä vuokrafirman kanssa läpi
 • veneeseen saa tuoda omia eväitä ja veneestä löytyy pöytäNewport Beachin edustalla sijaitsevna Lido Islen ja Balboa Peninsulan asuinrakennukset ovat toinen toistaan hulppeampia.Maisemat Lido Islen ja Balboa Peninsulan ympäristössä oli aivan huikeat. Pystyin sormella osoittamaan lähes jokaisen talon kohdalla, miten huikealta talo näytti (ja miten superia olisi asua niissä). Ajatelkaa, oma talo merenrannalla ja edessä oma venesatama Tyynenmeren rannalla. Sanoisinko jo, että aika upeaa!

Miltä sun makuun näyttää tällaisen helppokäyttöisen sähköveneen kanssa veneily näin miellyttävissä maisemissa? Suunniteltiin meidän veneseurueen kanssa, että ensi kerralla voisi vuokrata veneen pidemmäksi aikaa ja isommalla porukalla.

Newport Fun Tours and Rentals osoite: 2901 West Coast Hwy #160, Newport Beach, CA 92663

Kuvat: omia + Marikan ottamia

Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita myös seuraavissa kanavissa:

12 kommenttia

 1. Oho, olipa tosiaan edullinen hinta. Olisin itse arvannut jotain ihan muuta. Toisaalta en kyllä tällaisesta mahdollisuudesta ollut kuullutkaan ennen, mutta ei kyllä kuulosta lainkaan hassummalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, että yllätyin vuokrauksen edullisesta hinnasta. Ensi kerralla uudestaan! ;)

   Poista
 2. Ihana idea päiväretkelle vuokrata vene! Eikä tosiaan ole paha ollenkaan tuo hinta. Kalifornian biitsitalo ei olisi kyllä ollenkaan hassumpi paikka asustella.. saattaisin suostua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin suostuisin, haha! :) Tämä oli ehdottomasti hauska päivä!

   Poista
 3. Siis mä oon niin monesti haaveillut veneen vuokrauksesta! Rakastan veneilyä mutta armaani ei oo vielä oikeen siitä innostunut. Ehkä, jos mukana olis joku tuttu jolle veneily on tuttu juttu niin sekin uskaltais. Tai sitte pitäs vaan ottaa asiaksi opettaa sillekin veneilyn salat ja itekin opetella paremmin, mökillä kun kuitenkin veneillään joka vuosi useampaankin kertaan. Ehdottomasti vois olla sellanen juttu mikä toteutuiskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisen sähköveneen, joka ei kulje edes lujaa niin olisit kyllä voinut vuokrata ja luottaa ihan omiin taitoihisi ja onnistunut hyvin! Mekin innostuttiin tästä kyllä kovasti ja ensi kerralla varmasti jälleen vuokrataan!

   Poista
 4. Otsikon nähtyäni ajattelin ”Mahtaa olla tyyristä touhua” ja ”En uskaltaisi”. Mutta olipa halpa ja sähköveneellä vois jopa uskaltaa. Ihana päiväretki!! Pitäiskö yrittää houkutella Dana Pointin sukulaisia?!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Ihana kuulla, että yllätys oli positiivinen – niin meillekin ja siksi halusin jakaa tämän kivan kokemuksen. Toki nyt vaikka joulun aikaan hinnat olivat korkeammat, mutta arkena ja päivänä ei ollenkaan paha hinta.

   Poista
 5. Joskus on tullut mietittyä, että pitäisi reissuilla ottaa selvää mahdollisuudesta veneen vuokraukseen, mutta jotenkin se on aina unohtunut. Eli joo, kyllä kuulostaa kivalta! Hinta oli teillä tosi kohtuullinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan aiemmin vuokrattu purjevene viikoksi Kroatiasta, mutta tällainen muutaman tunnin vuokraus oli tosi helpoksi tehty. Ehdottomasti iso suositus, koska mereltä käsin kohteeseen saa aina ihan eri perspektiivin.

   Poista
 6. Ihana lomaonni paistaa teidän kasvoilta näissä kuvissa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä se kyllä olikin. Merellä viihtyy aina. <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!