Miten päästä Hollywood-kyltin taakse? Ja parhaat Hollywood-kyltin kuvauspaikat

Ikoninen Hollywood-kyltti tervehtii asukkaitaan ja kaupungissa vierailevia komeasti Mount Lee -kukkulan päältä Hollywood Hillseillä. Kyltin voi nähdä myös vilaukselta useista paikoista Hollywoodissa, Griffith Parkissa tai kaupungilla vaikkapa Downtowniin ajettaessa. Hollywood -kyltistä saa myös hauskoja selfieitä mm. Lake Hollywood Parkista käsin, mutta onko legendaarista kylttiä mahdollista nähdä lähempää?



Legendaarinen Hollywood-kyltti on tarkasti aidattu ja valvottu.

Hollywood-kyltin takana sijaitsee näköalatasanne, jonne on mahdollista kiivetä ohjattua reittiä pitkin.


 

Miten päästä Hollywood -kyltin taakse?

Hollywood-kyltin välittömään läheisyyteen ei valitettavasti ole asiaa. Kyltin ja sen takana sijaitsevan näköalapaikan välissä on nimittäin korkea aita lukuisine valvontakameroineen, mutta kyltin taakse on kuitenkin mahdollista kävellä asfaltoitua tietä pitkin ja sieltä avautuukin kirkkaalla säällä upeat näkymät yli Los Angelesin kaupungin.

Kävelyreitin pituus aloitusportilta Mt. Lee Drive Hollywood -kyltin takana sijaitsevalle näköalapaikalle on noin 2,5 km suuntaansa ja se vie aikaa kävelytahdista riippuen puolisen tuntia suuntaansa – toki matka-aikaa varmasti venyttää upeat maisemat ja Hollywood-kyltistä läheltä ihmetteleminen ja sen kuvaaminen. 

Tässä ohjeet miten pääset Hollywood -kyltin taakse: 

  • Aloita kyltille lähestyminen N Beachwood Drive -kadulta, josta näkee Hollywood-kyltin jo todella upeasti. Monelle ikuistettaviin kuviin saattaa riittää jo tämä näky.
  • Jos haluat jatkaa matkaa lähemmäksi kyltin taakse, niin laita seuraavaksi gps:ään suunnaksi Mt Lee Drive. Mt Lee -katua et voi ajaa autolla perille saakka, vaan se on puiston kävelyreittiä jo, mutta yritä löytää pysäköintipaikka jostain läheisiltä kaduilta kuten Rockcliff tai Deronda. Muista tarkistaa ja kunnioittaa alueen pysäköintisääntöjä, nimittäin Hollywoodlandin kadut ovat todella kapeita ja täynnä paikallisten asutusta. Muistathan myös, että pysäköinti näille kaduille on mahdollista vain arkena (viikonloppuisin ja juhlapyhinä kielletty). 
  • Deronda Roadilta päädyt valkoiselle rautaportille ja vaikka portti on yleensä suljettuna, niin valkoisen korkean kiviaidan takaa kulkee virallinen reitti jalankulkijoille. 
  • Tämän portin jälkeen jatka oikeanpuoleista tietä, vaikkakin heti vasemmalta puolelta kohoaa ikoninen Hollywood-kyltti upeasti.
  • Seuraamalla viitoitettua tietä Mt. Lee Summit (Back of Hollywood Sign) pääset lopulta perille Hollywood-kyltin taakse näihin maisemiin.


N Beachwood Drive -kadulta näkee Hollywood-kyltin jo upeasti.

Mt Lee Dr. -reitin alussa sijaitsee näköalatasanne kyltin ihailuun.
Seuraamalla Mt Lee Summit ohjeita pääset Hollywood-kyltin taakse.

Matka kyltin taakse on loivaa nousua asfaltoidulla tiellä.



Parhaat Hollywood-kyltin kuvauspaikat:

  • Mt. Lee Drive -vaellusreitin lähtöpaikka
  • Lake Hollywood Park
  • Griffith Observatory
  • Sunset Ranch Hollywood, ratsastus Hollywood-kyltin maisemissa
  • Hollywood & Highland -ostoskeskuksen porrastasanne

Pysäköinti on haasteellista paikallisasutuksen ja kapeiden katujen vuoksi. Muistathan kunnioittaa pysäköintisääntöjä, sillä alueella on paljon pysäköinninvalvojia.


Hollywood -kyltti täyttää tänä vuonna (2023) sata vuotta. Kyltin 14 metriä korkeita kirjaimia on maalattu ja kunnostettu juhlallisuuksia varten jo viime syksynä. Kyltin taakse näköalatasanteelle kiivetessä kannattaa kulkea vain virallisia reittejä, sillä olen pariin kertaan todistanut muutaman rohkean kaverin seikkailuita aitojen toisella puolella ja nähnyt kuinka nopeasti vartijat, poliisit tai helikopteri saapuu paikalle ottamaan kiinni omille teille 'eksyneen' henkilön. Tätä legendaarista kylttiä vartioidaan siis taukoamatta! 

Olen vieraillut useasti Hollywood -kyltin takana ja jotenkin sen läheisyydessä oleminen on aina yhtä nostalgista. Hollywood -kyltti on niin tunnettu ja vilahtelee tuon tuosta tv-ohjelmissa ja elokuvissa, että itselleni se ainakin edustaa yhtä 'must see' -kohdetta Los Angelesissa ja tuntuukin, että täällä vierailusta on tullut yksi meidän vakio ohjelmista ja onhan tämä nyt hyvää kuntoiluakin reippailla noin 2,5 km suuntaansa kyltille. Oletko sinä vieraillut Hollywood -kyltin takana?


Tykkäsitkö postauksesta? Jätä kommentti alle ja seuraa Seven Seas -blogia myös muissa kanavissa:

2 kommenttia

  1. Ei ole tullut vierailtua Hollywood-kyltin takana, vaikka Los Angelesissa olenkin ollut useampaan kertaan. Täytyy laittaa nämä vinkit mieleen, kun tuolla taas myöhemmin tänä vuonna tulee käytyä!

    VastaaPoista
  2. Onpa huimat näköalat. Tuskin tulen koskaan käymään siellä, mutta on kiva ihailla kuvien kautta. Tuttu kyltti se muuten on monien viestimien ja elokuvamaailman kautta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!