Ulkoilmaelokuvissa Los Angelesissa – Rooftop Cinema

Henkilökohtainen unelmien täyttymys; nähdä La La Land -elokuva La La Landiassa ja vieläpä huikeassa ulkoilmaelokuvateatterissa Los Angelesin Downtownin siluettia ihaillen. Check!

En tiedä voiko maisemat enää elokuvissa paremmiksi muuttua kuin nämä Rooftop Cinema Clubin tarjoamat Los Angelesin Arts Districtillä. Rooftop Cinemalla on itse asiassa kolme eri lokaatiota Los Angelesissa (ja useita muita eri kaupunkeja Amerikassa). Me valitsimme elokuvanäytökselle Los Angelesin keskustan eli Downtownin viereisen Arts District lokaation, koska halusin nimen omaan elokuvan lomassa ihailla downtownia. 

Aurinko alkoi laskea ja ilta hieman hämärtyä kun saavuimme perille. Enkä voinut uskoa silmiäni mikä huikea näky meitä odotti, kun astelimme rappusia ylös perille kattoterassille. Valot syttyivät pikku hiljaa downtownin pilvenpiirtäjissä ja oman mystisen tunnelman elokuvaillalle toi myös huhtikuinen pilvinen ja usvainen sää mikä laskeutui pilvenpiirtäjien syliin.

Ulkoilmaelokuvissa Los Angelesissa – Rooftop Cinema

Los Angelesissa saattaa usein huhtikuussa olla illat vielä hieman koleita, mutta erityisen viileää oli tänä vuonna 2023, joten olimme varautuneet lämpimillä vaatteilla sekä paikan päältä sai onneksi myös vilttejä lainaan. Elokuvalipun hintaan kuului myös kuulokkeet ja valittu tuolityyppi (lipun hinnat alk. n.$20). 

Näihin elokuviin kannattaa todellakin tulla hyvissä ajoin, nimittäin kattoterassilta löytyy viihdykkeeksi myös baari ja pieni kahvila, mistä voi ostaa karkkeja, sipsejä, popcorneja, teetä ja tosiaan baarista drinkkejä. Ulkoilmateatterin takaosassa on sohvia ja lautapelejä, joita voi pelata elokuvaa odotellessa. Paikan päällä on DJ ja tunnelma on rento. Toiset kantoivat omina eväinään elokuviin isoja pizzalaatikoita tai muuta take away -ruokaa.

Kun elokuva alkoi en voinut olla katselematta ympärilleni ja olla ihailematta kattoterassilta avautuvia maisemia. La La Land -elokuva sijoittuu Los Angelesiin ja huomasin hetkittäin aina katseeni hapuilevan jälleen downtownin pilvenpiirtäjiin... Hymähtelin elokuvan aikana välistä onnesta, sillä minulle tämä oli kokemuksena (sään viileydestä huolimatta) täydellinen elokuvakokemus ja haluaisin ehdottomasti kokea näissä maisemissa ja tunnelmissa jonkun toisenkin elokuvankin.

Los Angeles downtown näyttäytyi upeana ja siluettia pystyi ihailemaan myös kesken elokuvan.
Harvinaisen kolea Kalifonian sää ei estänyt innostusta ja ihmetystä.
Matkalla downtowniin hetkeä ennen auringonlaskua.


 

Muita vähän vastaavia mieleenpainuvia elokuvaelämyksiä on ollut ulkoilmaelokuva Melbournessa ja drive-in elokuva Espoossa. Näyttääkö tämä paikalta missä sinäkin viihtyisit elokuvissa?

Tykkäsitkö postauksesta? Jätä kommentti alle ja seuraa Seven Seas -blogia myös muissa kanavissa: Instagram I facebook 

10 kommenttia

 1. Tämä näyttää kyllä tosiaan paikalta, jossa viihtyisin elokuvissa. Juuri kuukausi sitten olimme Los Angelesissa, harmi ettei silloin tullut mieleen, olisi varmasti ollut huippukokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin mieletön miljöö! Olitteko te myös LA:ssa tuolla reissulla? Muistelen lukeneeni kansallispuistosta postauksen, mutta oletko postannut jotain myös LA:sta?

   Poista
 2. Wau, näyttää todella upealta paikalta! :) Täytyy laittaa tämä bucketlistalle, sillä ulkoilmanäytöksissä on kyllä aivan oma tunnelmansa. Olen aiemmin asunut Prahassa, ja siellä järjestetään kesäisin usein puiston mäellä ilmaisia elokuvanäytöksiä. Aina upeaa katsella auringonlaskua ennen elokuvaa!

  VastaaPoista
 3. Mieletön paikka - oliko huonommallakin kelillä täynnä?

  VastaaPoista
 4. Upea kokemus varmasti ja huikeat maisemat! Harmi, kun en meidän LA:n matkalla hoksannut tuota mahdollisuutta.

  VastaaPoista
 5. Los Angelesin maisemissa tuntuu jo itsessään siltä, kuin olisi elokuvissa, joten tämä on ollut varmasti aivan ihana elämys. Oma katse harhailisi varmasti myös tuonne Downtownin suuntaan :)

  VastaaPoista
 6. Voi juku! Toi jos mikä olis todellinen kokemus! Ja noi maisemat, vau!

  VastaaPoista
 7. Voi että, tämmöisiäkin paikkoja on olemassa! Tää on ollu kyllä elämys, harmi että sää oli kolea, olis aika ihana lämpimässä illassa mutta nyt maisemat palkitsi kyllä siitä huolimatta!

  VastaaPoista
 8. Wautsi mikä kokemus! Varmasti ikimuistoista nauttia leffasta aidossa ympäristössä :)

  VastaaPoista
 9. Vau! Tuo olisikin kiva kokea. Rakastan Jenkkejä

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!