Vinkit Singaporeen: mitä tehdä Singaporessa 24 tunnissa?

Kaakkois-Aasian miljoonakaupunki Singapore, josta on tullut maanosan huomattava satama- ja kauppapaikka sijaitsee saarella ja on yksi maailman tiheimmin asutuista kaupungeista Singaporessa on trooppinen ilmasto ja siellä sataa usein. Olinkin todella yllättynyt ettei tällä maaliskuisella vierailulla osunut sadekuuroja, mutta toisaalta muistelenkin meidän edellistä kertaamme kaupungissa myöskin maaliskuussa ja sama onni oli myös silloin. Paikallisen taksikuljettajan mukaan maaliskuu on aikaa milloin sadekausi alkaa päättymään. 

Tämä oli tosiaan kolmas kertamme Singaporessa, joten osasimme olettaa kuumaa ja kosteaa ilmaa. Kaupunkina Singaporen eri alueet olivat meille entuudestaan tuttuja, mutta edellisestä käynnistämme on vierähtänyt aikaa kuitenkin jo yhdeksän vuotta, joten halusimme kokea tutut kohteet uudelleen ja toki löytää myös uuttakin koettavaa.Clarke Quay -alueen värikkäitä rakennuksia.


 


Saavuimme Singaporeen Langkawilta, Malesiasta, ja sitä ennen olimme viettäneet lomaa Thaimaan eri saarilla. Singapore oli meille viimeinen lomakohde ja tällä kertaa jätimme sille aikaa vain yhden yön verran ennen Finnairin suoraa paluulentoa kotiin. Vuorokaudessa kuitenkin ennättää nähdä yllättävän paljon Singaporea, koska lopulta kaikki kohteet on kohtalaisen lähellä.
Meitä auttoi asiassa myös se, että olimme tosiaan aiemmin olleet jo täällä sekä olimme sopineet illaksi dinneritreffit Singaporessa asuvan pariskunnan kanssa. Heidän johdolla illallistimmekin aivan ihanassa italialaisessa ravintolassa, hyppäsimme taksiin kohti Gardens by the Bayn superpuiden valoshowta ja vielä kävelimme trooppisen kuumassa Singaporen yössä Marina Bay Sands -hotellin kattoterassille yömyssyille. Seuraavana päivänä ennätimme vielä tehokkaasti itsenäisesti nähdä paljon kaupunkia.

Mitä tosiaan ennättää tehdä Singaporessa, jos aikaa on 24 tuntia? Ensimmäisenä vinkkinä ehdottomasti on, että käytä julkisia. (Myös taksi on edullinen Singaporessa). Julkisten käyttäminen Singaporessa on todella helppoa; vilautat vain luottokorttiasi lippulaitteeseen bussiin tai metroon mennessäsi ja lähtiessäsi teet saman eli vilautat/'täppäät' samalla tapaa itsesi ulos.

Seuraavaksi kohdevinkkejä mitä ennättää tehdä Singaporessa 24 tunnissa.

Mitä tehdä Singaporessa 24 tunnissa? Tässä vinkkejä:

 • Clarke Quay: Singaporen joen varrelle oleva historiallinen alue värikkäine rakennuksineen
 • Raffles Hotel: Tämä on se legendaarinen hotelli missä Singapore Sling cocktail keksittiin
 • Marina Bay Sands alue ja ostoskeskus: Täällä valtavan kokoisessa ostoskeskuksessa voi ottaa jopa veneajelun kanaalissa
 • Gardens by the Bay: Täällä kannattaa katsoa ainakin iltaisin Supertree Grove eli superpuiden valoshow
 • Marina Bay Sands -hotellin kattoterassilta on upeat näkymät koko Singaporeen
 • Kampong Glam: Tästä alueesta tuli oma suosikkialueeni! Tällä alueella on paljon katutaidetta, ravintoloita, kahvioita ja putiikkeja

 

Clarke Quay

Singaporen joen varrelle oleva historiallinen alue värikkäine rakennuksineen ja ravintoloineen. Tällä alueella on paljon ravintoloita ja kauppoja. Myös joen varrella on mukava kävellä tai hypätä vaikka jokilaivaan.


Clarke Quay sijaitsee Singaporen joen varrella.

 

Raffles Hotel

Raffles Hotel on upea historallinen hotelli ja kuuluisaksi sen tekee sen, että täällä keksittiin cocktail nimeltä Singapore Sling. Kävimme tuolla Long Bar -ravintolassa joskus yli kymmenen vuotta sitten ja silloin seurueestamme yksi henkilö testasi kyseisen drinkin. Drinkki on pitänyt maineensa ja hintansa ja baarikin on kokemisen arvoinen erityisesti lattialla lojuvista pähkinänkuoristaan.
Hotellin alueella voi vapaasti kävellä, tehdä ostoksia kivoissa ja arvokkaissa putiikeissa tai istahtaa vaikka upeille sisäpihojen kahviloihin.

Tämän suihkulähteen ympärillä kävi kova kuhina, kun sen edessä otettiin eri vaatetuksilla somekuvia.

 

Marina Bay Sands alue ja ostoskeskus

Täällä valtavan kokoisessa ostoskeskuksessa, joka sijaitsee upealla alueella Singaporen päänähtävyyksien ytimessä voi ottaa jopa veneajelun kanaalissa eli todellakin täällä ostoskeskuksen sisältä löytyy kanaali. Ostoskeskuksesta löytyy eri hintatason kauppoja ja ravintoloita.

Veneajelulle ostosten lomassa?

 

Gardens by the Bay 

Tällä valtavalla puistoalueella on kukkien väriloistoa ja superpuita observatorioineen ja täällä viihtyy niin päivällä valoisan aikaan kuin iltaisinkin hämärän tullen. Erityisen suosittua täällä on katsoa iltaisin Supertree Grove eli superpuiden valoshow. Valoshow pyörii joka ilta ja on ilmainen, muualle puistoon on osittain pääsymaksu. Kannattaa tarkistaa kellonajat Gardens by the Bayn virallisilta sivuilta mutta yleensä valoshow pyörii klo 19.45 ja 20.45. Valoshow kestää n. 10-15 minuuttia ja mekin näimme sen nyt vasta ensimmäistä kertaa ja oli kyllä todella upea kokemus!


 

Marina Bay Sands -hotelli

Marina Bay Sands -hotelli on itsessään jo nähtävyys. Moni saattaa haaveilla yöpyvänsä täällä ja jos tähän päätyy, niin silloin kannattaa hyödyntää asiakkaana hotellin huikea kattoterassilla sijaitseva uima-allas. Maisemia on mahdollista päästä katsomaan kuitenkin kattoterassille joko ostamalla lipun tai kuten me menimme illalla superpuiden valoshown jälkeen kattoterassin baariin. Marina Bay Sandsin kattoterassilta onkin upeat näkymät koko Singaporen ylle.

Maailmankuulu Marina Bay Sands -hotelli kuvattuna superpuiden lomasta.Hotellin upealla poolilla oli polskijoita vielä puolen yön jälkeenkin.Kampong Glam

Tästä alueesta tuli oma suosikkialueeni! En ollut aiemmin vieraillut täällä ja kiitos vinkistä kuuluu Stilettikorkokanta-blogin Ullalle. Kampong Glam tunnetaan Singaporen muslimikorttelina jonka tärkein maamerkki on kultakupolinen moskeija. Kampong Glam alueen 1800-luvulla rakennetut kauppiastalot on nykyisin muutettu tekstiilikaupoiksi ja ravintoloiksi ja täällä on paljon katutaidetta, kahvioita ja putiikkeja.

Kampong Glam -alueen värikäs ravintola-alue.


Kampong Glam -alueelle voi suunnistaa vaikka tämän 'Hygge' nimisen kaupan perusteella, kuten me teimme.


 

Miljoonakaupunki Singaporeen mahtuu paljon paljon muutakin nähtävää ja koettavaa, kuin nämä tässä esitellyt. Mutta jos aikaa on vain vähän ja Singapore toimii matkallasi välietappina, kuten usealle saattaa, niin toivottavasti näistä vinkeistä on apuja!
Käy myös lukemassa Ne Tammelat -blogin postaus mistä löydät lisää vinkkejä Singaporeen tai oma postaukseni Singaporesta yhdeksän vuoden takaa meidän maailmanympärimatkalta tästä. Oletko sinä käynyt Singaporessa ja mitä 'must' juttuja lisäisit listalle?


Tykkäsitkö postauksesta? Kiva, jos jätät kommentin alle ja seuraat Seven Seas -blogia myös muissa kanavissa: Instagram I facebook

3 kommenttia

 1. Kiitos linkityksestä <3 Mahtavat täsmävinkit Singaporeen ja toden totta se on helppo kohde nopeallekin piipahdukselle. Tosin tulee valinnanvaikeus, että mitä näistä hienoista paikoista valitsee lyhyelle visiitille :)

  VastaaPoista
 2. Me emme ole käyneet ikinä Singaporessa. Singapore on kuitenkin paikka, jossa meillä on ollut välilasku todella usein - ja varmaan tulee olemaan jatkossakin. Ehkäpä sitä pitäisi joskus samalla käydä tutustumassa tuohon kaupunkivaltioon. Kaikki tässäkin mainitut paikat olisivat varmasti näkemisen arvoisia.

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyvästä koosteesta! Ihastuin jo kuvauksen perusteella tuohon Kampong Glamiin, joten sinne on suunnattava, jahka Singapore joskus sattuu kohdalle. Ollaan ehkä menossa ens talvena Kaakkois-Aasiaan, ja täytyy tutkia lentoreittejä, josko Singapore tarjoais kilpailukykyisen vaihtoehdon.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!