And the Oscar goes to…

Maanantain vastaisena yönä suomen aikaa ne taas jaetaan. Oscar –palkinnot, virallisemmin Academy Awardsit. Niin kauan kuin muistan, on tämä palkintojenjakotilaisuus ollut yksi vuoden kohokohdista palkintojenjako-gaalojen joukosta. Heti perään tulevat Golden Globesit jotka ovat paljon rennommat tunnelmaltaan ja jotka ovat olleet ihan must jo ihan senkin takia että Ricky Gervais on juontanut ne parina viimeisenä vuotena. Mutta ei taida juontaa enää jatkossa, valitettavasti. Gervais on niin paras! Go Ricky!

Mutta, aina tosiaan kun Oscarit on vain suomessa näytetty, olen ne kyllä katsonut – suorana lähetyksenä tietysti! (ja uusintana seuraavana, hihh)… Mutta oli yksi vuosi, jolloin ehkä suurin innostus alkoikin, kun olin ihan paikan päällä Hollywoodissa "katsomassa" Oscareita. Taisi olla vuosi 2004 (eli ihan vähän aikaa sitten). Olin silloin ensimmäistä kertaa Jenkkilässä ja juurikin Los Angelesissa. Ei meinannut kyllä pysyä pää ihan kasassa kaikesta siitä onnesta että olin sinne päässyt (pitkäaikainen unelmani), mutta totta tosiaan Oscarit iskivät ns. päälle, kun loman viimeisenä päivänä oli melkein koko Hollywood Boulevard suljettuna kun mentiin palauttamaan meidän vuokra-autoa (oltiin juuri tultu Vegasista), mutta eihän sitä niin palauteltukaan sinne, koska katu oli tosiaan suljettu sellaisen takia kuin Oscar-gaala. Hupsii! :) No, ei haitannut yhtään. Auto heivattiin jonnekin, en muista minne (taidettiin jättää lentokentälle ja lappu että Oscarit tukki tien, ei voitu palauttaa vuokrauspisteeseen. No eih ihan noin, soitettiin me sinne vuokraustoimistoon ja selitettiin tilanne heille, kait?.. kuka näitä muistaa...) :) Mutta tosiaan aikamoista meininkiä tuolla Hollywoodissa on ja oli tuona päivänä. Turvatoimet ovat valtavat, kaikki autojen pohjat (lue limusiinit) tutkitaan ja poliiseja on kaikkialla, kuten arvata saattaa. Faneja on kaikkialla, kuin myös protestoijiakin ja Jeesuksesta puhujia. Hurja meteli, taputus ja hurraus kuuluu joka kerta kun limusiinin ovi avataan punaisen maton edessä… Mieletöntä hysteriaa! :)
Jonkin aikaa sitä meininkiä paikan päällä katsottiin ja ihmeteltiin, mutta paineltiin sitten parin kadun päähän Sunsetille hotellille katsomaan suoraa lähetystä TV:stä (ja syömään pizzaa) :) Oli aika villi fiilis ajatella, että nää bileet on tuossa kulman takana ja mä istun muhkean jenkkisänkyni päällä ja syön pizzaa. Laiffia kerrassaan! :)

Alla muutamia kuvia siltä reissulta ja muutenkin tunnelmia gaalan punaiselta matolta (tai siis sen vierestä, heh..). Tämä oli muuten hetki jolloin olen ollut lähimpänä aitoa Oscar-patsasta kuin EHKÄ koskaan tulen olemaan (no mistä sitä kyllä koskaa tietää! hih x 100!). Kodak-teatterissa oli ennen Oscar-gaalaa nimittäin näyttely Oscarien historiasta ja järjestelyistä yleensä ja siellä oli myös ihka aito Oscar-pysti joka päätyi sinä vuonna…hmmmph!…apua, muistini! En muista, elämäntyöpalkinto se oli. Googleee!

Kodak Theatre sijaitsee Hollywood Boulevardilla, samalla kadulla missä nämä tähdetkin.
Kodak Theatre, sisäpiha
 
Kodak Theatre, sisäpihalta näkee tuon kohtalaisen legendaarisen kyltin.
Kodak Theatre sisäänkäynti. Ensimmäiset askeleet otetaan tässä.

Niin, siis tarkemmin sanottuna ensimmäiset askeleet otetaan tässä - Kodak Theatre sisäänkäynti.
Oscar -näyttelystä. Nää on niitä feikkejä, tai niitä kopioita joita voittajille annetaan väliaikaisesti oikeiden sijasta (kait?). Se yksi ainoa oikea oli vähän erilailla "suojattu" :)
Tiedän, otin valokuvasta valokuvan, dorkaa! Mutta mielestäni tää on niin hauska vaan. Tästä selviää se miten illan ohjelma ja kuvakulmat suunnitellaan. Ohjaajanhan pitää tietää missä kukakin istuu ja milloin häntä kuvataan.
Red Carpet alkaa tämän herran takaa. Sää näytti sateiselta (LA:ssa! whaat!) vain pari tuntia ennen shown alkua...ei onneksi kuitenkaan alkanut satamaan...

Limusiinejä jonossa ja turvachekkauksessa.

Vaan, aivan kaikki eivät tulleet limusiinilla vaan tyylillä! "Oliko teillä kutsua, Madam?"

Limusiinejä jonossa...

Hollywood Boulevard, Red Carpet ja yleisökin näkyy tuolla oikealla (sinne voi muuten voittaa paikan vain arvonnan kautta).

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.. Toivottavasti tekin nautitte Oscar-juhlista, pukuloistosta, kampauksista, meikeistä ja koruista ja ennen kaikkea upeista elokuvista! Mukavaa Oscar-gaalaa kaikille!
Kuka aikoo valvoa ja katsoa gaalan? Anyone?

ps. Oscar trivia on muuten hauska tapa arvuutella illan voittajat (ja testata oma tietämys!). Meidän kisakatsomossa kisaillaan näin joka vuosi :) Valmiin kaavakkeen voi ladata ja printata täältä Oscar.com! (sivulle avautuu uusi pop-up-ikkuna, jossa kohta "Printable Ballot)


Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!