Snorklaamassa Havaijin kuumuudessa

Aloha! Kelpaisiko upottaa varpaat turkoosiin, kirkkaaseen meriveteen ja tepastella tulikuumalla rantahiekalla? Itseasiassa niin kuumalla rantahiekalla, että käveleminen siinä on vaikeaa ja oikeastaan joudut vain nopeasti loikkimaan mereen viilentymään. Tiedättekö tunteen? Kuumaa oli siis hiekka nyt keväällä Havaijin Oahun saaren yhdessä ehdottomassa must see-kohteessa Hanauma Bay Nature Reservessä. Kirjoittelinkin siitä jo pintapuolisesti Oahun saarikierroksen yhteydessä täällä.



Snorkkelikamat mukanamme saavuimme Hanauma Bayhin, vuoren rinteen huipulle, jonne autot jätetään parkkiin. Sisäänpääsymaksun maksettu kaikki asiakkaat ohjataan pakolliseen infotilaisuuteen, jossa näytettiin pieni videopätkä Hanauma Bayn luonnonsuojelukohteesta ja sen ainutlaatuisesta koralliriutasta sekä sen eläimistä. Noin 10 minuutin mittainen infotilaisuus oli sikäli oikein hyvä, sillä siellä painotettiin miten tärkeää on, että korallien päällä ei seista eikä niihin muutenkaan saa koskea.
Paahtavassa helteessä lähdettiin kipuamaan rinnettä alas, kohti lahden poukamaa, vaikka parilla taalalla olisi saanut myös minijunallakin alas kyydin. Niin amerikkalaista tuollainen, mutta eihän me sellaiseen tietenkään suostuttu.





Hanauma Bayn pinnanalainen maailma oli ihan kivan monipuolista ja värikkäitä kaloja oli paljon. Kannattaa muuten huomioida kellon aika jolloin tuolla liikkuu, nimittäin me olimme hieman ikävästi liikenteessä laskuveden aikaan ja korallit olivat todella lähellä pintaa ja teki snorklaamisesta haastavaa. Lisäksi mereltä puskevat aallot olivat välistä jopa vaarallisia, kun heittelivät mennessään. 
Mutta se elämä siellä pinnan alla siis - paras ja ihanin ylläri kävi kyllä miehelleni, kun käytiin vuoron perään snorklaamassa ja hän bongasi tämän kaverin sieltä, merikilpikonnan. Yritinkin heti perään lähteä samoille paikoille snorklaamaan ja etsimään kaveria, mutta eipä kaveria enää näkynyt. Sen sijaan näin paljon isoja ja erivärisiä fisuja. Osa niistä oli aika julmetun kokoisiakin. Jopa sellaisia, että teki mieli väistää.



Suht pikaisten snorklausretkien jälkeen kivuttiin helteessä takaisin ylös parkkipaikalla ja pienen evästauon jälkeen jatkettiin saarikierrosta. Mutta olihan huikea, joskin turistien täyteinen, paikka. Kyllä ihan mieluusti vaihtaisin nämä vaivaavat sateet nyt näihin kuviin ja tunnelmiin. Ah, melkein jo tunnen tuon lämpimän merituulen hiuksissani... Ollapa siis Havaijilla nyt.



Ps. Osaksi yhteistyötä ParisRion kanssa, olen myös tätä nykyä vloggaaja heidän uudella ParisRio TravelChannelilla. Tässä ensimmäisiä videomaistiaisia omista filkoistani. Mieluusti kuulen teidän mielipiteenne myös, että miltä video ja muutenkin, että miltä Havaiji näyttää?



 
Eng // Snorkeling in Hanauma Bay, Oahu Hawaii. Looove it! And wouldn´t mind to be there right now at this moment. Here´s also video on snorkeling in Hawaii.

38 kommenttia

  1. Ihanan näköistä! Tekisi niin mieli tuonne snorklailemaan ja kaloja ihastelemaan. Muutenkin Havaiji kiinnostaa kovasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Havaijilla oli kyllä kaunista! Ja mikä ihana lämmin ja turkoosi meri, aaaah! Muakin kiinnostaa Havaijin muut saaret, joten päästäpä sinne joskus uudelleen :)

      Poista
  2. Apua mitä merihirviöitä, en olis ikinä uskaltanu lähtä snorklaileen varsinkaan jos nuo kalat oli isoja! :D En oikeesti kestä miten nynny oon, mutta ihanaa että voin sun blogin kautta nähdä millaista tuo vedenalainen maailma Havaijilla oikeen oli. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihihh... vai merihirviöitä ;))) Osa oli kyllä aikamoisia jytkyjä, mutta eikait ne tiettävästi ihmisen päälle käy :) Sanoo nainen joka on sukeltanut haiden kanssa(!) Hahaha... Pinnan alainen maailma on kyllä kiehtova ja kiva että sitä on tullut kuvattuakin, niin voipi sitten näytellä miten huikeaa se elämä siellä on :) Kiitos Inka!

      Poista
  3. EN KESTÄ MITEN IHANA VIDEO!!! Ja kaikki nää kuvat myös! Aaaah aah ja aah! Mää haluan Havaijille teidän kans =) Ja vitsi mitä muistoja tulee kun mekin tuolla ekaa kertaa ikinä snorklattiin. Ne kalojen nimet oli niin hauskoja ja kilometrin pituisia.

    Ja hahah tuo Inka kommentti xD

    Leikkasitko itse tän videon? Todella hyvää työtä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulla, kiiiiitos! :) Mää haluun kanssa Havaijille teidän kanssa =))) Ja ihanaa että tästä tuli hyviä muistoja mieleen...
      Siellä olikin sellainen kalataulu, mutta täytyy sanoa, että eipä jäänyt yhdenkään kalan nimeä mieleen ;DDD

      Juu itse ipadilla ja imovien avulla leikkasin. Paljon on vielä opeteltavaa imovien suhteen, mutta ohjelma on kyllä todella käyttäjäystävällinen ja helppo! :)

      Poista
  4. Sinpä sen sanoit: Ollapa Havaijilla nyt! Varsinkin tänään, kun sade piiskaa ikkunaan ja kylmä kohmettaa sormet. Ainut huono puoli Havaijissa on se, että se on niin kaukana ja aikaero on aivan mahdoton. Kun kävin siellä muutama vuosi sitten olin kyllä ekat päivät ihan tukka sekasin… ja Suomeen paluu vasta olikin karseeta. Mutta muuten, onhan se niin ihana! Ja tosi ihana video <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä Heidi, miksi Havaiji on niin kaukana? Mehän mentiin sinne Fidziltä, joten meille tuli vähän erilainen aikaero, kun hypättiin kansainvälisen päivämäärärajan ylitse. Elettiin perjantai kaksi kertaa ;)
      Ottaisin silti aikaerot sun muut, jos pääsis nyt vaan dippaamaan varpaansa tuonne lämpimään :D

      Poista
  5. Ei vitsi miten upean näköistä! Nyt harmittaa, että jätimme Hanauma Bayn väiin viime marraskuussa tuolla käydessä.. ei muka ollut aikaa... ja pöh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta Jenni, ensi kerralla sitten ;))) Meilläkin oli aika nopea käynti, pidempäänkin oltaisiin viihdytty!

      Poista
  6. Ihanaa! Mun viime snorklailut taisivat olla Galapagossaarilla, ja siitä on jo ihan liian kauan! Jos syksyllä lähdetään Jordaniaan kuten on suunniteltu, niin täytyy ehkä hommata joku kamera jolla voi kuvata myös veden alla.... Ja olen samaa mieltä tuosta että ollapa Havaijilla nyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, vikat snorklailut tuli tehtyä tuolla ja tuntuu että siitä on aivan liian pitkä aika tälläiselle vesipedolle ;)
      Toivottavasti pääsette reissuun ja snorklailemaan. Vedenalainen kamera on kyllä nasta juttu. Itse en ehkä kuitenkaan Goprota suosittele siihen parhaimpana mallina, kun se tarvitsee paljon valoa onnistuakseen (nämä kuvat on tosin otettu goprolla). Matkakuumetta-blogissa on kivoja vedenalaisia kuvia, mutta en muista heidän kameramallia ulkoa.

      Poista
  7. Video näyttää kivalta! On lyhyt, mutta ainakin tulee katsottua kokonaan. :)
    Hawaji näyttää juuri sellaiselta, kun olen ajatellutkin, kaunista on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! Ajattelin pitää videot aika lyhkäisinä juuri sen takia, etten vie "liikaa" kenenkään aikaa ;)
      Havaiji oli kyllä kaunis, lämmin ja rento. Ikävä on kova takaisin...

      Poista
  8. Hawaii on upea paikka. Itse kävin siellä 18-vuotiaana vaihtarivuotenani, joten näin oikeasti aikuisiällä pitäisi mennä kyllä uudestaan. Videot tuovat muuten bloggauksiin paljon lisää! Olen itse myös ottanut videopätkiä sieltä täältä, mutta olen itse sen verran huono kameran edessä, että olen tyytynyt pelkkään kuvaamiseen :) Kannattaa jatkaa vloggaamista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mikko rohkaisevasta kommentistasi! iMoviella on kyllä helppo leikkiä näin amatöörinäkin, joten rohkeasti vaan kokeilemaan mikäli materiaalia löytyy :)
      Ei vitsi, vaihtarivuotena Havaijilla! Ei huono!

      Poista
  9. Upea kilpparin kuva!
    Täytyy tämäkin Hawaiji-juttusi pitää tallessa ajatellen toivettani viettää jonain (lähi)vuonna syntymäpäivääni tuolla suunnalla maapalloa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syntymäpäivät Havaijilla - aika täydelliseltä kuulostaa! Ja loistavalta "syyltä" päästä reissuun! Kannatetaan ;)
      Kilpparit on aina ihania ja ihmeellisiä. Josta muistuikin, että en ole tehnyt vielä postausta toisesta paikkaa Oahun saarta, jossa nähtiin iiiisoja kilppareita rantakallioilla.

      Poista
  10. Hyvältä näyttää Havaiji! Ja kiva viedo, musiikki sopii todalla hyvin tunnelmaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi, kiva kuulla! :) Havaiji on kyllä todella ihana! :)

      Poista
  11. En ole itse koskaan pinnan alle joutunut (kuin vahingossa). Kunpa pääsisin vesipelostani ja joskus snorklaamaan kilpparin kanssa. Niin suloinen tuo kuvasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai voi eih, ymmärrän vesipelkosi ja toivon että saisit kukistettua sen jotenkin. On meinaan huikea tunne painaa maski ensimmäistä kertaa veden alle. Siellä avautuu kokonaan aivan uusi maailma! Tsemppiä :)

      Poista
  12. Itse komppaan kanssa sitä, että videot pidetään lyhyinä. Pari minuuttia alkaa oleen maksimi ainakin minulle :-) Täytyy itse alkaa kanssa ehkä kuvaan videoita enemmän, antaa kyllä lisää blogiteksteihin.

    Meillä muuten kävi pari talvea sitten Curacaolla sama. Itse bongasin merikilpikonnan noin kymmenen sekuntia sen jälkeen kun olin maskeineni vedessä. Sitä seurailin hetken ja vein maskin puolisolle, mutta eihän se sitä enää löytänyt. En sitten minäkään myöhemmin, sehän näistä vedenalaisista retkistä tekeekin mielenkiintosia. Se on otettava vastaan mitä tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Rami! Kiva kuulla :) ja nyt vaan videoita kuvaamaan!

      Oi Curacao kuulostaa mahtavalle! Ja ihan sama tarina siis siellä ;) Kalat ja kilpparit ja muut merenelävät kun saavat vapaana mennä (kuten kuuluukin) niin on ihan tuuripeliä mihin siellä pinnan alla törmää ;) Sehän se juju just onkin! :)

      Poista
  13. Kiitos vinkistä, jonkun viikon kuluttuahan mekin olemme näissä Havaijin maisemissa taas! :)

    Ihana video, tosi kiva fiilis! Ja jos muuten halajaa nähdä noita kilppareita enempikin, kannattaa suunnata Gili Menolle, jossa näitä näkee lähes varmasti aina snorkkeliretkellään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äääh, en kestä että kohta pääsette paratiisista toiseen ja Havaijille! <3 No, täytyy vaan ajatella ja olla kiitollinen että on saanut itsekin kokea sen <3 :)

      Kiitos videokommentista ja vinkistä Gili Menolle! Ai siellä niitä näkyy ihan vakkariinsa. Kiva tietää. Nähtiin muuten myöhemmin Havaijilla lisää kilppareita. Siitä tulossa kohta ihan oma postauksensa.

      Poista
  14. Onpa ihanan troppista! Olen itse surkea vesi-ihminen, kammoan syvää vettä ja mereneläviä... Mutta hienoa, että näitä juttuja voi kokea lukemalla niin, ettei itse tarvitse kastua! :D Havaiji kyllä muuten kiinnostaisi, Tyynellämerellä asti en ole vielä ehättänyt käydä. Mukava tunnelma videossa, musiikki sopi hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Reetta kommentistasi :) Ja hihii, näinhän se on, että tätä katsellessa ei itse tarvitse itse kastua ja sehän on juuri blogeissa ihanaa, että pääsee ympäri maailman pelkältä kotisohvalta ja saa inspiroivia ideoita! :)

      Poista
  15. Aijai, kyllä kuuma hiekkaranta kelpaisi! Näyttää tosi ihanalta. Miten söpö toi kilppari ja kuinka kirkasta vettä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta! Kaikki Havaijille lämpimään nyt :)

      Poista
  16. Ei haittaisi kyllä upottaa varpaat lämpimään (tai kuumaankin) hiekkaan täällä Suomen kylmän kesän keskellä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hrrr... no niinpä! Kyllä meitä on nyt koeteltu tän kesän suhteen. Onneksi välistä se kesä kuitenkin näyttäytyy täälläkin. Havaijilla se onkin sitten yhtä kesää vaan. Ei paha ;)

      Poista
  17. On se vesi vaan kirkasta! Ihanaa :) Vaikken ruuhkaisista rannoista hirveästi välitäkään, noita vedenalaisia kavereita katselisin mielelläni ihmisjoukostakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ihan totta! Pinnan alla on ihan erilainen tungos :)

      Poista
  18. Ihania vedenalaisia kuvia! Ja hieno video! Itseltäni on snorklaus- ja sukellusharrastus kokonaan jäänyt kokeilematta, mutta jaksan aina ihailla niitä jotka sitä harrastaa ja pääsevät kurkkaamaan vedenalaiseen maailmaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentistasi! Vedenalainen maailma on kyllä upea ja se tunne mahtava kun maskin painaa pinnan alle. Oi joi... ikävä mereen :)

      Poista
  19. Hauskoja vedenalaisia kuvia. Videot tuo kyllä hurjasti lisää sisältöä blogeihin. Hyvä hyvä : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna kommentistasi. Videoita on tulossa jatkossakin aika ajoin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!