Tervetuloa Thaimaan saarihyppelylle!

Aloitetaanpas viimeinkin purkamaan Thaimaan reissumme kuvasatoa. Ajattelin tehdä sen itse asiassa kolmessa eri osassa ja samalla esitellä kutakin käytyä saarta tarkemmin omissa postauksissaan. Tämä postaus toimikoon siis tiiserinä siitä, mitä on luvassa.

Matkan pituus: 2 viikkoa
Lennot: Helsinki - Krabi - Helsinki (Finnmatkojen suorat lennot)
Kohteet: Koh Lanta - Koh Lipe - Koh Bulon ja paluu Pak Baraan, josta maateitse Krabin Ao Nangiin lentoja edeltävänä iltana
Majoitus: Esitellään jokaisen postauksen yhteydessä omanaan
 

Kartasta näet käydyt kohteemme: Koh Lanta - Koh Lipe - Koh Bulon

       

Koh Lanta
sai toimia meidän ensimmäisenä lomakohteena pitkän lennon päätteeksi. Krabin lentokentältä tänne on matkaa ajallisesti noin 4-5 tuntia, riippuen aina vähän kuljetusmuodosta. Me otimme lentokentältä minivankuljetuksen, jossa istuttiin aika lailla varpaat suussa kohtalaisen kuumassa ilmastoinnissa. Onneksi oli vettä ja eväitä mukana. Kokemuksesta oppineena, kun tietää, että kuljetukset Aasiassa voivat venyä. Koh Lantasta ja meidän suosikkipaikoistamme siellä, kerron lisää seuraavassa postauksessa. Ensimmäiset lomapäivät sujuivat siellä rennoissa tunnelmissa mangosmoothien parissa. Ilmastoon totuttautumisella ja jetlagista toipuessa...

    

Koh Lipe
oli lomamme määränpää. Tätä odotin eniten ja vanha kunnon Lipe ei pettänyt odotuksia tälläkään kertaa. En usko että tulen koskaan kyllästymään tähän näkyyn (alla), saati Lipen pienen saaren tunnelmaan. Ennätimme olla Lipellä viikon verran ja sinä aikana tapasimme vaikka ketä tuttuja Suomesta ja muualta maailmasta. Kävimme myös tervehtimässä paikallisia tuttavia. Köllöteltiin rannalla, snorklattiin ja syötiin hyvin. Parasta lomailua, sanon minä.


   

Koh Bulon
-saari oli meidän uusi tuttavuus ja reissun musta hevonen. Tällä pienellä saarella asuu vain kourallinen ihmisiä, joten hirmusen kiire täällä ei ole minnekään. Päivät alkoivat jo aamuvarhain auringonnousuja ihaillen ja päättyivät makoisiin illallisiin. Ruoka saarella oli erinomaista ja Bulonella olisi viihtynyt pidempäänkin kuin vain sen kolme yötä. Mutta onpahan hyvä syy mennä takaisin. Tästä uudesta tuttavuudesta on myös tulossa lisätietoja saarihyppely-postauksen kolmannessa osassa.
    

Krabille päädyimme viimeiseksi yöksi, koska paluulentomme lähti sieltä. Ero saarielämään oli kuin yöllä ja päivällä, kun saavuimme Krabille. Ihmisiä oli kaikkialla ja joka paikassa törmäsi suomalaisiin. Myös menuja ja mainoksia löytyi suomenkielellä ja jopa paikalliset osaavat morottaa suomeksi. Hassua ja ehkä ei niin minun makuuni. Krabin jylhät maisemat ovat kuitenkin näyttäviä ja kyllähän se kelpasi loma päättää upeaan auringonlaskuun Ao Nangin rannalla.
 


Näin siis polkaistiin käyntiin sarja Thaimaan saarihyppely-postauksia. Kysykää matkan varrella, jos eteen tulee jotain, mitä en hoksaa kertoa. Monesti nimittäin huomaa, kun on aikaisemminkin reissannut Thaimaassa, että monia juttuja pitää itsestäänselvyyksinä, kunnes hoksaa että eihän se olekaan niin, ellei ei ole ennen tuolla päin reissannut. Kuvasin matkalla myös paljon videoita, joista on tarkoitus koota oma pätkänsä ja josta saa varmasti vielä paremman käsityksen saarielämästä ja rennosta lomafiiliksestä näissä maisemissa. Stay tuned.

Eng // Teaser from our island hopping vacation in Thailand. Welcome on board.2 kommenttia

  1. Ootan kyllä niin tuota Lipeä kuin Buloniakin. Noista kuvista päätellen, se Lipe on edelleen tosi kaunis. Mutta olis kiva nähdä, miltä näyttää rannasta saarelle päin. Mulla on draftissa nyt postaus "Lipe, sellaisena kun sen muistan", mutta se odottaa kuvia. Niitä kun ei kauheasti ollut diginä tallessa. Onneksi edes paperikuvina kotona :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lipeltä on tulossa kuvia sen tuhat ja yksi <3 Ainakin videossa mulla on matskua kun saavutaan rantaan. Valitettava totuus on se, että jo vuoden takaiseen menoon pitkähäntäveneet tuntui olevan lähes tuplaantuneet. Osasta paikkaa sai ihan hakea tilaa uimiseen. Se jos mikä on tyhmää... Mieluusti lukisin sun postauksen Lipestä aikaa ennen minua ;) hah, siis ennen kuin olin siellä käynyt ekaa kertaa. Jään kuulolle!

      Poista

Kiitos kommentistasi!