Matkalla Prahaan - kolmas kerta toden sanoo?

Olen matkalla Prahaan. Tänään. Ja minulla on paikasta ristiriitaiset fiilikset. Kun ensimmäisen kerran kävimme Prahassa reilut kymmenen vuotta sitten, vuonna 2003, ihastuimme täysin rinnoin kaupunkiin. Reissusta on jo niin kauan, että elettiin filmikameran aikaa. Liput ostettiin siihen aikaan Kilroylta ja ne saatiin paperisina kuoreen (muistatteko? Se oli ihanaa!). En kuitenkaan jaksa muistaa kuinka esimerkiksi hotellimme oli silloin varattu, sillä itse en löytänyt mitään dataa varauksista sähköpostistani. Sellainen sentään oli jo olemassa, sen tiedän. Oli miten oli, Prahan autenttisuus kiehtoi meitä. Juuri kukaan ei puhunut sanaakaan englantia ja kaikkialla oli todella edullista.


Tämän unelmakokemuksen jälkeen palasimme kaupunkiin vuoden 2012 kesällä. Odotukset olivat suuret. Ehkäpä liiankin. Maailmankuva oli laajentunut ja reissuvuosia kertynyt plakkariin lukuisia edellisen käynnin jälkeen. Praha oli muuttunut. Ja lisäksi olimme kesäflunssassa. Edessä oli vielä Foo Fightersin keikka, ja sekään ei mennyt ihan nappiin. En jostain syystä pitänyt paikasta enää niin paljon...Mutta sille asialle odotan nyt muutosta tältä reissulta! Saamme oppaiksi suomalaisen kaveripariskunnan, jotka muuttivat sinne hiljattain. He ovat ennättäneet ottaa kaupunkia jo haltuun ja luvassa on ainakin lauantai toria ja pieni ostosreissu paikalliseen ruohonjuureen. Kuulemma kaupungista löytyy paljon myös luomu-kasvis-ravintoloita ja lisää ystäviä saadaan kaupunkiin jo heti lauantaina. Fiilis on korkealla ja se lupaa kyllä hyvää tälle reissulle! Praha, here we come...!


Kaikki ylemmät tämän postauksen kuvat ovat vuoden 2012 Prahan reissulta.

Filmikameran taikaa saman sillan luona, tosin vuosi oli 2003.

       
Jos sinulla on antaa vielä jotain vinkkejä mitä tehdä tai minne mennä Prahassa, niin kuulen niistä mieluusti. Ja hei, viikonloppuna ratkeaa Suomen euroviisuedustaja (mun suosikki on ystävien bändi Barbe-Q-Barbies - äänestäkää!) ja sunnuntain kruunaa vuoden odotetuin gaala; Oscarit! Tämä neitokainen ainakin virittäytyy Prahassa Ylen taajuuksille ja sitä kautta suoraan punaiselle matolle Hollywoodiin. Tämän myötä, kivaa viikonloppua kaikille, ciao!Eng // We are off to Prague to see our friends, yay!

4 kommenttia

 1. Hahah en kestä itteäni.. Luin otsikon ja aattelin, että hei meenpäs lukemaan kun itsekin oon menossa Budapestiin! Aika pian kuitenkin hoksasin, että ei hele eihän tää ees oo Budapestistä :DD En tiiä miten onnistuin sekottamaan ne hetkeksi tuolleen?! :D Kiva postaus anyway, Prahaankin on tarkoitus joskus vielä mennä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, no mutta joskus käy just noin ;DDD Budapest on kiva kaupunki, joten ihanaa matkaa!

   Poista
 2. Ihanaa reissua Sanna!!! Prahaan mulla ei oo kyllä mitään vinkkejä, sillä en oo saanu kaupungista irti juuri muuta kuin maisemat kolmesta vierailukerrasta huolimatta. Toivottavasti paikallishostien rakkaus kaupunkiin tarttuu teihinkin, ja matka on tajuton suksee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hey, ai sinäkin olet käynyt nyt jo kolmesti Prahassa? Täytyy sanoa, että nyt päästiin taas sisään siihen ensikertalaisen fiilikseen kaupungista. Mutta kyyyylmä siellä oli näin helmikuussa. Palaan kohta lisää fiiliksiin postauksen myötä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!