Vauhdikkaasti Itämerellä Grease-musikaalin tahtiin!

Pyörähdin viime viikolla Tukholmassa tai siis Tukholman risteilyllä, kuten monet varmasti saattoivat huomata mm. snapchatistani tai instagramistani. Meidän risteily lähtikin heti vauhdikkaasti käyntiin, kun ystäväni kanssa siirryttiin, samaan aikaan kun laiva irtautui satamasta, Atlantis Palace yökerhon tiloihin, joka toimii Grease-musikaalin näyttämönä. Siellä meitä odotti Premium-paikoilla kello viisi alkavaan esitykseen tapakset ja piccolo-kuohuviinit. Kippisteltiinkin heti alkajaiseksi arjen kääntymistä juhlaksi ja vóla! risteilylomamme oli alkanut! Hassua, että hetki sitten istuin vielä matkalaukkuni kanssa ratikassa matkalla satamaan, ja näin pian voi päästä aivan toisenlaisiin tunnelmiin - tällä kertaa 50-luvun tunnelmiin, Silja Serenadella ja Symphonylla pyörivän Grease menestysmusikaalin tahdissa!
 

Musikaalin voit tilata etukäteen mm. suklaakonvehteja tai tapaksia ja kuovuvaa, jos mieli tekee.
Kuvakreditit tästä ja kahdesta edeltävästä kuvasta Tyhjä ajatus-blogin Sarandalle, jonka kanssa katsoimme musikaalin ennakkoon Siljan pressitilaisuudessa.
  

Tälläisen esityksen jälkeen pitää aina hetki haukkoa henkeä, sillä onhan se huikeaa nähdä tanssia, laulua ja näyttelemistä yhdellä otolla suoraan nenän edessä. Sopivasti noista tahdeista alkoi juhlafiilis ja hyvä mieli nousta entisestään. Jo väliajalla mietin, että on tosiaan ammatinvalintakysymys päätyä esiintymään yleisölle joko Grease-musikaalin laivalla, teatterin lavalla tai vaikkapa nyt Broadwaylla. Pisteet kaikille näyttelijöille rohkeudesta! Minusta kun ei olisi tuohon. Nautin toki yleisön puolella olemisesta.


Kun risteily oli korkattu sata lasissa ja helmat korvissa käyntiin, siirryttiinkin seuraavaksi illalliselle buffetin puolelle. Eikä minkä tahansa buffetin vaan Grande Buffetin. Sitä ennen kerättiin nelihenkinen porukkamme kasaan ja hilpastiin kannelle ihailemaan ihanaa auringonlaskua. Sää näytti täydellisen kesäiseltä, mutta voin kertoa että aivan siltä se ei tuntunut. Aikamoiseen tuulikoneeseen tuolla sivukannelle nimittäin joutui, mutta se ei hyvää fiilistä latistanut ja saatiin parit selfietkin aikaiseksi tuulenpuuskista huolimatta. Ja ne maisemat, aivan kuin keskikesällä!
 


  
Mainitsinko jo jotain ruokailusta? No eihän risteilystä voi puhua, ellei mainitse niitä kaikkia herkkupöytiä jota siellä on tarjolla. Menomatkan kruunasi ehdottomasti Grande Buffet, jonne meillä oli varattuna jälkimmäinen eli viimeinen kattaus. Paluumatkalla istuttiin iltaa italialaisessa Tavolata ravintolassa ja jälleen kerran saatiin seuraksemme upea auringonlasku. Monipuolinen buffet-pöytä valtavine valikoimineen ja juustoineen ylsi tällä kertaa omaksi suosikikseni. Sen sijaan aamupalaan buffetin puolelle olisin toivonut vielä jotain. En tiedä tarkalleen mitä olisin kaivannut sinne lisää, ehkäpä illallisella tarjottuja smoothieita, salaatteja sekä avokadoa, joka oli iloinen yllätys illallisen puolella. Aamupalaherkuttelijana siis jotain jäi vajaaksi, mutta tunnustaudunkin aika vaativaksi sen osalta.   
Itse Tukholman kaupungissa pyörähdyksemme jäi vain muutamaan kauppakäyntiin keskustassa, tosin ihan antoisia käyntejä nekin olivat. Suuntasimme nimittäin takaisin laivalle jo hyvissä ajoin, sillä edessä meitä odotti vierailu komentosillalla. Tuolla korkeuksissa olevassa tilassa, joka itseasiassa ulottuu muutaman metrin laivan reunojen ulkopuolellekin.
Kysymyksiä tuli vierailun aikana useita, ja ihmettelinpä ääneen myös ikkunoissa olevia pyyhkimiä, että eiväthän aallot niin korkealle lyö? Mutta kuulemma toisinaan tulee roiskeita ihan noinkin ylös saakka ja Itämeren korkeimmat mitatut aallot ovat kuulemma olleet 10,2 metrisiä. Lisäksi näin viihdepurjehtijana, pisti korvaan huomio, että tämän kokoinen alus ei voi pysähtyä saaristossa jos satut törttöilemään reitillä. Ja kakkoseksikaan ei olisi kiva jäädä. Tämä siis tärkeäksi huomioksi itse kullekin veneilijälle.
Näillä vipusilla kapteeni tekee taskuparkin satamissa.


Ahoy! Tämä ruori on muuten pelkkää kulissia, mutta varmasti yksi kuvatuimpia asioita komentosillalla. Oikeastihan tälläistä laivaa ohjaa automatiikka ja valvovat perämiehet.


Risteilyt ovat kyllä kiva piristys arkeen ja sopivasti sammuttavat matkailun janoa. Vaikka juhlat jatkuisivatkin pikkutunneille saakka, siltikin risteilyltä palataan yleensä hymyssä suin takaisin kotiin. Kiitos matkaseuran

Mikäli kiinnostuit Grease-musikaalin näkemisestä, niin se pyörii tosiaan Silja Serenadella ja Symphonylla 31.5.2016 saakka, kuutena iltana viikossa. (Esitys sisältyy matkan hintaan). Katso lisätiedot täältä.*Grease -musikaaliristeily toteutettiin yhteistyössä Silja Linen kanssa.


Eng // Ahoy! We had crazy fun at the Grease musical cruise by Silja Serenade.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!