Merellisiä kuulumisia

Olen lähdössä merille, taas. Tällä kertaa aluksena toimii Silja Serenade. Lähdetään kaveriporukalla katsomaan Grease-musikaalia, joka on vallannut Tukholman laivat. Katsotaan, josko päästäisiin käymään myös komentosillalla. En ole sellaisella nimittäin koskaan vieraillut.

Täällä etelässä asuessa saa kyllä elää siinä mielessä etuoikeutetusti, kun satama on niin kovin lähellä. Ratikka vie suoraan satamaan ja yleensä risteilymatkan saa aika edullisesti. Muutenkin maailman mittakaavassa Suomessa risteillään paljon, siis ainakin minun mielestäni. Ollaan oikeastaan aika etuoikeutettuja kaikki, että meillä on kelluvia viihdealuksia moneen lähtöön ja monesta eri satamasta. Kaikkialla ei suinkaan ole näin. Olen nimittäin muutaman Jenkin vienyt ensimmäistä kertaa laivaan, matkatessamme Tukholmaan. Heille risteilyelämä oli ihan uusi kokemus, joka sai ajattelemaan, että eihän kaikkialla tosiaan olekaan näin aktiivista risteilyelämää kuin meillä Itämerellä. Tästä muistuikin mieleeni, kun ensimmäisen kerran risteiltiin Karibialla ja Fort Lauderdalessa ennen alukseen astumista on tehtävä checkin, jossa tiedustellaan, onko henkilö risteillyt koskaan aiemmin ja jos vastaat kyllä, niin sinulta kysytään, että kuinka monta kertaa? Hih, sellaiseen kysymykseen on varmaan monen suomalaisen vaikea vastata oikein tai edes heittää oikeaa kymmenlukua -  ollaanhan me nimittäin aikamoista risteilykansaa.

Oma kevääni on mennyt lähinnä haaveillessa purjehtimisesta ja siihen liittyen opiskellen rannikkomerenkulkua. Tämä on jatkoa syksyllä käydylle saaristomerenkulunkurssille. Olen ihan pirun onnellinen, että sain suoritettu tuon ensimmäisen kurssin. Toisen kurssin tentti onkin vielä edessä, joten sen suhteen en uskalla vielä juhlia. Kunhan loputkin jäät sulaa ja kelit vähän vielä paranee, niin päästään käsiksi oman veneen kesäkuntoon laittoon. Se onkin ensimmäinen kerta, kun todistetaan itse veneemme lasku vesille. Lähipäivät näyttävät että saadaanko vene vesille uhkarohkeasti sopivasti juuri vapuksi!

Postauksen kuvat ovat uudistuneen Silja Europan ensimatkalta, sitten Australian paluun, jolloin Silja Line järjesti pressimatkan Tallinnaan. Sää oli tuolloin aivan uskomattoman keväinen ja kannella tarkeni hyvin ilman takkia. Saas nähdä, minkälainen sää meitä nyt risteilyllä odottaa ja perillä Tukholmassa. Kippistän nyt jo kuitenkin virtuaalisesti ja toivotan tämän myötä kaikille makoisaa viikonloppua! Tällä laivakoiralla se alkoi n-y-t.


Eng / Ahoy! I´m ready for cruise!


6 kommenttia

 1. Oikein hyvää ja nautinnollista merimatkaa. Jään odottamaan mielenkiinnolla sun arviota siitä, miten Serenaden musikaaliporukka haltsaa saman show'n. Symphonyn poppoo kun oli huippu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti toivotuksista! Risteily oli oikein onnistunut :)
   Oli muuten hassua aluksi nähdä uusilla kasvoilla musikaali, kun oli tosiaan nähnyt Symphonyn poppoon - mutta upea se oli silti!

   Poista
 2. En tiedä onko tämä blogi jo tuttu sulle, mutta ajattelin että voisit ehkä pitää tästä.

  http://www.saaressa.com

  Itse en tiedä veneilystä/purjehtimisesta juuri mitään, mutta toivottavasti isä vuokraa taas vuoden päästä veneen että pääsisi vesille. Moottoriveneella me ollaan liikuttu lapsuudesta lähtien kunnes isovanhempien vene myytiin kun olin päiväkoti-ikäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiitos ihanasta blogivinkistä! Lähtee kyllä lukuun :) Mahtavaa!

   Poista
 3. Ihanaa risteilyä! Mulla niin tekis mieli nähdä tuo Grease-musikaali kun missasin reissun takia sen enskarin. Saa nähdä, ehdinkö laivalle esityksen aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka! Risteily meni oikein nappiin ja pääsi pieneen Broadway fiilikseen Greasen avulla :) Harmi tosiaan että sulla meni enskari ohi, mutta ei sulla varmaan mitenkään kehno loma ollut ;DDD

   Poista

Kiitos kommentistasi!