Auringonlaskun SUP Pihlajasaaressa

Mitä saadaan, kun päättää extempore pakata purjeveneeseen, kapteenin lisäksi, Helsingin omat suppisiskot ja heidän ilmatäytteiset sup-lautansa? Siihen päälle mahassa kurniva nälkä ja suunnaksi Helsingin Pihlajasaari. Minäpä kerron. Siitä saadaan täy-del-li-nen ilta ystävien kanssa ja rinnakkaistodellisuus trooppisten supvesien tapaan. Sillä tämäkin kuva voisi olla mistä päin maailmaa tahansa, eikö? Mutta on Suomen kesästä. Siitä parhaasta.



Lyhyen venematkan päätteeksi suuntasimme kaikki nälkäisinä kohti Ravintola Pihlajasaarta, jossa oikeasti kannattaa käydä nauttimassa perinteisiä kesäherkkuja, eikä hinnatkaan onneksi ole liian hurjia. Perinteinen pannarijälkkäri on ollut jokaisen suosikki, eikä varmasti jätä ketään nälkäiseksi.

Hetki ennen auringonlaskua ikuistettiin vielä sup aka Cali-siskokset kuvaan ja sit hypättiinkiin veteen. Tai no, itselläni talviturkin heittoon meni jokunen tovi mutta lopulta uskaltauduin uimaankin ja sen jälkeen suppilautailu olikin kahta kivempaa, eikä lajissa tullut edes kylmä. Koska oltiinhan Floridassa... Eiku Havaijilla, eiku...


 
Pihlajasaaren rannat ovat kyllä kiva ympäristö suppaamiseen ja hiekkarannat oivia rantautumiseen, kunhan ei anna isojen Tallinnaan matkaavien risteilyalusten aaltojen haitata. Toiveissa oli tuolloin kiertää koko saari laudalla, mutta aurinko laski sitä rataa, että pimeän tullen vieraaseen paikkaan ei ole ehkä ihan viisainta lähteä suppailemaan.




Aloha! Kiitos laudoista ja seurasta Ulla ja Mirkka








Oman suppilaudan omistaminen on ollut jo pidempään haaveissa ja tämä veneretki osoitti sen, kuinka siistiä olisikaan aina perillä kohteessa vain kantaa lauta laukusta laiturille ja pumpata se täyteen ja hypätä siihen. Tutustua saariin meloen ja polskia laudan kanssa meressä. Tuolloin päätinkin, että olisipa nastaa saada koko viikonlopuksi lautoja testiin ja hieman tunnustella niiden käyttöastetta ja sitä, kuinka erilaisia ne voivat ollakaan.

Siitä se ajatus sitten lähti ja saavuttiinkin juuri takaisin kotiin yhdistetyltä purjehdus ja sup-viikonlopulta. Tästä reissusta blogissa lisää myöhemmin - jo nyt voit katsella fiiliksiä esim Siveltimellä-blogin Facebook-sivuilta, Instasta tai Snäpistä nimimerkillä @sannasevenseas

Oletko sinä jo kokeillut suppailua? Suosittelen isosti ja siispä toivotankin kaikille mahtavaa suppailu kesän jatkoa, sillä kesähän jatkuu! #SupCityHelsinki


Eng // Sup (stand up paddling) in sunset at Pihlajasaari, Helsinki.


17 kommenttia

  1. no enpä ole saanut suppausta kokeiltua tänäkän kesänä. Olen niin vilukissa, että välttelen Suomen vesistöjä ihan viimeiseen saakka... :-/

    VastaaPoista
  2. Tuo suppailu kiinnostaisi kovasti. Vähän kammottaa, että jos sieltä putoaa veteen, mutta ainahan tämmöinen huono uimari voi käyttää kelluntaliivejä vesillä. Voisikin käydä testailemassa naapurikunnassa, miten tuommoinen sujuu. :)

    VastaaPoista
  3. Viimeksi keväällä käynyt. Pitäis mennä uudestaan. Haaveilen kans omasta laudasta (ja SUP-kaverista) tosin sitten joutuu ajamaan jonnekkin. Mikä ei sinänsä haittaa, mutta kunhan olisi kaveri mukana jos käy jotain (Viimeksi meinasin jäädä virtaan jumiin. Onneksi oli SUP-Retken ohjaaja mukana). Mikäli ensi kesänä pääsee veneilemään, aattelin vuokrata laudan mukaan. Rupesin viikonloppuna selailemaan vanhoja veneily kuvia ja niitä olis lähipäivinä tulossa blogiin.

    VastaaPoista
  4. Mä olen snäpissä ihaillut noita teidän suppailujuttuja ja miettinyt, että pitäisikö itsekin kokeilla! Tuossa meidän rannassa sitä harrastetaan paljon, mutta en ole vielä itse noussut laudan päälle. Ja tuskin nousenkaan, olenhan lälläri :D

    VastaaPoista
  5. Ihan huikeaa toi auringonlaskusuppailu <3. Olin itse eilen illalla täällä Saimaan Pihlajavedellä auringonlaskusuppailemassa ja oli niin ihanaa! Nyt taas vajuttelen lounasta, jotta pääsisin suppailukierrokselle. Käytiin tänä kesänä myös yksi puolipäivän suppailuretki Saimaan saaristossa - ehkä kesän paras päivä! Vetää niin vertoja kaikille ulkomaanreissuille. Ehdottomasti suosittelen omaa lautaa. Meillä on niitä jo kaksi ja seuraavaksi pitäs saada sellainen pitkä ja kapea, jolla pääsis kovaa (vaikka ukkosta pakoon… sellainenkin - vähän ikävämpi - sup-kokemus on tältä kesältä).

    VastaaPoista
  6. Vitsit näyttää kyllä ihan täydellisestä kesäpäivältä :) Pyöräilen töihin Töölönlahtea pitkin ja joka päivä katselen suppailijoita kateellisena, näyttää niin rentouttavalta touhulta. Pakko päästä nyt vihdoin itsekin kokeilemaan!

    VastaaPoista
  7. Kuulostaapas ihanalta illalta, ja niin kauniita kuvia :) En ole suppailua vieläkään kokeillut... Pari vuotta sitten oli työn puolesta Kroatiassa mahdollisuus, mutta rannassa oli sen verran aallokkoa että jätin omat kokeilut väliin ja viihdytin itseäni katsomalla muiden kaatumisia :D Mutta näissä vesissä näyttää olevan sen verran tyyntä, että voisi ensikertalaisella olla hieman helpompaa :)

    VastaaPoista
  8. En nyt silti taida innostua vaikka kaikkea muuta on taidettu vesillä kokeilla: moottori-, purje- ja soutuveneellä ja meloen. Joskus kokeiltiin tuttavan mökillä surffilautaakin, mutta takaisin päin päädyttiin kyllä sitten uimaan :-)
    Mutta tuntuu tuo kovasti lisääntyneen, meillä päinkin, Haukilahden rannoilla, noita näkee lähes päivittäin.

    VastaaPoista
  9. Suppailu on kyllä kivaa. Tänä kesänä olin ensimmäistä kertaa pidemmän setin suppailemassa, ja olisihan siellä merellä voinut viipyä pidempäänkin. Erilaisia lautoja olisi tosiaan kiva päästä testaamaan. Minulta heti kysyttiin, millainen pumpattava lautani oli suppailla, mutta oli kyllä aika vaikea vastata, kun ei ole juuri vertailupohjaa.

    Kuulostaa kyllä ihan täydelliseltä päivältä!

    VastaaPoista
  10. Hanneli / duunireissaaja8/02/2016

    Oli ystävän kanssa puheissa josko mekin uskallettaisiin kokeilla. Mä oon takuuvarma että päädyn veteen, joten täytyy varmaan odotella ensi kesää ja jotain superhellettä.

    VastaaPoista
  11. Suppailua en ole koskaan kokeillut, ei ehkä ole mun laji vaikka vedessä viihdyn. Mietityttää pysyisinkö sup-laudan päällä pystyssä :D Ei ollut teillä yhtään huonot maisemat, oikein kauniilta näyttää meri ilta-auringossa.

    VastaaPoista
  12. Ihania Suomen kesän tunnelmia! En oo kokeillut vielä suppailua, mutta veikkaan, että ihastun sitten kun kokeilen! Ja Suomi on kyllä siihen ihan paras paikka kaikkine järvineen.

    VastaaPoista
  13. SUPpailut on jäänyt suppailematta, vaikka kovin tuntuu suosittua olevan tuo. Pihlajasaaressakin tuli tänä kesänä käytyä ensimmäistä kertaa ja kovasti tykkäsin kyllä saaresta

    VastaaPoista
  14. Suppailu Havaijilla tai Floridassa kyllä kuulostaa houluttelevalle. Meillä täällä pohjois-Kaliforniassa on sen verran kylmä merivesi, ja kova aallokko, että ei ole tullut paljoa harrastettua. Täällä oli Targetissa myynnissä Marimekon mallisto jossa oli myös lautoja. Teki mieli kyllä ostaa mutta en raaskinut.

    Ihania nuo auringonlaskukuvat.

    VastaaPoista
  15. Ihania suppailukuvia ilta-auringossa! Suppailu on jäänyt toistaiseksi kokeilematta, mutta niin hauskalta vaikuttaa, että ehdottomasti pitää päästä vielä joskus testaamaan.

    VastaaPoista
  16. Ihanat naiset, ihana hetki <3 Voidaanko suppailla yhdessä tällä porukalla esim asap? <3

    VastaaPoista
  17. Suppailu on niin mahtavaa, paitsi kovassa aallokossa merivirtojen vietävänä ja haiden uiskennellessa alapuolellasi kuten keväällä kävi Moorealla. No, hengissä selvittiin ja vain pienillä henkisillä kolhuilla :D

    Mä oon vaan niin lämpimien vesien ystävä, ettei mua oikein meinaa saada edes rannalle Suomessa saati sinne veteen asti, kanootilla voin kyllä lähteä, mutta suppailu on vielä jäänyt täällä kokeilematta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!