Kaupunkilaisten uusi olohuone - tälläinen on uusi Clarion Helsinki hotelli

Kun alkuvuodesta, tammikuun Matkamessuilla, kuulin Clarionin pressitilaisuudessa, että Helsinkiin rakennettavan hotellin katolle tulee uima-allas, olin aika lailla jo myyty. Suomen ensimmäinen rooftop pool! Aivan kuin suuressa maailmassa, kuten suosikkikaupungissani Los Angelesin downtownissa oleva Ace hotelli. Jäinkin enemmän kuin mielenkiinnolla odottamaan hotellin valmistumista. Ja nyt kun hotelli tällä viikolla avattiin, päätin juhlia arkipäiväksi sattuneita synttäreitäni upo uudessa Clarion hotellissa.











    
Juhlaan, arkeen, after workeille - kaupunkilaisten uusi olohuone

Lähes keskustassa olevan sijainnin ansiosta, Clarion hotelli saavuttanee paikan kaupunkilaisten, liikematkaajien ja risteilymatkaijoiden sydämessä. Sinne on helppo tulla viihtymään ja ihailemaan maisemia. Miksei juhlimaankin, kuten moni oli tuolloinkin tullut. Juhlan paikka oli itsellänikin asiakkaana, sekä juuri avatulla hotellillakin, jossa risteili lukuisia kutsuvieraita kiertämässä ja ihailemassa uutta hotellia. Olikin mielenkiintoista katsoa kuinka monia asioita tehtiin hotellissa varmastikin ensimmäisiä kertoja. Aivan kaikki askelmerkit eivät olleet tosin vielä hiotunet paikoilleen, mutta se on täysin ymmärrettävää, eikä häirinnyt lainkaan. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja avuliasta. Tiedättehän, hymy toimii aina. Ja mielestäni jos kertoo totuuden, eli vaikkapa että hieman tässä totutellaan järjestelmään, niin asiakkaana se on helppo ymmärtää.



Sky Room

Hotellin todellinen vetonaula lienet kaupunkilaisten uusi olohuone, Sky Room, josta on hulppeat näkymät Helsingin ylle. Meille sattui vielä todella kaunis ja lempeä sää ja hattaramaisen pinkki auringonlasku. Kyllä niissä maisemissa kelpasi synttärisankarin kippistää.




     

Hotellin aula

Hotellin sisääntulo on aika vakuuttava, ainakin tälläiselle loft-tykkääjälle. Huima huonekorkeus, sekä suuret ikkunat höystettynä sopivasti raffilla teollisuuslookilla ja tietysti kaupunkimaisemilla, toimivat ainakin minulle.






Standard huone

Huoneemme sijaitsi 7. kerroksessa, josta oli jo ihan kohtalaiset näkymät merelle ja telakalla. Standard huone sisälsi kaiken tarvittavan, kompaktissa koossa. Vedenkeitin ja Marimekon tyylikkäät kupit pistivät heti silmään, sekä kylpyhuoneen unicornin lailla sädehtivä kaakeliseinä. Kylpyhuoneen raikkaudesta tykkäsin eritoten. Ja ne hotellihuoneen lakanat, tyynyt ja peitot. Ne on aina vaan niin hyvän tuntuiset - varsinkin näin uutena, kuin Clarion Helsingissä ne ovat.





Näkymä huoneemme ikkunasta 7.kerroksesta.


    
Kitchen & Table Ravintola

Testasimme myös hotellin ravintolan, jossa söimme illallisen. Ensimmäisenä menussa silmiini pisti kasvisruokien vähyys, josta kysyinkin tarjoilijalta. Vaihtoehtoja pääruuissa oli tasan kaksi. Näin sekaanina löysin toki listalta syötävää, mutta lämmin toiveeni keittiön puolelle olisi että kasvisruuan valikoima laajenisi. Esimerkiksi burgeri (joka oli muuten erinomainen) olisi helppo tuunata vegeversioksi vaikkapa halloumilla tai soijapihvillä.


  

Lämmitetty kattouima-allas

Illan kohokohta taisi kuitenkin olla se, että päästiin viimeinkin testaamaan tämä kauan Suomeen odotettu pool. Pienenä huomiona mainittakoon, että standard-huoneissa, jossa me yövyimme, huoneseen ei kuulunut kylpytakkeja eikä tossuja, vaikka näin menille ensiksi respasta kerrottiin. Varmistus soitto alakertaan vahvisti asian, että standard-huoneissa niitä ei olekaan. No ei auttanut, uimaan piti päästä, joten ihan himpun verran nolotti myöhään illalla kävellä paljain jaloin hotellin käytävillä pyyhkeeseen ja uikkariin kietoutuneena hipsiä hissillä kattokerrokseen. Ketään muita tämä ei kylläkään näyttänyt häiritsevän, joten hyvä niin. Uima-allasosastolla sijaitsee myös saunatilat, joissa voi pukeutua, mutta meidän uinnin aikaan siellä oli menossa miesten saunavuoro. Piti siis soveltaa.
Suorakaiteen muotoinen uima-allas osasto on kokonaan taivas alla ja sen kyllä tunsi, kun astui ulos uikkareissa. Mereltä puhaltava kylmä tuuli tarttui heti ihon pinnalle, mutta onneksi turkoosina hohtanut allas lämmitti välittömästi sinne päästyä. Olihan se aika mageeta pulikoida kaupungin kattojen yllä melkein keskiyön aikaan.




  

Aamiainen 

Ja sitten, ehkäpä tärkein asia itselleni hotellissa on aamiainen. Melkein voisi sanoa, että minulle hotellin tason määrittelee pitkälti aamiainen ja siinä kyllä Clarion Helsinki ei jättänyt nälkäiseksi. Tarjolla oli monipuolisesti hedelmiä, juustoja, lämpimiä ruokia, smoothieita ja hotellin tasosta kertovana elementtinä oma munakkaan paistaja. En oikein keksi mitä sieltä olisi puuttunut? Ehkäpä runsaampi leipävalikoima ja ehkäpä toivoisin smoothiet ilman maitotuotteita. Aamiainen oli siis kaikin puolin erinomainen ja olisikin ollut ihanaa pujahtaa takaisin hotellin uusiin puhtaisiin lakanoihin, mutta näin arkena kun olimme liikenteessä, meitä odotti arki ja työt. Niin kovin mieluusti ottaisin toki uusiksi kiireettömän aamiaisen ja pitkän aamun noissa merellisissä maisemissa. Jos et muuten ole huomannut vielä tätä megatarjousta Clarion Helsinkiin, niin käy kurkkaamassa täältä.







Itse uskallan tämän kokemuksen perusteella toivottaa uuden Clarion hotellin lämpimästi tervetulleeksi Helsinkiin ja suositella sitä ilolla. Innolla odotan myös tulevia lämpimiä kesäviikonloppuja ja brunsseja kattoterassille ja poolille. Tuleehan sellaiset, tuleehan?

Mitä ajatuksia uusi Clarion hotelli uima-altaineen teissä herättää? Yöpyisitkö?



*Yövyin Clarion Helsinki hotellissa Matkamessuilla blogini kautta saamallani lahjakortilla.

Eng // New Clarion Helsinki hotel is finally open for guests.

21 kommenttia

  1. Täydellinen synttäriloma! Näyttää niin kivalta etenkin tuo uima-allas ja skyroom. Pakko käydä itsekin testaamassa :) Ihanaa, kun Helsinkiin tuli taas yksi uusi hieno hotelli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää toimi kyllä hyvin mini-synttärilomana :) Suosittelen kyllä. Ja samaa mieltä, että kivaa saada uusi upea hotelli Helsinkiin!

      Poista
  2. Jee en malta odottaa ens viikonloppua, kun on meidän vuoro päästä kokemaan tää paljon puhuttu hotelli =) Hyvältä nimittäin näyttää tämän ja snäppien perusteella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeeee, ihanaa että meette kans kokemaan tän uutuuden! Uskon että tykkäät Sky Roomista ja poolista, vaikka siellä viileää onkin tähän aikaan vuodesta ;) Jään odottelemaan snäppitulvaa ja raporttia blogiisi :)

      Poista
  3. Hyvälle näyttää ja öh, ite ei ole vielä ees varattu sitä lahjakorttiyötä. Ne on ne pari pikku palloa jalassa, jotka rajoittaa kahden hengen yöpymismahiksia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhh, noooh toivottavasti tärppää jossain vaiheessa ja pääset kokemaan hotellin ;)

      Poista
  4. Vai näyttää hyvältä. Olen huomenna menossa tuonne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti sulla Maiju oli onnistunut vierailu! :)

      Poista
  5. Meillä jäi tästä vähän erilainen fiilis, jotenkin paljon sellaista pientä asiaa, joka ei toiminut mitenkään hirveän hyvin. Tarjoushinnalla tietysti ok, mutta täydellä hinnalla en olisi ihan varma.

    Lisäksi sijainti tuntuu kuitenkin vähän huonolta, verrattuna Helsingin ydinkeskustan tarjontaan. Kesällä todennäköisesti toimivampi, mutta talvella mietityttää kuinka moni jaksaa tänne lähte ex-tempore jos treffit on ytimessä. Tänne lähteminen pitää melkein erikseen suunnitella.

    Toivottavasti kuitenkin nuo lastentaudit kaikkoaa, ja homma pelittää, ja olen väärässä sijainnin osalta. Menestystarinoita Suomeen kaivataan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan harmi, mutta toki makuja on monia :) Mielestäni kun ratikka vie suoraan oven eteen, ei voida olla kovin kaukana sijainnin suhteen. Meillä esimerkiksi kiskot veivät suoraan kotiovelta hotellin eteen, se oli kätevää :)
      Kyllä mä toivon ja uskon, kunhan vähän viilataan vielä, että tästä jonkin sortin menestystarina tulee. Ainakin hetken aikaa se käsittääkseni nauttii tittelistä olla Helsingin korkein rakennus :)

      Poista
  6. Pssst, pitää täällä jakaa kaikille yleisesti miten ihanan vastauksen sain Clarion hotellilla: Terveiset keittiöön on huomioitu ja tulevat jatkossa lisäämään kasvisruokavaihtoehtoja. Rakentavan palautteen antaminen kyllä kannattaa, vaikka eihän se aina tarkoita että muutosta tapahtuisi, tai että se tapahtuisi heti. Kasvisruokavaihtoehdot on vaan niin tätä päivää, että luulen ja toivon, että tilanteeseen reagoidaan nopeasti :)
    /Sanna

    VastaaPoista
  7. Clarion vaikuttaa kyllä aivan huikealta, mahtavaa että Helsingin hotellitarjontaan on saatu tuollainen suuren maailman tuntua tuova lisä. :) Tuo ulkouima-allas täytyy kyllä kokea joskus kylmänä pakkaspäivänä, jolloin se on varmasti parhaimmillaan täällä pohjolassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään kans ajatella samoin :) Ja tosiaan pakkaspäivään tuollainen lämmitetty ulkouima-allas on ihan omiaan! Tosin haluaisin päästä testaamaan sen myös kesällä ;)

      Poista
  8. Wau, näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkäsin! Uima-altaat toimii mulle ainakin aina ;)

      Poista
  9. Kiitti pipo-vinkistä ja tästä postauksesta. Oli hauska fiilistellä etukäteen ennen kuin itse pääsi sitten kokemaan. Jäi hyvä fiilis Clarionista, just viimeistelin postauksen meidän retkestä blogiin.

    Eilen oli kyllä kaikin puolin kiva päivä! Kiitti huipuista pippaloista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että pipo-vinkistä oli apuja ;) Mä kävin heti lukemassa sun postauksen ja allaskuvat näytti ihanalle. Ihana Helsinki <3

      Ja kiitos itsellenne että pääsitte pippaloihin <3

      Poista
  10. Anonyymi11/06/2016

    Hei, onko allasalue pelkästään hotellin asiakkaiden käytössä vai pääseekö sisään myös maksamalla vain altaalle pääsystä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips, ja pahoittelut että olen unohtanut vastata kysymykseesi. Altaalle pääsee vain huonekortilla ja mielestäni erikseen pääsyä altaalle ei voi ostaa.

      Poista
  11. Anonyymi12/02/2016

    Hei, minua kiinnostaisi sama kuin anonyymia yllä? Saako altaaseen mennä maksusta ilman hotelliasiakkuutta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka
      allasosastolle mennään huonekortilla, joten olettaisin että täytyy tosiaan majoittua hotellilla jotta altaaseen pääsee.

      Poista

Kiitos kommentistasi!