Enkelten kaupunki. Los Angeles.

Olen jo kauan kauan aikaa sitten katsonut elokuvan 'City of Angels', jossa pääosaa näytteli silloinen suosikkinäyttelijäni Nicolas Cage. Muistan tosin vain pätkiä sieltä täältä tästä sumuisen romanttisesta elokuvasta, jossa suurta roolia näytteli myös itse kaupunki, Los Angeles. Muistan tämän suurkaupungin lumon tuosta elokuvasta, sen suuruuden ja vastaavasti ihmisen pieneyden. Suurkaupungin monet kasvot tulivat esille tuossakin elokuvassa, sen ilot ja surut.

Los Angeles on aina kiehtonut minua. Onkin aivan hassua, että kuinka niin pienestä kaupungista kotoisin oleva tyttö kuin minä, voi rakastua niin valtavan suureen kaupunkiin. Los Angeles ja Kalifornia on ollut minulle aina 'mun happy place'. Olen joutunut (tai saanut) lukemattomat kerrat selittää ja kertoa, miksi näin on. Sillä kaikki eivät todellakaan jaa tätä samaa rakkautta tätä ruuhkaista miljoonakaupunkia kohtaan. Ja se on ihan ookoo. Los Angeles on tunne. Se on olotila, se on ilma jota siellä hengitetään, se on flip flopit rantahiekassa, se on varmaan myös ne enkelit taivaalla. Meidän suhde on jo niin vahva, että kaupunki jakaa kanssani ilot ja surut... Kun sain suru-uutiset Los Angelesissa ollessani, olin tietysti aivan rikki. Ihana hostimme, jossa majoituimme sanoi kuitenkin lohdullisesti, kun totesin, kuinka ikävää on olla näin kaukana ja saada tuollaisia uutisia omaan turvalliseen happy place-paikkaan, niin hän tosiaan vastasi lohdullisesti englanniksi että "This still gonna be your happy place".
"The Times we had, the Times we have."

  
"All we have to decide is what to do with the time 
that is given to us."
  
 


Suhteemme enkelten kaupunkiin sai siis lisää uusia sävyjä tälläkin reissulla ja se syventyi entisestään. En tällä hetkellä ole edes pahoillani siitä, etten juuri nyt ole tuolla. Olen nyt varmaan juuri oikeassa paikassa. Ja jahka siipeni kantaa voimakkaammin, niin haluan kertoa teille kaiken meidän tämän kertaisista seikkailuistamme täällä ihanassa kaupungissa nimeltä Los Angeles. Ja haluaisinkin jatkaa blogissani syyskuussa startannutta Kalifornia-kuukautta näin lokakuulle ja miksei aina siihen saakka kun näitä tarinoita riittää kerrottavaksi.

Ps. Olisi muuten kiva tietää, mikä on sinun happy place?[Taiteilija Colette Millerin enkelinsiipiä löydät Los Angelesin downtonista sekä Melrose Avenuelta, läheltä Beverly Centeriä.]


Eng // City of Angels, so to speak.

2 kommenttia

 1. Anonyymi10/16/2016

  Los Angeles on mielenkiintoinen kaupunki, yksi omista suosikeistani. Toisin kuin Suomessa laajalle levittyvä Espoo, LA on elinvoimainen ja tarjoaa paljon virikkeitä. Kaupunki on mielenkiintoisimmillaan, kun ei ole kesä, jolloin vielä enemmän on turisteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, yksi LA-fani lisää, jee! LA on todellakin elinvoimainen ja muuttuu koko ajan, vähän kuten itärannikon New York. Los Angeles toimii itselleni aina, ympäri vuoden, mutta jotenkin syys-lokakuusta on tullut ehkä himpun verran suosituin ajankohta tai ainakin huomaan löytäväni itseni usein silloin tuolta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!