Ratsastamassa Los Angelesin Hollywood-kukkuloilla

Olin haaveillut tästä vuosia. Nähnyt kuvia auringonlaskun ratsastajista suurkaupungin valojen yllä, sekä ihan itse todistanut omin silmin ohitseni ratsastavia ihmisiä haikatessani Griffith Parkin kukkuloilla. Halusin itsekin kokea miltä tuntuu ratsastaa Hollywoodin kyltin alla. Ratsastus on ollut monella aikaisemmalla Los Angelesin reissulla hyvinkin lähellä toteutuakseen, mutta vaati ilmeisesti toisen sopivasti heppahullun kaverin saapumista LA:hin, että saatiin tämä viimein onnistumaan. Tämä oli heittämällä yksi parhaista jutuista, mitä tehtiin tällä Los Angelesin reissulla!


Koska olin haaveillut tästä vuosia, tiesin että melkein jokaisesta hotellista on ainakin ennen saanut tänne flyerin, jossa on muutaman taalan alennus ratsastuksen hintaan ja niin oli edelleenkin. Napattiin flyerit matkaan ja soitettiin ranchille ja varattiin aika. Valittavanasi on yhden tai kahden tunnin ratsastuksia, aina barbeque-illallisiin ja auringonlaskun ratsastuksiin. Me valitsimme varovaisesti tunnin ratsastuksen (hinta 40 $, kaksi tuntia 60 $) + tipit ratsastuksen ohjaajalle (suositus 10-20 $).

Vastuuvapautuspaperit täytettyämme, jotka Amerikan malliin olivat melkoiset, olimme valmiina vaihtamaan vaatteet, painamaan kypärät päähämme ja hyppäämään satulaan. Satulaan hyppääminen olikin tehty aivan naurettavan helpoksi. Hevonen tuotiin rakennetun korokkeen eteen, joten aivan hirveästi ei tarvinnut ponnistaa ja farkkuja venyttää, jotta satulaan pääsi. Hevoset seisoivat kiltisti paikoillaan, ovathan tehneet samaa varmasti vuosia.
Oli aika mahtavaa, että saatiin privatunti, koska muita ratsastajia ei siihen helteeseen ollut ilmaantunut. Mentiin ihan hiljalleen käyntiä vaan, sillä kieltämättä mietin hevospolosia siinä kuumuudessa. Oma hevoseni Singer, ei jättänyt kylmäksi sitä faktaa, mistä on nimensä saanut. Hevonen hörötteli lauleskella mennen tullen. Niin tottuneita heposet olivat Griffith parkin vuorijanaan, että tiesivät mennä lähes automaattisesti oikeita polkuja ja käännöksiä. Ja kun tulimme kääntöpaikalle, niin kummasti askel piristyi. Ainoa mikä välillä aiheutti vähän sydämentykytyksiä oli se, kuinka polun reunalla hevoset halusivat astella. Välillä tuntui sille, että näinköhän tässä pudotaan rotkoon ja korkealta, mutta hevoset kuulemma tykkäävät katsoa rinteen reunalla mahdollisia uhkia, kuten Griffith parkin ainoaa mountain lionia tai mahdollisia käärmeitä.
 

Meidän ohjaaja oli hiljattain vasta muuttanut toisesta osavaltiosta Los Angelesiin ja viihtyi kaupungissa hyvin. Kukapa ei, nämä maisemat työpaikkana? Hän kertoi myös käyneensä Suomessa pari kesää sitten, joka oli aika hauska yhteensattuma. Ohjaajat työskentelevät kuulemma vapaaehtoisina ja palkkio perustuu pelkästään tippeihin. Sunset Ranchilla on yli toistatasataa hevosta, joista osa lähialueen ihmisten hoitoheppoja. En todellakaan osannut aavistaa, että Hollywood-kyltin alle kätkeytyy näinkin valtavan suuri ranchi ja että sinne todella voi marssia ratsastamaan lähes vuoden jokaisena päivänä.

 

 
Rakastin yli kaiken tätä höpsöhapsukorvaista laulavaa koniani ja sen selässä suosikkikaupunkini, Los Angelesin, maisemien ihailua. Olin yhtä hymyä koko ratsastuksen ajan ja tiedän palaavani seuraavalla kerralla uudestaan tälle ranchille. Seuraavalla kerralla otan joko kahden tunnin ratsastuksen tai auringonlaskun aikaan tapahtuvan ridauksen. Kiinnostaisiko sinua ratsastus näissä maisemissa? Kuka on messissä?


Sunset Ranchille on helppo ajaa Hollywoodista ja auton saa veloituksetta parkkiin ranchin porttien sisäpuolelle, jos olet varannut ratsastuksen. Tämä on sama lokaatio, josta kannattaa lähteä haikkaamaan, jos haluat valloittaa Hollywood-kyltin. Tällöin toki joudut parkkeeraamaan auton kadulle. Hollywood-kyltin haikkauksesta kirjoitan tulevissa postauksissa lisää.


Eng // Riding under the iconic Hollywood-sign

14 kommenttia

 1. Ei hitsit en oo ees tiennyt että tollasta on! Oonkin miettinyt että näin huono kuntonen että kuinka rankkaa sinne on kävellä. En oo vuosiin ratsastanut, niin toi olis tosi siistii! Täytyypä sitten joskus kun losiin asti pääsee niin varata :) Toi auringonlasku kuulostaa kyllä aika siistiltä, ja hui kun ponit kävelee reunalla :O Lienee helppo lähteä aloittelijakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hollywood-kylttiä näkee sieltä täältä kaupungilla ollessa, eli periaatteessa sen näkemiseen ei tarvita lenkkitossuja lainkaan :) Mutta tää ratsastus on kyllä yksi erinomainen tapa ihailla kylttiä enemmän. Ja on tosiaan iisi aloittelijallekin. Itsellänikin edellisestä ratsastuksesta on jo vuosia. Toivottavasti pääset pian treffaamaan Hollywood-kyltin kanssa :)

   Poista
 2. Varmasti oli tosi siisti kokemus, olisi itsekkin kiva päästä tuonne! <3

  VastaaPoista
 3. MÄÄ OON MESSISSÄ!!!!!!! Joko ostetaan lennot, heti?!! Näyttää niiiin unelmien unelmalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOOOOOO!!! Ostetaan ja mahtavaaa!!!! Tiesin että innostuisit tästä <3

   Poista
 4. Oi että, kuulostaa ihanalta retkeltä :) Näin heppatyttönä ratsastusretkistä ulkomailla on kiva lukea ja haaveilla itsekin samanlaisista. Oliko tuolla myös tarjolla retkivaihtoehtoja kokeneemmillekin vai olivatko kaikki reissut yhtä rauhallisia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Hanna,
   tämä ratsastusretki oli kyllä aivan ihana :) Mä vähän luulen, että ratsastusretket on suhteellisen kesyjä tällä tallilla, koska maastossa liikkuu aika paljon kävelijöitä ja pyöräilijöitä. Mutta voi olla että olen väärässäkin. Ratsastajan taso kysytään alussa, joten voihan olla että kokeneemmille meno on vauhdikkaampaa :)

   Poista
 5. Ooh! <3 Kuulostaa ihanalta. Noissa maisemissa olisi huippua ratsastella. Täytyy todellakin pitää mielessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Olin yhtä hangon keksiä koko ajan tuolla hepan selässä ja pitkään sen jälkeenkin. Love it <3

   Poista
 6. Mun suosikkiheppa oli tuolla aikanaan Phoenix, onkohan sitä vielä? Sellanen inkkarihevonen... mun ystävä asui ennen ihan tuossa lähellä, joten tavattiin käydä joka kerta kun olin kyläilemässä. Ihana paikka ja ihanat maisemat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli muutama inkkariheppa ja olisin tietty halunnut ratsastaa sellaisella :) Mutta oli mun laulava Singer-heppakin kyllä tosi söpö <3 Mä muistelinkin, että olet puhunut ratsastamisesta Hollywood-kukkuloilla - ja mä nyt vihdoin ja viimein pääsin itsekin sen kokemaan. Oli ihan täydellistä!

   Poista
 7. Anonyymi10/26/2016

  Muistakaa, että itse Hollywood-kyltille meno on rangaistava teko, eikä sinne kai pääsekään enää ainakaan helposti vaan sinne johtavat tiet ja polut on suljettu - näin on ainakin uutisoitu. Pääseehän sitä kylttiä muuten ihailemaan aika läheltä, kuten näissäkin kuvissa näkyy, ja kyltti näkyy tosiaan kaupunkiin asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi anonyymi,
   totta kyllä, että itse kyltille meno tai siihen koskeminen on rangaistava teko, mutta kyltin taakse pääsee ihan virallista ja laillista tietä pitkin, josta onkin hyvät maisemat yli kaupungin. Tämä tie on aidattu siten, että kyltille pääsy on tehty mahdottomaksi. Lisäksi lukuisat valvontakamerat pitävän huolen, että kyltille ei kiivetä epävirallisia teitä. Yksi tälläinen tapaus on nähty ja LAPD-kopteri tuli hänet noutamaan :/

   Poista

Kiitos kommentistasi!